۱۵ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82963322
T T
۰ نفر
مصرف قلیان یكی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان ریه است

یاسوج - ایرنا - كارشناس بهداشت محیط شبكه بهداشت و درمان چرام با اشاره به مضرات مصرف قلیان گفت: مصرف قلیان یكی از عوامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماری های قلبی و عروقی و سایر بیماری ها محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، به گفته كارشناسان سرطان ریه كشنده ترین نوع سرطان در جهان محسوب می شود و ۹۰ درصد سرطان های ریه با مصرف قلیان، سیگار و سایر مواد دخانی مرتبط است.
مصرف دخانیات و تنباكو خطر ابتلا به 15 نوع سرطان از جمله سرطان‌های خون (لوسمی میلوئید حاد)، مثانه، گردن رحم، مری، كلیه، حنجره، لب، ریه، حفره بینی، حلق و بینی، حفره دهان، لوزالمعده، سینوس‌های اطراف بینی، حلق و معده ارتباط دارد.
سالانه پنج میلیون نفر به دلیل مصرف قلیان می ‏میرند و پیش بینی می شود تا سال 2020 دخانیات 99 درصد كل صدمات جهانی و 13 درصد علل بیماری ها و مرگ و میرها را به خود اختصاص دهد.
سكینه رفیعی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخلاف بسیاری از عقاید و باورها سنتی، دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر زیادی مواد سمی است.
وی بیان كرد: مواد موجود در دود قلیان عامل اصلی بروز سرطان ریه و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده اند.
رفیعی افزود: نیكوتین موجود در دود حاصله از مصرف قلیان همانند سایر مواد دخانی اعتیادآور و مصرف متناوب آن ایجاد وابستگی می كند.
وی اضافه كرد: مصرف كنندگان قلیان در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با كشیدن یك نخ سیگار دریافت می كنند.
رفیعی تصریح كرد: افراد سیگاری كه به طور متداول هشت تا 12 نخ سیگار در روز مصرف می كنند به طور متوسط با 40 تا 75 پُك كه به مدت پنج تا هفت دقیقه به طول می انجامد حدود پنج تا شش لیتر دود استنشاق می كنند.
وی اظهار كرد: مصرف كننده قلیان در هر وعده مصرف كه به طور متداول 20 تا 80 دقیقه طول می كشد، حدود 50 تا 200 پُك می زند كه هر پُك به طور متوسط حاوی 15 تا یك لیتر دود است.
رفیعی اظهار داشت: هر فرد مصرف كننده قلیان در هر وعده معادل 100 نخ یا بیشتر سیگار، دود دریافت می كند.
وی ادامه داد: میزان گاز منواكسید كربن، فلزات سنگین و تركیبات شیمیایی سرطان زا منتشره از حرارت قلیان در مقایسه با سیگار به مراتب بیشتر و اثرات سوء آن نیز چه برای مصرف كنندگان و چه افراد در معرض دود تحمیلی، بیشتر است.
7531/1662