۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۴۵
کد خبر: 82909247
T T
۰ نفر

چرا روس ها به سن پترزبورگ شهر قهرمان مي گويند

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۴۵
کد خبر: 82909247
چرا روس ها به سن پترزبورگ شهر قهرمان مي گويند

مسكو - ايرنا - امروز هشتم ماه مي (18 ارديبهشت) است روزي كه در تقويم روس ها فرصتي براي گراميداشت ياد قربانيان محاصره 900 روزه شهر لنينگراد يا سن پترزبورگ كنوني با عنوان «سن پترزبورگ - شهر قهرمان» است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، به مناسبت اين روز مراسم هاي متعددي در شهر پنج ميليون نفري سن پترزبورگ برگزار و ياد قربانيان نبرد با آلمان نازي و كشته شدگان اين شهر در طول جنگ جهاني دوم گرامي داشته مي شود.
ساكنان شهر لنينگراد (سن پترزبورگ كنوني) 75سال پيش، پس از حدود 900 روز محاصره و مقاومت در برابر حملات ارتش آلمان نازي، سرانجام با پيشروي ارتش شوروي از محاصره خارج شدند و نجات يافتند.

**نگاهي به محاصره 900 روزه سن پترزبورگ
محاصره لنينگراد از سوي نيروهاي آلمان از هشتم سپتامبر1941باهدف تضعيف روحيه روس ها آغاز شد، با اين وجود آلمان ها در طول 872 روز نتوانستند مردمان اين شهر را از پاي درآورند و بر شهر مسلط شوند.
در مجموع 2 ميليون 887 هزار نفر از جمله بيش از 400 هزار كودك در اين مدت در محاصره بودند.
محاصره اين شهر شوروي كه براي آنان مقدس است، وضعيت طاقت فرسا و مرگباري را به وجود آورده بود، در زمان محاصره كارگران روزانه 250 گرم و سايرين تنها 125 گرم سهميه نان داشتند.
ارتش آلمان نازي در دو سال و سه ماه محاصره لنينگراد، 150 هزار گلوله توپ و خمپاره به سوي آن پرتاب كرد و هواپيماهاي آلماني بيش از 107 هزار بمب بر سر مردمان اين شهر ريختند.
هدف ارتش آلمان درهم شكستن محاصره شهر در دو ماه اول بود و فكر نمي كرد كه مردم لنينگراد تا اين اندازه بتوانند از شهر دفاع كنند.
جمعيت در حال محاصره لنينگراد در حدود 900 روز با از خودگذشتگي از شهرشان دفاع كردند و با وجود اينكه روزانه دهها و حتي صدها نفر بر اثر گرسنگي يا اصابت گلوله هاي توپ يا بمباران جان خود را ازدست مي دادند، تسليم آلمان ها نشدند.
مقاومت مردم لنينگراد با توجه به اين واقعيت هولناك كه ارتش آلمان 40 لشكر كارآزموده و مجهز خود را براي تصرف اين شهر اختصاص داده بود و يك هزار دستگاه تانك و يك هزار و 500فروند هواپيماي نازي بطور شبانه روزي اين شهر روسيه را مورد حمله قرار مي دادند، ارزشمندتر بنظر مي رسد.
با پايداري نيروهاي داوطلب مردمي لنينگراد با شمار نفرات حدود 150 هزار نفر و فرماندهي ارتش سرخ شوروي نيروهاي لنينگراد روز 18 ماه ژانويه سال 1943 با همكاري نيروهاي منطقه ولخوفسك شوروي توانستند محاصره نيروهاي آلماني را درهم بشكنند و محاصره اين شهر روز 27 ژانويه يعني يك سال بعد بطور كامل ازميان برداشته شد.

**هيتلر تصميم به محو لنينگراد از نقشه جهان گرفته بود
در منابع روسي گفته شده است كه هيتلر رهبر آلمان نازي از ساكنان لنينگراد به دليل ميهن پرستي آنها به شدت نفرت داشت.
براساس سندي محرمانه كه 22 سپتامبر 1941 در اسناد ستاد نيروي دريايي آلمان نازي كشف و منتشر شد، آمده است كه هيتلر تصميم گرفته بود، سن پترزبورگ را از صفحه روزگار محو كند.
در سندي كه منابع روسي از آن ياد مي كنند، به نقل از هيلتر آمده بود: پس از شكست شوروي هيچ گونه منفعتي در ادامه موجوديت اين منطقه مسكوني بزرگ وجود ندارد.
سند محرمانه همچنين به نقل از هيتلر اضافه كرده بود كه شهر لنينگراد از طريق محاصره و گلوله باران توپخانه اي و بمباران هاي هوايي بايد با خاك يكسان شود.

**ارتش آلمان در حمله به لنينگراد تنها نبود
بر اساس اطلاعات تاريخي و آنچه روس ها به نسل هاي بعدي خود منتقل مي كنند، ارتش آلمان نازي در حمله و محاصره لنينگراد تنها نبود و واحدهاي نظامي از اسپانيا، هلند، بلژيك، نروژ و فنلاند هم آلماني ها را همراهي مي كردند.
ارتش آلمان و متحدان آن در مجموع 150 هزار گلوله توپ، 102 هزار و 520 بمب آتش زا و چهار هزار و 655 بمب هوايي عادي (منفجر شونده) بر سر لنينگراد ريختند.
بر اثر اين حملات 840 واحد صنعتي در لنينگراد از كار افتاد و بيش از 10 هزار ساختمان مسكوني تخريب شد.
مردم در محاصره لنينگراد با تمام سختي ها روحيه خود را حفظ كردند و بر خلاف آنچه تصور مي شد كه اين شهر در كمتر از دو ماه تسليم شود اما هيچگاه چنين اتفاقي رخ نداد تا ايستادگي مردم لنينگراد زبان زد مردم روسيه شود و به كتاب هاي درسي روس ها نيز راه پيدا كند.
اروپام*391* 1346**1590