محمد اسلامي چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در آمل افزود : واقعيت اين است كه كشور با حدود يك ميليون و 100 هزار تن برنج رو به رو است و بايد براي تامين آن ، برنج مورد نياز از خارج وارد شود.
وي ادامه داد : تلاش دولت اين است كه واردات را زماني انجام دهد كه آسيبي به توليد داخلي در زمان برداشت وارد نشود و به همين منظور مصرف كنندگان بزرگ را در قالب ادارات و نهادهاي مهم كشور قانع كرديم تا از برنج توليدي مازندران استفاده كنند و در اين زمينه سنگ بناي خوبي گذاشته شده و هماهنگي هاي خوبي نيز توسط سازمان جهادكشاورزي استان انجام شده است.
اسلامي يكي از تغييرات مورد نظر در واردات برنج را مخالفت با واردات حواله اي دانست و توضيح داد : صدور حواله براي واردات برنج ايجاد رانت مي كند و ما با آن مخالفيم و تاكيد ما اين است كه واردات بايد آزاد باشد و وارد كننده بايد عرضه و تقاضاي كشور را به خوبي آناليز و رصد كند.
وي افزود : متاسفانه اتفاقي كه سال گذشته در كشور رخ داد ، واردات برنج بدون در نظر گرفتن نياز واقعي و در زمان ممنوعيت بود كه سبب ايجاد نگراني براي شاليكاران مازندران شد.
استاندار مازندران گفت : دولت امسال مصمم است همان سياست هاي حمايتي گذشته خود كه مبني بر ممنوعيت برنج در زمان برداشت برنج داخلي ادامه دهد و ممنوعيت واردات برنج تا حداقل سه ماه پس از برداشت برنج داخلي ادامه مي يابد.
وي افزود : در واقع دولت امسال تصميم دارد كه با يك سازمان دهي متفاوت تري ، در زمان عرضه برنج كشور اين بخش را مديريت كند تا شاليكاران ما دغدغه اي براي فروش محصولاتشان نداشته باشند .
به گزارش خبرنگار ايرنا ، نخستين نشاء مكانيزه برنج كشور از نوع طارم محلي عصر چهارشنبه در سطح حدود پنج هكتار از شاليزارهاي روستاي ' فيروزكلا ' از توابع بخش دشت سر آمل با حضور استاندار مازندران انجام شد.
مازندران با داشتن حدود 213 هزار هكتار شاليزاري و توليد حدود يك ميليون تن برنج سفيد 40 درصد نياز كشور را تامين مي كند.
7327/1654
استاندار مازندران :
دولت امسال الگوي متفاوتي براي عرضه برنج اعمال مي كند
۱۶ فروردین ۱۳۹۷، ۷:۵۰
کد خبر:
82877992
ساري - ايرنا - استاندار مازندران گفت : دولت با كمك نمايندگان مجلس و تدبير وزراي جهاد كشاورزي و صنعت و تجارت ، الگوي متفاوتي در امر توزيع برنج داخلي پس از برداشت در كشور اعمال مي كند.