رباب شب خيز روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: مبارزه با سن گندم مادر در شهرستان هاي استان زنجان از اواخر فروردين آغاز شده اما به دليل بارش باران و سرماي هوا اين عمليات متوقف شد و با مساعد شده شرايط جوي اين عمليات در حال انجام است.
به گفته وي، تراكم پوره سن گندم در برخي از شهرستان ها به نسبت بالاست و تاكنون اين آفت در پنج هزار هكتار و سن گندم مادر نيز در چهار هزار و 500 هكتار از مزارع گندم استان مهار شده و عمليات همچنان ادامه دارد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان گفت: در حال حاضر شهرستان هاي ابهر، خدابنده، ماهنشان، ايجرود، خرمدره، سلطانيه و زنجان هركدام داراي هفت اكيپ هستند كه روزانه حتي در تعطيلات در 2 نوبت صبح و عصر پايش مزارع را انجام مي دهند.
شب خيز ادامه داد: با مشاهده پوره از سوي اين اكيپ هاي كارشناسي، كشاورزان بلافاصله اقدام به سمپاشي مزارع گندم مي كنند.
وي با بيان اينكه علاوه بر فعاليت اكيپ هاي كارشناسي از جهادكشاورزي در شهرستان ها پنج اكيپ در مركز استان نيز عمليات بازرسي، نظارت و تعيين عملكرد را برعهده دارند.
به گفته مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان، با توجه به اينكه اين استان پايلوت مبارزه با سن گندم در منطقه شمالغرب مي باشد افزايش دقت در عمليات مبارزه بالاست.
شب خيزاعلام كرد: كشاورزان و گندمكاران در شهرستان ها آمادگي مبارزه با اين آفت را داشته باشند تا به محض اعلام كارشناسان، اقدام به سمپاشي مزارع كنند.
وي تاكيد كرد: كشاورزان در مبارزه با آفت سن گندم بر اساس توصيه هاي كارشناسان مراكز جهاد كشاورزي و شبكههاي مراقبت عمل كرده و همكاري هاي مورد نياز را داشته باشند.
به گزارش ايرنا، سن گندم مهمترين آفت گندم و جو در ايران به شمار مي رود كه از مواد درون گندم يا جو تغذيه مي كند و در نهايت محصولي كه عايد كشاورز مي شود، خوشه خشك و سياه شده گندم و جو است.
بر اساس پيش بيني هاي انجام شده از سوي جهاد كشاورزي زنجان در سال زراعي 96 – 97 ميزان توليد گندم استان به 310 هزار تن مي رسد.
در سال زراعي 95 – 96 توليد گندم در اين استان 250 هزار تن بود.
7325/8068
زنجان - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان اعلام كرد: از اواخر فروردين امسال تاكنون عمليات مبارزه با آفت سن گندم مادر و پوره در 9 هزار و 500 هكتار از مزارع اين استان انجام شده و اين روند ادامه دارد.