به گزارش ایرنا، رسانه ملی در حالی از پخش زنده برخی از موفقیت های بانوان خودداری می كند كه بنا به گفته بسیاری از صاحب نظران، تلویزیون به عنوان فراگیرترین رسانه صوتی و تصویری، می تواند در حوزه ورزش و الگوسازی ورزشی نقش مهم و غیرقابل انكاری داشته باشد.
با این شرایط چنانچه قدرت رسانه ملی به عنوان انحصاری ترین رسانه تصویری، كشور را بر اساس نظریه «گلوله جادویی» بپذیریم، باید گفت پخش مسابقات ورزشی بانوان می تواند این قهرمانان را با پوشش اسلامی به الگویی برای دختران، نوجوانان و جوانان ایران و سایر كشورهای اسلامی تبدیل كند.
در این زمینه «سیده فاطمه حسینی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ایرنا گفت: موفقیت بانوان ایرانی به عنوان نیمی از جمعیت كشور، می تواند به الگویی مناسب برای جوانان و نوجوانان تبدیل شود زیرا در شرایط كنونی آنچه بیش از پیش ضرورت به شمار می رود تحرك و توسعه فعالیت های ورزشی است.
او گفت: صدا و سیما در بخش تصمیم گیری برای پخش ورزش زنان كوته فكری می كند و این امر خود به تبعیض منجر شده است. اگر مسابقات و كسب افتخار توسط بانوان ایرانی از رسانه ملی پخش شود الگوسازی مناسب برای دختران ایرانی انجام خواهد شد و مردم نیز به توانایی بانوان ایمان خواهند آورد.
وی در ادامه تصریح كرد: در شرایطی كه كشور هزینههای بسیاری برای حوزه درمانی متحمل می شود، پخش مسابقات ورزشی علی الخصوص ورزش قهرمانی بانوان، منجر به ترویج ورزش و فراگیری آن در بین دختران جوان خواهد شد. در صورت تحقق این مهم و ترویج ورزش در بین قشرهای مختلف جامعه به ویژه دختران، از بیماریهای احتمالی در میانسالی و سالخوردگی پیشگیری به عمل خواهد آمد.
عضو كمسیون اقتصادی مجلس در زمینه ضرورت پخش مسابقات بانوان یادآور شد: چند سالی است كه از محل صندوق توسعه ملی كمكی به صدا و سیما میشود، صندوقی كه متعلق به نسل های آینده است. حال با این وجود و در حالی كه رسانه ملی از صندوق توسعه ملی بدون بازگشت، منابع دریافت می كند باید برای نسل های آینده برنامه داشته و پاسخگو باشد.
حسینی در پایان تاكید كرد: با ترویج ورزش نه تنها جامعه سالم است بلكه دختران ایرانی با داشتن الگوهای مناسب به عنوان مادران سالم فردا، نقش اساسی در ارتقا سطح سلامت در كشور خواهند داشت.
** مردم را به سمت دیگر رسانه ها سوق ندهیم
در تورنمنت های بزرگ جهانی و آسیایی، شبكه های مختلف تلویزیونی با خرید حق پخش این بازیها سعی در جذب مخاطب دارند. با این شرایط و در حالی كه رسانه ملی در برخی از مواقع مردم را از دیدن هنرنمایی فرزندان خود محروم می كند آنان به شبكه های ماهواره ای و فضای مجازی روی خواهند آورد كه بدون شك آسیب زا است.
«عبدالرضا عزیزی» عضو كمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: در حالی كه با توجه به پخش بازی ها از كانال های مختلف تلویزیونی دنیا، دیگران می توانند مسابقات ورزشی بانوی ایرانی را تماشا كنند من دلیل این حساسیت مدیران صدا و سیما برای پخش نكردن این مسابقات را نمی دانم. چرا نزدیك به 7 میلیارد جمعیت جهان می تواند مسابقه بانوان ایرانی را نگاه كند اما خود ایرانی ها از آن محرومند؟
وی با اشاره به راه های مختلف دسترسی به نتایج رخدادهای ورزشی گفت: در عصری كه دسترسی به شبكه های ماهواره ای، اینترنت و فضای مجازی راحت تر از برنامه تلویزیونی است، نگرانی از پخش مسابقات بانوان معنی ندارد چون شهروندان ایرانی می توانند از طریق این كانال ها، تصاویر و فیلم تمامی مسابقات را دریافت كنند.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بیان برخی حساسیت ها برای پخش نشدن ورزش بانوان گفت: امروز وسایل ارتباط جمعی تنها به تلویزیون منتهی نمی شود بلكه مردم از كانال های مختلف رسانه ای مسابقات را نگاه خواهند كرد.
بنا به آنچه گفته شد ممانعت برخی از مدیران رسانه ملی از پخش تلویزیونی مسابقات بانوان نه تنها موجب ریزش مخاطبان این رسانه می شود بلكه سبب خواهد شد تا جمع زیادی از مردم برای دیدن هنرنمایی فرزندان این دیار رو به كانال های ماهواره ای آورده و یا به دنبال نتایج از شبكه های اجتماعی باشند. این در حالی است كه بنا به گفته بسیاری از صاحبنظران چنانچه موفقیت های بانوان ایرانی با پوشش اسلامی، برای مردم پخش شود، خانواده ها با اطمینان از رعایت شئونات اسلامی در مسابقات، فرزندان خود را به سمت و سوی ورزش ترغیب می كنند.
در صورت تحقق چنین مهمی نه تنها، ورزش در بین دختران ایرانی رواج پیدا می كند بلكه پخش رسانه ای افتخارآفرینی دختران ایران زمین با پوشش كاملا اسلامی، می تواند به الگویی برای ورزش دیگر كشورها تبدیل شود؛ زیرا بانوان ایرانی در عرصه های جهانی، المپیك و آسیایی ثابت كردند حجاب در سخت ترین شرایط ورزشی نیز محدودیت به شمار نمی رود بلكه می شود با حفظ كرامت زن، قله های افتخار را یكی پس از دیگری فتح كرد.
ورزشی ** 2052**1597
تهران - ایرنا - گزینشی عمل كردن مدیران رسانه ملی در پخش موفقیت های ورزشی بانوان در یك سال گذشته، این پرسش را در بین مخاطبان ایجاد كرده كه چرا تلویزیون ایران به دنبال الگوسازی از بانوان ایرانی نیست كه با پوشش كامل اسلامی در آوردگاه های جهانی و آسیایی افتخار آفرینی می كنند.