۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۴۲
کد خبر: 82962682
T T
۰ نفر
شعرا و ادبا با هنر فاخر خود انديشه ورزي كرده اند

تبريز - ايرنا - معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: شعرا و ادبا همواره با هنر فاخر خود انديشه ورزي كرده اند.

به گزارش ايرنا، محسن جوادي روز پنجشنبه به مناسبت روز قلم در ديدار با جمشيد عليزاده و علي نظمي از شاعران و محققان پيشكسوت تبريزي افزود: شعر و ادبيات جايگاه ويژه‌اي در بين ايرانيان دارد و مردم اين سرزمين ادب پرور به خوبي هنر شعر و پيام‌هاي آن را درك مي‌كنند.
وي اظهار داشت: آذربايجان و تبريز همواره در عرصه‌ شعر و ادب از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده و پيشينه غني ادبي و فرهنگي اين خطه از ايران اسلامي و بزرگان و نام آوران ظهور كرده در عرصه شعر و ادب اين مرز و بوم مويد اين مطلب است.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآوري كرد: اين استان از نعمت شاعراني نامدار و توانمندي برخوردار است كه مي‌توان ردپاي اين مفاخر را در جريان ادبي ايران به‌ خوبي ملاحظه كرد.
جوادي، شعرا و ادبا را از سرمايه‌هاي فرهنگي و اجتماعي جامعه دانست و ادامه داد: شعر و ادب در جوهره وجودي ايرانيان نهادينه شده و زبان شعر و ادب ماندگار و در بين مردم اثرگذار است.
وي با اشاره به اينكه وظيفه ما پاسداشت و خدمت به هنرمندان به عنوان سرمايه هاي ماندگار است، گفت: تجليل از مقام ادبي و هنري مفاخر فرهنگي، هنري و ادبي از مهم‌ترين رويكردهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
شاعر و محقق تبريزي نيز در اين ديدار با اشاره به لزوم پرداخت بيش از پيش به مفاخر و فرهيختگان فرهنگي و ادبي ايران و آذربايجان و معرفي شاخصه‌هاي ادبي آنان به جهانيان، گفت: در شرايطي كه اكنون مشاهير معروف تبريز و آذربايجان در معرض دست‌اندازي بيگانگان قرار دارد آشنايي نسل جوان با چهره‌هاي شاخصي مانند استاد شهريار و پرداخت به آثار وي ضروري است.
جمشيد عليزاده خواستار حمايت و همراهي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از وي براي چاپ بخشي از قرآن كتابت شده توسط استاد شهريار شد.
وي چاپ متقن و صحيح از آثار استاد شهريار و تهيه و انتشار دانشنامه‌ شهريار را از ديگر ضروريات ادبي استان اعلام كرد.
استاد جمشيد عليزاده در سال ١٣٤٣ خورشيدي در تبريز ديده به جهان گشود و پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه از همان اوان نوجواني به سرودن شعر و مطالعه آثار ادب فارسي و جهان پرداخت و در كنار آن علوم ديني را آموخته و به مدارج عالي اين حوزه نيز نائل شد.
وي شاعر، محقق و نويسنده در موضوعات مختلف ادبي مانند درس ‌گفتارهاي حافظ شناسي، ادبيات معاصر، شهريارشناسي، بوطيقاي خاقاني، صائب و سبك هندي در محافل ادبي كشور است.
عليزاده از اعضا و نويسندگان ثابت دايره المعارف ادب فارسي و دانشنام تخصصي حافظ است.
گفت و گو با شهريار، برگزيده اشعار خاقاني، به همين سادگي و زيبايي و ساغري در ميان سنگستان از آثار مكتوب عليزاده به شمار مي رود.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با حضور در منزل استاد نظمي از مقام ادبي اين شاعر مطرح آذربايجان تجليل كرد.
در اين ديدار ديوان استاد نظمي به معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اهدا و در ادامه ابياتي از اشعار اين شاعر گرانقدر از سوي شاگردانش قرائت شد.
جوادي نيز با اهداي لوح از مقام ادبي اين شاعر مطرح آذربايجان تجليل كرد.
علي نظمي متخلص به نظمي تبريزي،‌ يكم مهر ١٣٠٦ در تبريز به دنيا آمد؛ وي از شاعران غزل‌سراي ايران است.
وي سرودن شعر را از ١٦ سالگي آغاز كرد و شاگرد ملك‌الشعراي بهار، محمدامين اديب طوسي و عباسقلي‌خان وقايعي بوده است.
علاوه بر شعر، آثار تحقيقي ادبي نيز از وي به چاپ رسيده كه از آن جمله مي‌توان به تذكره‌الشعراي منظوم و منثور 'دويست سخنور' و 'كلشن معاني' شرح برخي ابيات مشكله فارسي اشاره كرد.
استاد نظمي حدود ٣٠ سال با استاد شهريار ارتباط صميمي و نزديك داشته است.
شوراي ارزشيباي هنرمندان كشور استاد نظمي را به عنوان شاعر دوزبانه و پيشكسوت شعر و ادب ايران معرفي كرده است.
تنديس اين شاعر پيشكسون به دست استاد احد حسيني ساخته شده و در يكي از ميادين تبريز و در نزديكي محل سكونت و زادگاه شاعر نصب شده است.
8023/6183