افسانه رنجبر قاسمي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: علاوه بر اين رشته ها، حصيربافي و چهل تكه دوزي نيز از ديگر هنرهاي دستي در حال فراموشي آذربايجان غربي است.
وي با بيان اينكه چاروق دوزي قدمتي بيش از 100 ساله دارد، بيان كرد: مواد اوليه بكار رفته در چاروق دوزي شامل پشم و چرم از تاريخ ديرينه اين صنعت حكايت مي كند.
وي با بيان اينكه اين اداره كل در تلاش است تا با حمايت هاي لازم هنر نساجي سنتي را نيز احيا كند، بيان كرد: اين هنر مختص به جنوب آذربايجان غربي بوده و تعداد اندكي از كارگاه هاي آن در بعضي از شهرهاي جنوب استان باقي مانده است.
معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي بيان كرد: جاجيم يكي از مهمترين دست بافته هاي نساجي سنتي آذربايجان غربي بوده كه در شهرهاي بوكان، مهاباد، سردشت و پيرانشهر رواج دارد.
وي افزود: در گذشته به جاي جاجيم واژه جولايي به كار مي بردند و اكنون نيز در مناطق شمال غرب كشور به اين حرفه جولايي و استادكاران آن جولا مي گويند.
وي نداشتن كاربرد در زندگي مدرن، تغيير ذايقه مشتريان و نبود بسته بندي را از دلايل بي رونقي اين رشته از صنايع دستي عنوان كرد.
وي بازاريابي مناسب براي محصول توليدي هنرمندان، پذيرش هنرمندان و صنعتگران به عنوان يك عضو مولد در جامعه همانند ديگر بخش هاي اقتصادي دولت، بهينه سازي و استانداردسازي محصولات، تغيير كاربرد و پيدا كردن كاربردهاي جديد در كنار تعامل با ساير نهادهاي توليدكننده و صادركننده و استفاده از تجربه هاي آنان را در جلوگيري از منسوخ شدن صنايع دستي استان مهم ارزيابي كرد.
به گزارش ايرنا صنايع دستي به طور عام به آن دسته از فعاليت هايي گفته مي شود كه به توليد و ساخت دستي بعضي از ابزارها، لوازم و وسيله ها با رعايت اصول زيبايي شناسي مي پردازد و برخي از آنها به دليل تغيير در سبك زندگي رو به فراموشي است.
8135/3072
اروميه- ايرنا- معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي گفت: چهار رشته از صنايع دستي استان شامل چاروق دوزي، نساجي سنتي، ريزه كاري قديم و سبدبافي در آستانه فراموشي قرار گرفته است.