عالیه شكربیگی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: امروز باید به ورزش به عنوان یك امر اجتماعی نگاه كرد چون در همبستگی جامعه بسیار تاثیرگذار است. اكنون فوتبال همه را درگیر كرده است. فوتبال به عنوان یك ورزش دوست داشتنی با اوقات فراغت مفید برای خانواده ها در سراسر دنیا است.
وی ادامه داد: همان طور كه مشاهده می شود در مسابقات جام جهانی بیشترین جمعیت در استادیوم هایی است كه ورزش فوتبال در جریان است و وقتی تماشاچیان را ملاحظه می كنید همه همراه خانواده سفر دور و درازی تحمل می كنند تا در كشوری دیگر تیم های ملی خودشان را تشویق كنند و آنها را به كنش گری مثبت می بینیم.
وی تصریح كرد: تیم های ملی كشورهای دنیا كه پس از پیمودن مراحلی به جام جهانی می رسند، هویت ملی یك كشور را تشكیل می دهند و به عنوان نمایندگان رسمی كشور هستند. همیشه این نیست كه از طریق سیاست؛ خصوصیات اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی جامعه را به دنیا بشناسانیم چون معتقدیم ورزش یك عامل مهم و تاثیرگذار در شناخت ویژگی های اجتماعی و فرهنگی یك ملت است و تعصب روی بازی فوتبال بیشتر از هر ورزش دیگری است.
این كارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: مردم ایران به لحاظ فرهنگی بسیار غنی و از نظر اخلاقی شایسته هستند اما به دلیل فراز و فرودهای رسانه ای مردم ایران درست به دنیا شناخته نشده اند بنابراین در میدان ورزش می توانیم از این موقعیت استفاده كنیم و غنی بودن فرهنگ و تمدن ایرانیان را در یك میدان برابر به جهانیان به منصه ظهور برسانیم.
وی اضافه كرد: مردم دنیا باید بدانند كه مردم ایران با وجود همه بازی های رسانه ای كه علیه آنهاست این فرهنگ غنی و دیرینه را دارند كه همیشه در میدان رقابت همبستگی آنها بالاست و اتحاد و وحدت خوبی دارند و این گویای همبستگی بین ایرانیان در سراسر دنیا است چون تیم ملی نماینده همه ما ایرانیان است و می تواند نگاه جهانی را در بیرون به سوی ما ایرانیان جلب كند و در جامعه نیز اوقات فراغت مفیدی را به همراه داشته باشد.
* نقش فوتبال در همبستگی مردم
این جامعه شناس ادامه داد: اجتماعی بودن فوتبال نقش بالایی در همبستگی مردم در جامعه دارد و همین مسابقه جام جهانی باعث می شود ما با فرهنگ های مختلف دنیا آشنا شویم.
وی تصریح كرد: در دو طرف زمین دروازه هایی وجود دارد كه تیم ها مقابل هم هستند و شاید به نوعی جنگ و جدال محترمانه بین تیم ها برقرار است. در عین حال كه رقابت وجود دارد، صلح را هم نشان می دهد برای اینكه تنها ابزاری كه بازیكنان دارند یك توپ است كه با حس نوعدوستی و صلح با هم بازی می كنند و از دروازه های خودشان دفاع می كنند.
شكربیگی ادامه داد: بازیكنان ایران با بازی مقابل مراكش آن چنان از دروازه خودشان دفاع كردند كه جهانیان را به تعجب واداشتند.
وی اظهار داشت: مردم ایران كه در طول تاریخ دور و درازی كه داشته مورد هجوم كشورهای بیگانه بوده است توانسته اند در مسابقه ای مانند ورزش كه صلح و دوستی را به ارمغان می آورد، حفاظت از دروازه خودشان را به گونه ای به نمایش بگذارند كه پیام دوستی، لبخند و صلح را به جهانیان می دهند.
شكربیگی اضافه كرد: اگر مسئولان می خواهند دلسوزانه برای مملكت كار كنند باید به مقوله ورزش كه یك امر اجتماعی است و در همبستگی خانواده ها و جامعه نیز نقش دارد، بیشتر توجه كنند و در سیاستگذاری مسئولان برای آموزش نسل های جدید مورد توجه باشد.
* مردم و ناجا هدفی واحد برای پیروزی تیم ملی را دارند
وی درباره نقش ناجا به عنوان یك نهاد با اهدافی همچون حفظ نظم در جامعه نیز گفت: در واقع غرور ملی در بازی فوتبال به نوعی به نمایش گذاشته می شود و تمام نهادهای ایران از نظامی، اقتصادی، سیاسی و همه مردم دغدغه این را دارند كه ایران پیروز شود و هدف ما واحد یعنی پیروزی تیم ملی ایران است.
وی تصریح كرد: به طور یقین نه مردم و نه ماموران ناجا فعالیت هایی برای آزار و اذیت همدیگر انجام نمی دهند و همه تلاش می كنند كه كار حفاظت نیز به خوبی انجام شود و گاهی شاهد هستیم كه دست های آنها برای پیروزی تیم ایران به آسمان بلند می شود و به طور جمعی بازی را می بینند و تشویق می كنند.
شكربیگی اظهار داشت: ناجا و مردم چون هدف واحدی آن هم برای پیروزی تیم فوتبال ایران دارند، این نقش را به نمایش می گذارند و این هدف می تواند در بین مردم و نهادهای نظامی، همبستگی ملی، همدلی و غرور ملی را ایجاد كند و این هدف واحدی است كه در قالب ورزش فوتبال در میدان رقابت مشاهده می شود.
وی ابراز امیدواری كرد كه شاهد پیروزی تیم ملی ایران باشیم.
اجتمام * 7268 * 3063
كارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با ایرنا:
فوتبال مقتدرانه، ایرانیان سراسر جهان را به وجد آورد
۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۵۸
کد خبر:
82952560
تهران- ایرنا- كارشناس مسائل اجتماعی گفت: حضور ایران در جام جهانی و بازی های جوانمردانه بازیكنان تیم ملی، باعث شده كه ایرانیان سراسر جهان با شیوه های خاص خود به شادی و نشاط بپردازند و این شادی در ایران به یك وجدان جمعی در جامعه تبدیل شده است.