۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۲۴
کد خبر: 82916225
T T
۰ نفر
احتمال مسموميت با مصرف قارچ كوهي، وجود دارد

شيراز - ايرنا - اين روزها بازار خريد و فروش قارچ هاي كوهي در شيراز و ساير شهرستان هاي استان فارس گرم است كه معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اين شهر نسبت به احتمال مسموميت با اين محصول هشدار داد.

به گزارش ايرنا، هر كيلوگرم قارچ كوهي در بازار دروازه كازرون و چهار راه مشير كه از عمده ترين مراكز عرضه قارچ هاي كوهي در شيراز هستند 10 تا 15 هزار تومان است.
برخي از فروشندگان نيز در بزرگراه هاي منتهي به شيراز قارچ هاي كوهي را عرضه مي كنند، دنبلان نيز نوعي قارچ كوهي است كه امسال با افزايش باران هاي بهاري رويش مناسبي داشته و در مبادي ورودي شيراز عرضه مي شود.
دكترعبدالرسول همتي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه همه انواع قارچ ها، خوراكي نيستند و بعضي سمي و خطرناكند گفت: خوردن چند لقمه از قارچ هاي سمي مي تواند كبد، كليه يا حتي مغز را از كار بيندازد و در مواردي موجب مرگ شود.
وي افزود: ما نمي توانيم از روي ظاهر يا مزه قارچ بگوييم كدام نوع وحشي خوراكي و كدام نوع سمي است و تنها آزمايشگاه مي تواند خوراكي بودن قارچ را تأييد كند.
همتي گفت: نشانه هاي زودرس مسموميت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شكم درد و تعريق است، گاهي علايم مغزي مانند توهم، خواب آلودگي، تشنج و يا بي قراري نيز با آن همراه مي شود كه اين علايم، اغلب چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ بروز مي يابد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: مسموميت كبدي، كليوي يا آسيب هاي مغزي نشانه هاي ديررس مسموميت با قارچ هستند كه ممكن است طي روزها يا هفته ها بعد ظاهر شوند.
وي ادامه داد: نبايد جلو تخليه معده فرد مسموم شده را گرفت، در صورت هر گونه ترديد نسبت به مسموميت با قارچ، بايد هرچه سريع تر فرد مسموم شده به بيمارستان انتقال يابد و گاهي لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخليه معده كرد تا قارچ هاي سمي باقي مانده خارج و از ورود سم بيشتر به بدن جلوگيري شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز اظهار داشت: لازم است از چيدن، خريدن ومصرف قارچ هاي روييده شده در طبيعت و كوه و دشت پرهيز شود و تنها از قارچ هاي خوراكي توليد شده با بسته بندي معتبر استفاده كرد.
همتي اضافه كرد :پختن، آب پز يا كباب كردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعت سمي بودن آنها را از بين نمي برد و تنها راه پيشگيري از مسموميت با قارچ، خودداري از مصرف قارچ هاي روييده در طبيعت است.
او بيان كرد: سم قارچ، پادزهر ندارد و تنها بايد از خوردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعت و غير پرورشي اجتناب كنيم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز از مردم خواست تا قارچ هاي پرورش يافته در كارخانه را طبق تاريخ مصرف، استفاده كنند و به دليل وجود حشرات و باكتري ها، قارچ ها را قبل از مصرف بايد به خوبي شست و به طور كامل پخت.
وي اضافه كرد: افراد مشكوك به مسموميت با قارچ مي توانند در شيراز به بيمارستان حضرت علي اصغر (ع) و در شهرستان ها به بيمارستان محل سكونت خود مراجعه كنند.
6113 /1876