۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۳۹
کد خبر: 82809894
T T
۰ نفر

توقف بورس بازي زمين هاي كشاورزي در مازندران

۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۳۹
کد خبر: 82809894
توقف بورس بازي زمين هاي كشاورزي در مازندران

ساري - ايرنا - مقابله با سوداگري زمين هاي كشاورزي در مازندران كه از سال 93 با سياست هاي تشويقي براي كشاورزان و تنبيهي براي دلالان كليد خورده بود ، اكنون به ثمر نشست و بر اساس اعلام مسئولان ذيربط تغيير كاربري اراضي كشاورزي در اين استان به صفر رسيده است .

بر اساس آمارهاي رسمي ، بورس بازي و دلالي زمين هاي كشاورزي در مازندران اواخر دهه 80 و اوايل دهه 90 به اوج خود رسيده بود به گونه اي كه در برخي مناطق به گفته مسئولان وقت براي تغيير كاربري بي دردسر اراضي كشاورزي ' روستاسازي ' صورت گرفته بود.
مديركل سابق بازرسي مازندران كه خرداد ماه امسال جاي خود را به نفر بعدي داد در جلسه توديع خود گفته بود كه بيشتر اراضي ملي واگذار شده به اشخاص حقوقي و حقيقي و همچنين تغييركاربري اراضي كشاورزي واقع در حريم شهرهاي مازندران تا قبل از سال 1392 غيرقانوني بود يا به انحراف رفت .
سيدحسن ميري قلعه سري گفته بود كه تا قبل از سال 92 حدود 60 هزار واحد مسكوني در زمين هاي كشاورزي و ملي مازندران به صورت غير قانوني ساخته و تغيير كاربري دريافت كرده بودند.
بورس سازي زمين هاي كشاورزي سبب شده بود تا به گفته ميري تنها در يكي از شهرستان هاي ساحلي مازندران تا پيش از روي كار آمدن دولت يازدهم 400 بنگاه غيرمجاز املاك داير شود .
** بازگشت كشاورزان به زراعت و باغداري
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از توقف بورس بازي و دلالي اراضي كشاورزي در استان خبر داد و گفت : امروز كشاورزان با بورس بازان و فرصت طلبان زمين همراهي ندارند.
دلاور حيدر پور كه به مناسبت سالروز تاسيس سازمان امور اراضي با خبرنگار ما گفت و گو مي كرد ، افزود : همكاري دستگاه قضايي و عملكرد صحيح دولت درسياست ها و راهبردهاي توسعه كشاورزي با هدف افزايش توليد و درآمد كشاورزان، دلالي و بورس بازي زمين را متوقف كرد.
وي توضيح داد : همزمان با آغاز فعاليت دولت تدبير و اميد با هماهنگي 2 قوه قضائيه و مقننه ، بر حفظ زمين هاي كشاورزي استان هاي شمالي تاكيد شد و يكي از ساست هاي تنبيهي در اين زمينه ندادن خدمات عمومي آب ، برق ،گاز و تلفن از سوي دستگاههاي اجرايي به عنوان خط قرمز براي كاربري زمين هاي كشاورزي در استان هاي شمالي تعريف شد.
حيدرپور گفت : با همت كارشناسان امور اراضي، دادگستري كل و استانداري از سال 92 تا كنون حدود 850 هكتار از زمين هاي كشاورزي استان حفظ كاربري شده است.
** حفاظت شبانه روزي از اراضي كشاورزي با گشت هاي ويژه
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با اشاره به اينكه از سه سال پيش 22 دستگاه خودروي انتظامي ويژه گشت پيشگيري و برخورد با تغيير كاربري غير مجاز با حكم دادستان در تمام نقاط استان به صورت شبانه روزي فعال است ، گفت : امروز هر گونه تغيير كاربري قانوني و بر اساس نياز ، متناسب با مقررات صورت مي گيرد و خسارت به زمين هاي كشاورزي حداقل است.
وي با اشاره به اينكه بايد زمين استان هاي شمالي را قدر بدانيم و زمين اين استان ها براي امنيت غذايي و اشتغال كشور بايد حفظ شود ، افزود : امروز ديگر مواردي را كه برخي ها به بهانه توسعه استان در بخش هاي گردشگري و يا صنايع تبديلي اراضي حاصل خيز كشاورزي ، عرصه هاي ساحلي و جنگلي مازندران تغيير كاربري انجام مي دادند، وجود ندارد.
بر اساس گزارش هاي رسمي ، در سال هاي 87 تا 92 و پيش از آغاز فعاليت دولت يازدهم ، بيش از 87 درصد از موافقت نامه هاي اصولي صادر شده در مازندران غيرقانوني بوده و يا دچار انحراف شده بود .
گزارش اداره كل بازرسي مازندران نشان مي دهد از سال 87 تا 92 حدودد 800 موافقت نامه اصولي در مازندران صادر شده بود كه 700 موافقت نامه انحراف داشته يا غيرقانوني بوده است و به عبارتي صاحبان اين طرح ها نه تنها زمين هاي هكتاري دريافت كردند ، بلكه 2 هزار ميليارد تومان از سرمايه كشور را در قالب تسهيلات دريافت كردند كه بانك ها نتوانستند آن را بازپس بگيرند.
** سياست هاي تشويقي براي كشاورزان
رئيس سازمان كشاورزي مازندران به حمايت هاي دولت تدبير و اميد از كشاورزان مازندران اشاره كرد و گفت : دولت با تدابير مهم از جمله توزيع نهاده هاي كشاورزي ،اختصاص اعتبارات و تسهيلات مكانيزاسيون ،اعلام بموقع قيمت خريد تضميني و پرداخت پول محصولات كشاورزي ،كنترل و ساماندهي واردات ،ثبات قيمت و ساماندهي بازار داخلي و توجه به الگوي كشت ،اعتماد كشاورزان براي حفظ زمين هاي كشاورزي و توليدات محصولات آن در مازندران را افزايش داده است.
وي افزود : هر چند سوداگران و بورس بازان زمين و مسكن با توجه به حجم بالاي متقاضيان غيربومي واحدهاي ويلايي و مسكوني در استان همچنان درصدد تغيير كاربري هاي غير قانوني زمين هاي كشاورزي استان هستند ، اما امروز علاوه بر همت مسئولان ، مردم در حفظ زمين مصمم هستند.
** تهيه نقشه و صدور سند كاداستري ، ميخ محكم كاري
حيدرپور با بيان اينكه طرح تهيه نقشه و صدور سند كاداستري زمين هاي كشاورزي استان با همكاري دولت و كشاورزان در حال انجام است ، گفت : اين طرح از زمين هاي شرق استان يعني گلوگاه و بهشهر آغاز شده است.
وي افزود : 70 درصد هزينه اجراي طرح تهيه نقشه و صدور سند كاداستري زمين هاي كشاورزي مازندران توسط دولت و 30درصد بقيه را بايد كشاورزان بپردازند و بر اين اساس تا چهار سال آينده تمام زمين هاي استان داراي سند كاداستري مي شود.
كاداستر ( Cadastre) يا حدنگاري نقشه‌برداري ثبتي است كه ارزش حقوقي دارد.
** كشاورزي مقرون به صرفه در مازندران
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت : امروز كشاورزي در استان مقرون به صرفه شده است و اين نگاه كه ' زمين را بفروشيم ' ديگر در كشاورزان و مالكان زمين وجود ندارد تا انگيزه اي براي دلالان و بورس بازان شود.
وي توضيح داد : با گسترش فرهنگ مالكيت مشاعي و گروهي زمين هاي كشاورزي و تشكيل تعاوني و اتحاديه ها ، توليد محصولات كشاورزي روند افزايشي دارد.
حيدرپور با بيان اينكه طي 2 سال گذشته بيش از 220 ميليارد تومان تسهيلات به بخش كشاورزي داده شد، بيان كرد : در اين راستا بيش از 6 هزار دستگاه انواع ماشين آلات در اختيار متقاضيان قرار گرفته است .
وي افزود : در حال حاضر در برخي از زمين هاي مازندران حتي برداشت برنج تا 90 درصد به صورت مكانيزه درآمده است و 30 درصد از نشاء كاري به صورت ماشيني انجام مي شود و تلاش ها بر اين متمركز است كه تا در باغ ها نيز از ماشين آلات استفاده كنيم.
** درآمدزائي تكميلي براي كشاورزان
حيدر پور سرانه زمين كشاورزي در استان مازندران را شش دهم هكتار اعلام كرد و گفت : امروز علاوه بر افزايش ضريب كشت ،طرح هاي تكميل كننده درآمد كشاورزان نيز در حال اجراست.
وي اكوتوريسم ،گردشگري كشاورزي ،بوم گردي و روستا گردي را از برنامه هاي مهم اقتصادي در روستاهاي مازندران عنوان كرد و بيان داشت: محصولات كشاورزي نيز همواره مورد استقبال گردشگران است.
يك ميليون و 691 هزار هكتار برابر با 70 درصد مساحت استان مازندران را عرصه هاي طبيعي و حدود 470 هزار هكتار از اراضي استان را زمين هاي كشاورزي و باغي تشكيل مي دهد.
72 نوع محصول كشاورزي در مازندران توليد مي شود كه در 15نوع از جمله برنج با يك ميليون تن ،مركبات با 2 ميليون و 500 هزار تن ،كيوي ،گل و گياه ،دام وطيور و شيلات رتبه اول تا سوم كشور را دارد.
خبرنگار : سيد رضا هاشمي كروئي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
6990/1654