به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، رطوبت هواي سنگاپور مانند بسياري از كشورهاي حاره اي بين 70 تا 80 درصد است. در محيط مرطوب، هوا از آب اشباع مي شود و در نتيجه عرق بدن با سرعت كمتري تبخير مي شود.
اين وضعيت موجب مي شود بدن ما هواي محيط را گرم تر از آنچه هست، تجربه كند. اما اين هيدروژل جديد با كارآيي بسيار بالا در جذب رطوبت محيط، اثر خنك كنندگي دارد.
بخش عمده اين ژل را اكسيد روي تشكيل داده كه قابليت جذب بخار آب را به ميزان 2.5 برابر وزن خود دارد. عملكرد اين ماده ارزان قيمت كه در يك فرآيند ساده توليد مي شود، در جذب رطوبت هشت برابر بهتر از ساير عامل هاي جذب رطوبت از جمله ژل سيليكا و كلريد كلسيم عمل مي كند.
اين ماده بر خلاف سيستم هاي تهويه نيازي به برق ندارد و مي توان آن را درون ديوارها، پنجره ها و حتي وسايل تزييني مانند مجسمه ها كار گذاشت. اين ماده با جذب آب شفافيت خود را از دست داده و كدر مي شود و حدود 50 درصد از تشعشعات مادون قرمز را مسدود مي كند. به همين علت با استفاده از اين ماده در پنجره ها مي توان دماي محيط را تا 7 درجه كاهش داد. براي بازيابي شفافيت اين ماده كافي است جريان الكتريكي در آن برقرار شود.
با توجه به خاصيت رسانش الكتريكي، اين ماده را مي توان به عنوان جوهر رسانا در مدارات الكترونيكي انعطاف پذير مورد استفاده قرار داد. همچنين اين ماده قادر است 1.8 ولت الكتريسيته توليد كند و مي توان از آن به عنوان يك منبع توان كمكي براي وسايلي مانند ساعت ديجيتال بهره گرفت.
هيدروژلها دستهاي از مواد پليمري با ساختار شبكهاي (پيوندهاي عرضي فيزيكي يا شيميايي) هستند كه قابليت تورم و جذب آب بالايي دارند. اين خصوصيت هيدروژلها را از ساير پليمرها متمايز ميسازد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Energy & Environmental Science منتشر شده است.
علمي**9259*2025
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه ملي سنگاپور نوعي هيدروژل ساختند كه قادر است رطوبت هوا را با قدرت بيشتري نسبت به نمونه هاي مشابه جذب كند.