به گزارش ايرنا، اين روزنامه روز شنبه به نقل از منابعي كه آن ها را آگاه خواند، اعلام كرد: سوريه و تركيه در تفسير اين توافق چهار اختلاف عمده دارند.
نخستين اختلاف درباره عمق منطقه حائل است كه قرار است 15 تا 20 كيلومتر باشد و به نظر مسكو بايد شهر ادلب و برخي ديگر از شهرهاي استان ادلب را نيز دربر گيرد و آنكارا مخالف چنين اقدامي است.
اختلاف دوم درباره بازگشايي جاده حلب به لاذقيه و حلب به حماه است و روسيه خواستار بازگشايي آن تا پايان سال ميلادي جاري است درحالي كه تركيه خواستار نظارت و كنترل اين مسيرها است.
اختلاف سوم درباره گروه هاي تروريستي است كه تركيه خواستار انتقال آن ها به مناطق كردهاست و مسكو خواستار نبرد و سركوب تروريست هاي خارجي است.
اختلاف چهارم درباره مدت توافق است و مسكو خواستار موقت بودن آن مانند مناطق كاهش تنش در درعا، حمص و غوطه شرقي است درحالي كه آنكارا خواستار دائمي بودن آن است.
اين منابع افزودند: مسكو به تهران و دمشق اعلام كرده است در صورتي كه تركيه با اين شروط مخالفت كرد عمليات نظامي و بمباران فورا آغاز مي شود.
پوتين و اردوغان روساي جمهوري روسيه و تركيه در تاريخ 29 شهريور براي ايجاد يك منطقه حائل خالي از سلاح به عمق 15 تا 20 كيلومتر در خطوط تماس ارتش سوريه و تروريست ها به توافق رسيدند.
براساس اين توافق قرار است سلاح هاي سنگين تروريست ها تا دهم ماه اكتبر آينده از اين منطقه خارج و كار گروه هايي كه تروريستي شناخته شده اند نيز تا 15 همان ماه (23 مهر) يكسره شود.
اين توافق رئيسان جمهوري روسيه و تركيه در رابطه با ادلب بر سر ايجاد يك منطقه حائل غيرنظامي در اين استان مورد حمايت ايران نيز قرار دارد. 'بهرام قاسمي' سخنگوي وزارت امورخارجه ايران نيز از توافق سوچي استقبال كرده است.
خاورم**8005 ** 1908
دمشق- ايرنا- روزنامه الشرق الاوسط از اختلاف روسيه و تركيه در تفسير و اجراي توافق ادلب سوريه كه در سوچي ميان روساي جمهوري دو كشور امضا شده بود، خبر داد.