فتح خرمشهر مانند جنگ بدر و تجلي ارادۀ خداوند بود، اين پيروزي حاصل مجاهدتهاي رزمندگان اسلام، رهبري امام امت و ياري خداوند بود و پس از پايان جنگ تحميلي نيز عنايت خداوند شامل حال مردم كشور شد و مردم ايران در عرصه هاي مختلف پله هاي ترقي و پيشرفت را طي ميكنند. دولت نيز براي توسعه و رونق گرفتن خرمشهر متعهد به تداوم اجراي كار زيربنايي است، دولت در سال گذشته 500 ميليارد ريال كمك به توسعۀ خرمشهر در بودجۀ عمومي در نظر گرفت و براي سال جاري اين حمايت دوباره پيشبيني شده است.
حجم كاري كه در خرمشهر در زمينۀ آب و فاضلاب شروع شده، بيش از 800 ميليارد ريال است و ظرف يك ماه آينده آب شرب مردم خرمشهر را از طرح آبرساني «غدير» تامين خواهيم كرد تا آب از رودخانه كارون برداشت نشود.
روستاهاي خرمشهر به تدريج از طريق اين طرح آبرساني خواهند شد و مخزن آب دوم براي خرمشهر با اعتبار 200 ميليارد ريال در دست احداث است و تصفيهخانه فاضلاب خرمشهر و آبادان كه با 35 ميليون دلار از طريق فاينانس چيني در حال اجراست، تا سال 98 افتتاح خواهد شد.
درباره گمرك شلمچه نيز اقدامات مهمي از جمله اجراي طرح ورود اتباع خارجي بدون ويزا به منطقه آزاد اروند صورت گرفته است كه اين امر باعث ميشود روزانه به طور متوسط 2 هزار تا 3 هزار عراقي وارد خرمشهر و آبادان شوند و تعامل اقتصادي انجام پذيرد.
به صورت جدي به دنبال رفع مشكل بندر خرمشهر هستيم و براي رفع موانع موجود پيش روي صادرات در پايانه مرزي شلمچه برنامههاي مشخص داريم.
چهارخطه كردن محور اهواز به خرمشهر نيز در دستور كار است و پيگير تسريع در اجراي آن هستيم و اميدواريم در سال 97 آن را شروع كنيم. پروژه چهارخطه كردن جاده اهواز- خرمشهر به طول 115 كيلومتر با برآورد هزينۀ حدود 200 ميليارد تومان نيز اجرا خواهد شد.
اتصال راهآهن جنوب از طريق مرز شلمچه به بصره (32 كيلومتر) را نيز در دستور كار قرار داديم و انتظار ميرود با توجه به اهميت اين موضوع، راهآهن كشور نيز اهتمام جديتري نشان دهد تا اين طرح محقق شود.
كارهاي اداري احداث راه آهن بندرامام- خرمشهر به طول 140 كيلومتر به پايان رسيده است و اميدواريم ظرف يك ماه آينده شركت پروژه تشكيل شود و سپس پيمانكار كار خود را آغاز كند. بيشترين حجم از كمك هاي فني و اعتباري را كه 10 درصد سود بانكي آن را دولت ميپردازد، خرمشهر و آبادان جذب كردهاند.
از 400 و اندي ميليارد تومان، حدود 64 ميليارد تومان به اين دو شهر اختصاص يافته است كه سهم خرمشهر از اين مقدار از آبادان بيشتر است. وام مشاغل روستايي در اختيار مردم خرمشهر قرار گرفته است.
همچنين با همكاري منطقه آزاد اروند در روستاهاي خرمشهر كارهاي مفيدي شده است. در زمينۀ آموزش و پرورش 38 ميليارد ريال اعتبار از محل كمك هاي منطقه آزاد اروند براي تجهيز و تعمير مدارس حاشيه و روستايي خرمشهر و مينوشهر اختصاص يافت.
در خصوص بهداشت و درمان نيز اخيرا پروژههاي بازسازي و توسعه بخش بلوك زايماني و بازسازي و توسعه اورژانس بيمارستان وليعصر(عج) و كلينيك ويژه خرمشهر افتتاح شد. بيمارستان قلب خرمشهر هم در حال ساخت است.
شرايط كلي خرمشهر رو به بهبود نسبي است و نمودار وضع اين شهر، رشد نشان ميدهد و خرمشهر در مقايسه با سال هاي گذشته شرايط مناسبتري پيدا كرده است.
7164/6064
اهواز - ايرنا - روزنامه همشهري روز چهارشنبه يادداشتي با عنوان 'بازگشت دوباره توسعه به خرمشهر' به قلم غلامرضا شريعتي، استاندار خوزستان، منتشر كرد.