۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۸
کد خبر: 82977858
T T
۰ نفر

6 اثر معنوي و ناملموس همدان ثبت ملي شد

۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۸
کد خبر: 82977858
6 اثر معنوي و ناملموس همدان ثبت ملي شد

همدان-ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان گفت: 6 اثر معنوي و ناملموس اين استان پس از بررسي و تاييد نهايي در فهرست آثار ملي ثبت شد.

به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان، علي مالمير افزود: براي ثبت آثار معنوي و ناملموس استان همدان نشستي در سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري با حضور معاون ميراث فرهنگي كشور و مسئول ثبت آثار برگزار شد كه در اين نشست 6 پرونده ارسالي استان همدان با ارايه دلايل كارشناسي و دفاع خوب كارشناسان استان همدان مطرح شد و هر 6 اثر در فهرست آثار ملي جاي گرفت.
وي ادامه داد: اين آثار شامل پخت آش بادمجان شهرستان نهاوند، آش سماق شهرستان تويسركان ، آش وركواز شهرستان نهاوند، آش خيار شهرستان نهاوند ، بافت قالي بافي مهربان در شهرستان كبودرآهنگ و گره چيني در شهر همدان است.
وي در خصوص ثبت ملي آش سماق تويسركان توضيح داد: شهرستان تويسركان كه پايتخت طلاي سبز لقب گرفته، مهد توليد گردوي استان همدان است و سالانه چندين تن گردو و مغز آن را توليد و علاوه بر تامين مصارف استان به ساير استانها صادر مي كند از اين رو مردم تويسركان از گردو در پخت بسياري از غذاهاي محلي استفاده مي كنند.
مالمير اضافه كرد: آش سماق از جمله غذاهاي محلي است كه تويسركاني ها آن را با گردو تهيه مي كنند و اين غذاي محلي كه با مواد اوليه شامل بلغور، عدس ريز، لوبيا قرمز، پياز، سير، سماق، چغندر، گردوي خردشده، روغن مايع، شكر، نمك و زردچوبه تهيه مي شود با تلاش مسئولان همدان ثبت ملي شد.
به گزارش ايرنا به اعتقاد كارشناسان ميراث فرهنگي ناملموس در حقيقت عاملي مهم و درعين حال شكننده، در حفظ تنوع فرهنگي در مواجهه با تندباد هجوم فرهنگ هاي بيگانه است، اهميت ميراث فرهنگي ناملموس تنها در مظاهر فرهنگي و سنتي آن نيست بلكه در واقع اهميت آن در دانش سنتي و مهارت هاي قديمي است كه از نسلي به نسل بعد منتقل مي شود.
هنر قالي‌ بافي همدان،‌ هنر منبت چوب همدان و هنر سفالگري لالجين از جمله مهمترين آثار معنوي ثبت شده استان همدان هستند.
1181/2087