۱۰ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۸
کد خبر: 82930894
T T
۰ نفر
مطالعات جدید الگوی كشت مناسب در دشت قزوین آغاز شد

قزوین-ایرنا-مسئول دفتر برنامه ریزی الگوی كشت سازمان جهاد كشاورزی قزوین گفت: مطالعات جدید الگوی كشت مناسب در دشت قزوین با هدف اصلاح مصرف آب همزمان با حفظ تولید و درآمد كشاورزان آغاز شده است.

تورج بنیادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مطالعات پس از پایان كار به ما می گوید كه در كدام منطقه باید چه نوع كشتی داشته باشیم تا هم از مصرف آب صرفه جویی شود و هم میزان و نوع تولید به گونه ای باشد كه درآمد كشاورز افزایش یابد.
مسئول دفتر برنامه ریزی الگوی كشت سازمان جهاد كشاورزی قزوین گفت: در این مطالعات كه در آن ارایه برنامه های كوتاه،میان و بلند مدت پیش بینی شده است، مسایل مختلف از جمله خاك و اقلیم گرفته تا مسایل اجتماعی و اقتصادی و معیشتی كشاورزان مورد توجه قرار می گیرد.
وی با اشاره به راه اندازی دفتر الگوی كشت در قزوین طی سال جاری، اظهار داشت: در سطح استان یك برنامه زمانی 10 ساله برای كاهش كشت محصولات پرآب تدوین شده است كه این دفتر برنامه ریزی و كمك به اجرای آنرا دنبال می كند.
مسئول دفتر برنامه ریزی سازمان جهاد كشاورزی قزوین افزود: با توجه به تشدید خشكسالی و همچنین تبخیر بالای آب در كشور و استان نیاز است تا حتما شیوه های كشت تغییر یافته و از كاشت محصولات پرآب بر پرهیز كنیم.
بنیادی اظهار داشت: البته اعمال سیاست های مرتبط با الگوی كشت در كشور باید حتما الزامات قانونی خاص خود را داشته باشد چرا كه در این غیر صورت به نتایج لازم دست پیدا نمی كنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر الگوی كشت داریم اما به شكل جسته و گریخته اجرا می شود و با توجه به وضع منابع آبی كشور نیاز است تا در این عرصه برنامه های بهتر و مدون تری داشته باشیم.
مسئول دفتر برنامه ریزی سازمان جهاد كشاورزی قزوین در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: علاوه بر مصرف قابل توجه از منابع آبی زیرزمینی برای مشروب ساختن اراضی كشاورزی در استان، حدود 65 هزار هكتار از زمین های دشت قزوین نیز از طریق آب های سطحی و متعلق به سد طالقان آبیاری می شوند كه در این خصوص نیز باید با اجرای برنامه های الگوی كشت بیشترین میزان تولید را با كم ترین میزان مصرف آب باید داشته باشیم.
وی خاطرنشان كرد: الگوهای كشت جایگزین را به كشاورزان معرفی كرده و می كنیم تا از این طریق ضمن حفاظت از منابع آبی محدود، به معیشت و درآمد بهره برداران این بخش آسیبی وارد نشود.
بنیادی ادامه داد: بر این اساس باید میزان سطح زیر كشت پاییزه كه در این مقطع زمانی تبخیر آب كم تر است افزایش یابد و در كشت بهاره نیز سطح كاشت صیفی جات كاهش یابد و محصولات كم آب بر جایگزین پر آب بر شوند.
3013