«عالیه شكربیگی» روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا، گذری بر كاستی های جامعه برای ایجاد نشاط اجتماعی زد و افزود: یكی از مقوله هایی كه در سبك جدید زندگی باید مورد توجه قرار گیرد بحث اوقات فراغت است؛ متاسفانه در این زمینه ما بسترهای لازم برای اوقات فراغت و شادی های خودجوش را فراهم نكرده ایم. تلویزیون به عنوان فراگیرترین رسانه ملی، برنامه های كمی برای ترویج شادی دارد.
استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مركز با تشبیه فوتبال به جنگ گفت: ورزش یك واقعیت اجتماعی است و در نظر مردم 11 بازیكن تیم ملی جنگاورانی هستند كه باید از دروازه های ایران محافظت كنند، لذا گلزنی و پیروزی این افراد به معنای فتح دروازه های رقیب به شمار می رود و این پیروزها نقش بارزی در ایجاد همبستگی اجتماعی و ایجاد شور ملی در كشور دارد.
عضو انجمن جامعه شناسان بدون مرز با بیان اینكه از دید صاحب نظران علوم اجتماعی، ورزش به طور عام و فوتبال به صورت خاص، تقویت كننده «من» اجتماعی و فردی است، تصریح كرد: در جامعه ای زندگی می كنیم كه در آن شادی كم و اخبار ناامید كننده زیاد است. در این فضا برد تیم ملی موجب شد تا ایرانی های سراسر جهان با نقاشی نمادهای فرهنگ و تمدن این سرزمین، بر سر و صورت خود این پیروزی را جشن بگیرند، جشن های زیادی به صورت خودجوش برگزار شد و جوانان به جشن و پایكوبی پرداختند و حس همگرایی و همبستگی اجتماعی افزایش یافت.
شكربیگی با اشاره به شادی اقشار مختلف جامعه در سراسر كشور گفت: ورزش در چند برهه به دور از گرایش های سیاسی، قومی، زبانی و مذهبی، زمینه ساز انسجام اجتماعی و وحدت ملی در كشور شده است. مصداق های بارز آن نیز بازی تیم ملی فوتبال ایران برابر استرالیا در مقدماتی جام جهانی 1998، پیروزی مقابل تیم ملی آمریكا در جام جهانی 98 فرانسه و پیروزی اخیر ایران در برابر نماینده آفریقا در جام جهانی 2018 روسیه است.
جمعه شب و پس از پیروزی تیم ملی فوتبال ایران برابر مغرب در نخستین بازی گروه دوم جام جهانی 2018 روسیه، جمع كثیری از اقشار مختلف جامعه به خیابان ها آمدند و به صورت خودجوش به جشن و پایكوبی پرداختند.
ورزشی**2052**1597
كارشناس مسائل اجتماعی:
پیروزی تیم ملی فوتبال باعث انسجام ملی شد
۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۶
کد خبر:
82944643
تهران - ایرنا - كارشناس و محقق مسائل اجتماعی گفت: پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در بازی نخست خود در جام جهانی 2018 روسیه، با تقویت هویت های مختلف مردم، موجی از همگرایی ملی و همبستگی اجتماعی ایجاد كرد.