۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۶
کد خبر: 82962816
T T
۰ نفر
ظرفيت هاي معماري حوزه فراتر از تصور است

قم - ايرنا - رئيس مركز خدمات حوزه هاي علميه كشور با بيان اينكه ظرفيت ها و استعدادهاي حوزه ها در بخش معماري و شهرسازي فراتر از حد تصور و انتظار است، گفت: بايد اين اين ظرفيت ها را بشناسيم و براي آن برنامه ريزي كنيم.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن رباني خراساني روز پنجشنبه در همايش حوزويان مهندس در سالن اجتماعات مركز مديريت حوزه علميه خواهران قم اظهار داشت: برغم وجود اين ظرفيت ها، متاسفانه يك انفعال و سرگرداني و بي ايماني نسبت به توان و ظرفيت نيروهاي مخلص، مومن و متخصص ايجاد شده است‌.
وي با اشاره به هجوم فرهنگي سنگين دشمن به جامعه اسلامي و ديني آن را از مهمترين علت هاي اين انفعال دانست و گفت: هر چند هجمه دشمن سنگين است، ولي اين همه منزوي بودن نيز درست و منطقي نيست.
رباني با اشاره به جايگزين شدن معماري غربي به جاي معماري اسلامي در بيشتر ساخت و سازهاي كشور افزود: امروز تهاجم دشمن در زمينه سبك زندگي گسترده و چشمگير است، اما مي توان طرحي نو در انداخت و فكري كرد.
وي اضافه كرد: قرآن كريم در مورد اين تهاجم مي فرمايد، مكر آنها به نحوي است كه كوه ها را جا به جا مي كند، اما نمي توانند از كنترل خداوند خارج شوند.
رباني خراساني با اشاره وظايف و مسئوليت هاي خطير طلبه هايي كه خود و يا خانواده آنها در زمينه معماري تخصص دارند، ضمن هشدار در خصوص تلاش هاي دشمن براي از بين بردن فكر و انديشه غني اسلامي گفت: امروز روحانيان با عشق به اسلام و خطري كه از بواسطه مكر و كيد دشمن احساس مي كنند، دست به دست هم داده و تحولي عظيم را در مساله سبك زندگي و معماري ايراني اسلامي بوجود آورند.
وي با بيان اينكه خدا وعده نصرت و ياري رساندن داده از اين رو راه خيلي آساني را در پيش داريم، افزود: امروز دانشمندان ايراني به فن آوري هاي پيچيده معماري دست پيدا كردند، و اگر همه اين ظرفيت هاي بالقوه در قالب يك انجمن تخصصي به فعليت برسد، خدمت مضاعفي را شاهد خواهيم بود.

** معاون مسكن مركز خدمات حوزه هاي علميه نيز در اين مراسم عمران و آبادي را يكي از موضوع هاي مهم در اسلام دانست و گفت: اگر به معارف ديني مراجعه كنيم كاملا مشخص است كه مساله سكونت، داشتن سرپناه و عمران و آباداني شهرها مورد توجه اسلام است.
حجت الاسلام ابراهيم اكبري با بيان اينكه كلمه بيت به معناي خانه 71 بار در قرآن آمده كه 55 مورد آن به معناي سرپناه و محل سكونت است، افزود: اين نشان دهنده اهميت مساله مسكن و نگاه مادي و معنوي قرآن و معارف ديني به آن است.
وي اذعان داشت: طبق تعاليم اسلامي نخستين چيزي كه يك فرد قصد خريد آن را دارد بايد مسكن باشد، اما رويكرد اسلام به مسكن سرمايه گذاري نيست، بلكه سكونت و آرامش است، و اين بايد به عنوان يك فرهنگ اسلامي در جامعه رواج پيدا كند.
معاون مركز خدمات حوزه اضافه كرد: اينكه يك شخص چند آپارتمان داشته باشد، و در مقابل شخص ديگر حتي از يك خانه 50 متري محروم باشد، مورد پسند و قبول جامعه اسلامي نيست.
وي با اشاره به اينكه مركز خدمات حوزه موظف است با تامين مسكن مورد نياز طلبه ها آنها را در انجام هر چه بهتر رسالت هاي محوله ياري كند، گفت: بر اين اساس ساليان سال در حوزه مسكن تلاش كرديم كه حاصل آن واگذاري مسكن به بيش از از 15هزار تن از طلبه ها بوده است.
وي با بيان اين مركز در دوره جديد رياست خود سياست هاي جديدي را در پيش گرفته است، افزود: هدفمند بودن واگذاري ها يكي از اين سياست ها است كه مطابق آن طلبه اي مشمول مسكن طلاب قرار مي گيرد، كه در يكي از شئون روحانيت فعال باشد‌.
وي نخبه گرايي و اولويت دادن به استادان و استعدادهاي برتر و ممتازان را نيز از ديگر سياست ها ذكر كرد و افزود: تمركز زدايي از قم و حضور يك فرد روحاني در مناطقي كه حضورش لازم است نيز در تامين مسكن و تسهيلات آن مدنظر قرار مي گيرد.
اين همايش به همت معاونت مسكن مركز خدمات حوزه هاي علميه و ويژه طلبه هايي كه خود يا يكي از اعضاي خانواده در حوزه معماري تحصيل كرده و متخصص هستند، ترتيب يافته بود.
اين مركز همچنين سال گذشته همايش حوزويان پزشك ويژه طلبه هاي پزشك و خانواده هاي آنها را نيز برگزار كرد.
7403/ 6133/