۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۵
کد خبر: 83047918
T T
۰ نفر
استان مركزي پيشگام راه اندازي كانون سلامت محله كشور است

اراك - ايرنا - معاون اجتماعي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: استان مركزي با راه اندازي 60 كانون سلامت محله، پيشگام راه اندازي اين تشكيلات در سطح كشور است.

به گزارش ايرنا، سيد«محمد هادي ايازي» روز شنبه در آيين گشايش همزمان 60 كانون سلامت محله در مهاجران شازند، افزود: كانون هاي سلامت محله سرمايه اي براي استان مركزي است و بايد كوشش شود تا از اين فرصت به نحو مطلوب استفاده شود.
وي اظهارداشت: مشاركت اجتماعي در بخش سلامت كشور گفتماني مهم است كه وا راه اندازي كانون سلامت محله خدمتي ماندگار در حوزه سلامت است.
معاون اجتماعي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: در تهران 354 محله وجود دارد كه 354 خانه سلامتدر آن ها ايجاد شده و سه هزارو 540 كانون سلامت نيز راه اندازي شده است.
ايازي افزود: بضاعت مالي موجود در نظام سلامت كشور پاسخگوي 25 درصد نيازها است و بقيه بايد با مشاركت اجتماعي ساماندهي شود.
وي اظهارداشت: در صورتي كه بتوان اين 75 درصد را تحت حمايت ساير بخش ها قرار داد بخش مهمي از مشكلات حوزه سلامت حل مي شود.
معاون اجتماعي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: بيش از 16 هزار و 500 نفر در سال بر اثر حوادث رانندگي جاده اي جان خود را از دست مي دهند و 33حدود هزار نفر نيز مصدوم مي شوند و اين در شرايطي است كه تنها 10 هزار تخت بيمارستاني به مصدومان حوادث جاده اي اختصاص دارد.
ايازي افزود: خدمات زيرساختي در اين بخش كافي نيست و بايد از مشاركت اجتماعي مردم در كنترل و كاهش بيماري هاي استفاده شود و كانون سلامت محله مي تواند به اين مهم بسيار كمك كند.
معاون اجتماعي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: پايبندي مردم به الگوي زيست سالم مبنتي بر خودمراقبتي از مولفه هاي مهم در بهبود شاخص هاي سلامت جامعه است كه ظرفيت هاي مشاركت اجتماعي در حوزه فرهنگ سازي آن كارساز است.
ايازي بيان كرد: مصرف الكل در روزهاي اخير باعث فوت شماري در سطح كشور شده كه اين مهم با رفتارهاي پرخطر و فقر الگوي زيست سالم در ارتباط است.
وي اظهارداشت: مشاركت ساختارمند در قالب سازمان هاي مردم نهاد و توزيع زير ساخت هاي نظام سلامت شكل گرفته و بايد بهره موثر از آن برد.
معاون اجتماعي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: در دولت تدبير و اميد 25 هزار تخت بيمارستاني به مجموعه درمان كشور اضافه شد و 48 هزار تخت بيمارستاني نيز مرمت شد.
ايازي افزود: پنج ميليون نفر در كشور به ديابت مبتلا هستند و پنج ميليون نفر هم در آستانه ابتلا به اين بيماري هستند كه نياز است با تدابير مشاركت محور اقدامات پيشگيري از اين بيماري گسترده تر شود.
وي اظهارداشت: نيمي از افراد جامعه از بيماري ديابت خود مطلع نيستند كه راه اندازي كانون سلامت محله به شناسايي اين افراد كمك شاياني مي كند.
ايازي گفت: 9 و 25 درصد جمعيت كشور سالمند هستند و در سال هاي آتي 22 تا 25 درصد جمعيت كشور سالمند خواهد شد كه اين پديده اجتماعي نيازمند زيرساخت هايي از جمله كانون سالمندان است.
ايازي افزود: 75 سازمان خيريه در حوزه سلامت در سطح كشور وجود دارد كه بخش عمده درمان با مشاركت خيران و مردم انجام مي شود و نيك انديشان 17 هزار ميليارد ريال در سال گذشته در حوزه درمان مشاركت داشته اند.
در اين آيين 60 كانون سلامت محله به صورت همزمان در شهر مهاجران به بهره برداري رسيد.
6991/3017/6013/