عزيزالله شهيدي فر چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در آمل افزود : پارسال حدود 50 هزار هكتار از شاليزارهاي مازندران به صورت مكانيزه نشاء شده بود .
وي از ايجاد تحول در مكانيزاسيون كشاورزي مازندران در دولت تدبير و اميد خبر داد و اظهار داشت : از سال 92 تاكنون هشت هزار و 852دستگاه انواع ماشين آلات شامل تراكتور ، انواع نشاكار ، كمباين هاي مخصوص برداشت غلات و برنج و دستگاههاي دنباله بند و بذركار به ناوگان كشاورزي استان اضافه شد.
وي خريد اين تعداد ماشين آلات را از محل تسهيلات ارزان قيمت ويژه مكانيزاسيون كشاورزي معرفي كرد و گفت كه در اين مدت بيش از 333 ميليارد تومان تسهيلات مكانيزاسيون به كشاورزان متقاضيي پرداخت شد.
شهيدي فر با بيان اينكه براي سال زراعي جاري نيز حدود 66 ميليارد تومان تسهيلات توسعه بخش مكانيزاسيون كشاورزي به مازندران اختصاص داده شده است ، افزود : با توجه به ايجاد رديف تسهيلات مكانيزاسيون در وزارت جهاد كشاورزي ، محدوديتي در تخصيص تسهيلات وجود ندارد و مازندران توانسته تاكنون دو برابر اين رقم و سهميه ديگر استان ها را نيز براي توسعه اين بخش جذب كند.
معاون جهاد كشاورزي مازندران گفت كه هم اكنون حدود 25 تا 30 درصد مراحل كاشت برنج ، حدود 80 درصد برداشت و حدود 90 درصد مراحل آماده سازي برنج در مازندران به صورت مكانيزه انجام مي شود.
وي اضافه كرد : ما بايد به عنوان دست اندركاران بخش دولتي تلاش كنيم تا با حمايت از صنايع در حال پيشرفت ، بخش كشاورزي را با اجراي طرح مكانيزاسيون احياء كنيم.
شهيدي فر پيش بيني كرد كه امسال حدود 213 هزار هكتار از شاليزارهاي مازندران زير كشت برنج برود و بيش از يك ميليون تن برنج سفيد از اين سطح برداشت شود.
بر اساس اعلام جهاد كشاورزي مازندران ، تاكنون بيش از 167 هزار هكتار از شاليزارهاي مازندران براي خزانه گيري شخم و شيار شده است.
استان مازندران با ظرفيت 72نوع از توليدات محصولات كشاورزي ،حدود 10 و نيم درصد از ارزش افزوده بخش كشاورزي كشور را به خود اختصاص داده است .
سالانه بيش از 6.5 ميليون تن محصولات كشاورزي در استان توليد مي شود.
7327/1654
ساري- ايرنا- معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت كه با افزايش 20 درصدي ، سطح نشاء مكانيزه در شاليزارهاي مازندران امسال به 60 هزار هكتار افزايش مي يابد.