۱۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱:۰۲
کد خبر: 83025274
T T
۰ نفر
نخست وزیر پاكستان: كشور را درگیر جنگ های نیابتی نمی كنیم

اسلام آباد - ایرنا - نخست وزیر پاكستان با تاكید بر اجرای دقیق قانون در دولت جدید این كشور، گفت: اسلام آباد دیگر در هیچ جنگ نیابتی یا «جنگ علیه تروریسم» شركت نخواهد كرد.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا «عمران خان» در پنجاه و سومین سالروز گرامی داشت «روز ملی دفاع و شهید» در مقر فرماندهی ارتش در شهر راولپندی گفت: پاكستان در جنگ دیگری دخالت نخواهد كرد و هرگز نمی خواهد در «جنگ علیه تروریسم» به رهبری ایالات متحده آمریكا شركت كند.
وی گفت: 'قول می دهم كه پاكستان هرگز در جنگ های نیابتی شركت نخواهد كرد.'
مردم پاكستان همه ساله همزمان با ششم سپتامبر (پانزدهم شهریورماه) به مناسبت بزرگداشت 'روز ملی دفاع و شهید' (پایان جنگ با هند - سال 1965) از فداكاری ها و جانفشانی های نیروهای مسلح این كشور در جنگ با دشمن سنتی خود (هند) و گروه های تروریستی تقدیر می كنند.
به گزارش ایرنا عمران خان همواره پاكستانی ترسیم كرده است كه هرگز در امور كشورهای دیگر دخالت نداشته و باید در عرصه سیاست خارجی صیانت منافع ملی و امنیت كشور را حفظ كند.
حزب عمران خان زمانی كه عربستان سعودی پاكستان را برای پیوستن به جنگ یمن تحت فشار قرار داده بود، شدیدا به این موضوع اعتراض كرده و به دولت وقت اعلام كرد كه تنها، پارلمان حق تصمیم گیری در این خصوص را دارد. البته متعاقب آن پارلمان پاكستان در سال 2015 قطعنامه ای صادر كرد كه از دولت خواست در بحث یمن مواضع بیطرف اتخاذ كند.
عمران خان پس از آن مجدد اعلام كرد كه بررسی می كند كه آیا معامله پنهانی از سوی دولت صورت گرفته شده كه پاكستان در جنگ یمن مشاركت كرده است.
به اعتقاد تحلیل گران سیاسی، اگر امور طبق خواسته نخست وزیر پاكستان به پیش برود، وی سیاست‌های پاكستان را به طور كامل تغییر خواهد داد.
از این منظر كه وی برای داشتن روابط خوب با هند و دیدار با رهبر این كشور در كنفرانس سران برای حل بحران «كشمیر»، همكاری با «اشرف عبدالغنی» رئیس‌جمهوری افغانستان درباره صلح در افغانستان، برقراری روابطی بر پایه حسن همجواری عمیق با تهران و خروج از ائتلاف آمریكایی مبارزه با ترویسم ابراز تمایل كرده است.
پیش از این نیز وزیر حقوق بشر دولت كنونی پاكستان و از بنیانگذاران حزب تحریك انصاف گفته بود: 'آمریكا همیشه درباره ترویج دموكراسی صحبت می كند اما از سیاست هایی كاملا مخالف آن در خاورمیانه حمایت می كند.
«شیرین مزاری» تاكید كرده بود: باید سیاست خارجه مان را اصلاح كنیم به این خاطر كه عربستان سعودی دارد بر اساس برنامه ای خاص عمل می كند و پاكستان نباید بخشی از این برنامه باشد و باید روابطی صمیمانه با همسایگانمان مانند هند، ایران و افغانستان برقرار كنیم.'
شبد**آساق**6125**1379