۵ فروردین ۱۳۹۷، ۱۸:۲۱
کد خبر: 82871140
T T
۰ نفر

'خانه ام آتش گرفته است ، آتشی جانسوز '

۵ فروردین ۱۳۹۷، ۱۸:۲۱
کد خبر: 82871140
'خانه ام آتش گرفته است ، آتشی جانسوز '

رشت - ایرنا - درختان جنگل های شمال خفته در شولای مه، با نسیم بهار از خواب برخاسته و در حال جوانه زدن بودند، پرندگان بر فراز شاخسارها به نغمه سرایی، لانه سازی و تخم گذاری و سنجاب ها به كار یافتن و جمع آوری آذوقه و شوكاها به چرا سرگرم بودند كه در نخستین روزهای فصل رستاخیز، خانه آنها طعمه حریق شد.

گیلانیان سرخوش از بهار به دید و بازدید و آماده كردن شالیزارها برای نشای برنج و برداشت محصول سیر و باقلا از جالیزهایشان مشغول بودند كه ناگهان از عصر شنبه چهارم فروردین ماه، آتش در جنگل های نقاط مختلف از لاهیجان و سیاهكل گرفته تا ماسال و تالش زبانه كشید.
روستاییان، جنگل بانان و محیط بانان كوشیدند آتش را خاموش و از خانه هایشان دور نگه دارند اما غول آتش كه به گفته برخی ناشی از بی توجهی گردشگران نسبت به روشن كردن آن در مكان های نامناسب و عدم اطفای مناسب و بعضی یك توطئه برای جنگل خواری می دانند، بخش وسیعی از این زیستگاه های سبز را سوزاند و خاكستر كرد.
**حریق در 60 نقطه جنگلی گیلان
به گزارش ایرنا، بنا به اعلام مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان 60 نقطه از اراضی جنگلی استان دچار حریق شده و وسعت آتش‌سوزی طی 10 سال اخیر بی‌سابقه گزارش شده است.
محسن یوسف پور با بیان اینكه 12 شهرستان از گیلان درگیر حریق اراضی جنگلی و مراتع هستند، افزود: شهرستان‌های ماسال و شاندرمن، سیاهكل، لاهیجان، املش ، رودسر ، لنگرود، رضوانشهر ، رودبار، رشت، شفت، فومن، صومعه‌ سرا، از عصر شنبه تا بامداد امروز (یكشنبه) دچار حریق شدند.
وی با بیان اینكه در شهرستان‌های سیاهكل، لاهیجان، رشت و شفت آتش‌سوزی مهار شده، اظهار داشت: با تلاش‌های بی‌وقفه نیروهای مردمی، بسیج و منابع طبیعی و حفاظتی آتش‌سوزی در شهرستان‌های مذكور تحت كنترل قرارگرفته است.
مدیركل منابع طبیعی گیلان با اشاره به این كه وسعت دقیق جنگل های سوخته هنوز مشخص نیست و ماموران جنگل بانی و مردم در حال اطفای حریق هستند، وسعت تقریبی نقاط سوخته شده را بیش از یكصد هكتار اعلام كرد.
یوسف پور وسعت آتش‌سوزی اخیر را طی 10 سال اخیر بی‌سابقه عنوان و خاطرنشان كرد: نیروهای حفاظت و جنگلبانان شهرستان‌های غیر درگیر نیز در جریان آتش‌سوزی به نقاط وقوع حادثه اعزام ‌شده‌اند.
به گفته كارشناسان؛ جنگل‌های خزری در شمال ایران ، از تنوع بالای گیاهی و جانوری برخوردارند به گونه ای كه بیش از نیمی از پرندگان ایران در جنگل‌های شمال زندگی می‌كنند .
**ارزش جنگل ها
گیلان با افزون بر 14 هزار كیلومتر مربع مساحت ، 565 هكتار مناطق جنگلی دارد كه از این میزان 300 هزار هكتار تحت پوشش طرح های جنگلداری قرار دارد و 15 هزار هكتار طرح پارك جنگلی است.
تولید اكسیژن، جذب گرد و غبار، گاز كربنیك و دیگر گازهای شیمیایی موجود در هوا، جلوگیری از نفوذ سر و صدا و تشدید آلودگی‌های صوتی در شهرها ، محافظت از ریشه گیاهان، جلوگیری از سیلاب و كاهش قدرت تخریب آن، تأمین برخی از فرآورده های غذایی و دارویی مورد نیاز بشر از طریق درختان جنگلی، پناهگاه بودن برای تعداد زیادی از پرندگان و جانوران، جلوگیری از فرسایش خاك و حفظ ذخایر ژنتیكی گیاهی، تعدیل هوا و تصفیه آلودگی های آن و محافظت بسیاری موجودات از نور شدید خورشیدی است.
جنگل های هیركانی یكی از منحصر بفردترین نوع جنگل ها در دنیا ، میراث طبیعی ارزشمند و خانه سبز ما هستند؛ با بی مبالاتی و طمع این خانه را ویران نكنیم .
روابط عمومی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با صدور اطلاعیه ای اعلام كرده: با توجه به وضعیت جوی و وزش شدید باد گرم و افزایش دما، با وجود صدور اطلاعیه های هشدار دهنده قبلی متاسفانه در اثر سهل انگاری، شاهد آتش سوزی هایی در بعضی نقاط استان گیلان بودیم كه با تلاش ماموران مهار شده است .
تمامی نیروهای جان بر كف و سختكوش مجموعه منابع طبیعی و ابخیزداری استان گیلان در آماده باش كامل و در خط مقدم مقابله با شعله های آتش حضور داشته و دارند لذا مجددا از مردم فهیم و طبیعت دوست استان گیلان، خصوصا مسافران درخواست می شود از روشن كردن آتش در عرصه های جنگلی و مرتعی استان گیلان خودداری كنند.
اداره كل منابع طبیعی گیلان همچنین از مردم خواسته در صورت رویت و اطلاع از حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی با شماره تلفن 1504 (امداد جنگل و مرتع) تماس بگیرند.
جنگل ها ، این ریه های زمین و نگاه دارندگان خاك حاصلخیز و دور كنندگان سیلاب ها در آتش می سوزند و با زباله آلوده می شوند چرا كه ما فراموش می كنیم تنها همین یك زمین را برای زندگی داریم. حراست از جنگل ها نه تنها وظیفه متولیان این بخش بلكه مسئولیت خطیری به گردن همه ماست؛ مردم گیلان از گردشگران می خواهند كه احترام دیار سبزشان را حفظ كرده و از به آتش كشیدن و آلوده كردن آن خودداری كنند.
گرچه مسئولان از مهار آتش در جنگل های گیلان می گویند با اینحال احتمال بروز آتش سوزی های بعدی در اثر بی مبالاتی وجود دارد؛ مسئولیت پذیری همگانی در قبال پاسداری از این میراث طبیعی ارزشمند و توجه ویژه مسئولان به این ثروت ، ضرورتی ملی است.
گزارش از:گیتی بابایی
6030/2007