۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۴:۱۰
کد خبر: 82809725
T T
۰ نفر
رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر: ذائقه قرآنی مردم را اصلاح كنیم

تهران- ایرنا- رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی یكی از برنامه های امسال این كمیته را اعزام كاروان های قرآنی به سراسر كشور دانست و بر اصلاح ذائقه قرآنی مردم تاكید كرد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، مهدی قره شیخلو روز شنبه در نشست خبری كمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در سازمان دارالقرآن الكریم گفت: بسیاری از افراد تصور می كنند محافل قرآنی باید با حضور قاریان بین المللی و چهره های سرشناس برگزار شود در حالی كه در بسیاری از موارد، قاریان و حافظانی ممتاز در استانها و شهرستان ها حضور دارند و می توانند برنامه های قرآنی را به خوبی اجرا كنند.
وی افزود: اجرای موفقیت آمیز طرح های سفیران نور در ماه مبارك رمضان و منادیان وحدت در هفته وحدت، تجربه خوبی بود كه همان برنامه ها را در قالب اعزام كاروان های قرآنی به ویژه به شهرستان های محروم ادامه می دهیم و این برنامه ها با حضور قاریان، حافظان و گروه های تواشیح از استانها صورت می گیرد.
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم با اشاره به برگزاری محافل و كرسی های تلاوت در سطح مساجد، مدارس، سازمان ها و نهادهای مختلف در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر ارتقای كیفیت این برنامه ها گفت: برخی از برنامه ها در سطح ملی صورت می گیرد كه از جمله می توان به اعزام كاروان های قرآنی در سراسر كشور اشاره كرد ولی بعضی از برنامه ها به صورت حجمی ارائه می شود و ما تلاش داریم تا با استفاده از ظرفیت های مردمی و موسسات قرآنی به دنبال استانداردسازی ملی باشیم.
** تجدید میثاق با آرمان های امام (ره)
قره شیخلو گفت: جامعه قرآنی ساعت 11 روز سه ‌شنبه دهم بهمن با آرمان های امام خمینی (ره) تجدید میثاق خواهند كرد و جمعه نیز كه به عنوان روز «انقلاب اسلامی، تربیت قرآنی، تحكیم بنیاد خانواده و منزلت زن مسلمان» نام گرفته در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی از چهره های قرآنی سال 96 تجلیل می شود كه این افراد از میان 300 فعال قرآنی گزینش شده اند.

** تجلیل از 42 چهره قرآنی
وی افزود: همچنین چهره های قرآنی سال 96 شامل 16 نفر از «مدرسان قرائت»، هفت نفر از «مدیر مؤسسات قرآنی»، دو نفر از «خیران قرآنی»، یك نفر در قالب «مترجم و مفسر قرآن» و یك نفر به عنوان «خوشنویس قرآن» تجلیل می شوند.
این قاری ممتاز كشورمان اظهار كرد: دو نفر از «ناشران قرآنی»، پنج نفر از «حائزان رتبه ممتاز مسابقات بین‌المللی»، دو نفر به عنوان «پدیده‌های اعطای مدرك تخصصی درجه دو حفظ سال 96»، دو نفر از «مدیران موفق» و سه نفر به عنوان «مدرسان حفظ» از دیگر فعالانی هستند كه در عرصه های مختلف قرآنی فعالیت داشته اند و طی مراسمی معرفی می‌شوند.

** 10 محفل ویژه در مساجد تهران
وی همچنین از ساخت سه ویژه برنامه آوایی شامل تولید شعر، آهنگ‌سازی، آهنگ گذاری و اجرا توسط گروه‌های جمع‌خوانی ضحی،‌ طوبی و محراب به منظور اجرا در مراسم های بزرگداشت 12 بهمن و 22 بهمن و مراسم تجلیل از چهره های قرآنی خبر داد.
قره شیخلو گفت: 10 محفل قرآنی در 10 مسجد ویژه تهران به همت فرهنگسرای قرآن به ویژه در مساجدی برگزار می شود كه در دوران پیروزی انقلاب نقشی جدی داشتند.
وی همچنین گفت: مسابقات و جشنواره قرآنی از سوی موسسات و سازمان ها به صورت حضور، پیامكی و اینترنتی برگزار خواهد شد كه برخی از این مسابقات در صدا و سیما به ویژه شبكه قرآن و رادیو قرآن اجرا می شود و به 114 نفر از شركت كنندگان به قید قرعه جوایزی اهدا خواهد شد.
رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر از برگزاری مسابقات كتابخوانی در سطح نیروهای مسلح و برپایی چهار جشنواره ویژه كودك و نوجوان در استان های بوشهر، خراسان جنوبی، ایلام و گلستان خبر داد و گفت: بیش از 15 هزار نسخه قرآن به مناطق محروم ارسال خواهیم كرد و 30 هزار پوستر با مضامین قرآن از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در سراسر كشور توزیع خواهد شد.

** برگزاری نشست های تخصصی
قره شیخلو همچنین گفت: همایش‌ها و نشست‌های تخصصی با حضور نخبگان و چهره های قرآنی درباره نقش تعالیم قرآن در پیروزی و بقای انقلاب اسلامی، نقش جامع قرآنی در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی، نقش مردم و تشكل‌ های قرآنی در پیشبرد اهداف نظام برگزار خواهد شد.
وی از برگزاری هفته های قرآن و عترت به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخی از استانها سخن گفت كه در بخش های مختلف فرهنگی و هنری خواهد بود.
این قاری ممتاز از طرح سراسری حفظ قرآن و حفظ سوره فجر، آغاز طرح‌های آموزشی‌، افتتاح پروژه‌های قرآنی، برگزاری ویژه برنامه های قرآنی و دیدار با خانواده های شهدای قرآنی به عنوان بخشی از دیگر برنامه های دهه فجر امسال خبر داد.
قره شیخلو گفت: با توجه به نامگذاری روز جمعه 13 بهمن به عنوان روز «انقلاب اسلامی، تربیت قرآنی، تحكیم بنیاد خانواده و منزلت زن مسلمان» مدیران كل ادارات تبلیغات اسلامی به عنوان سخنرانان قبل از خطبه‌های نماز جمعه در سراسر كشور به بیان دستاوردهای قرآنی نظام خواهند پرداخت.

** آغاز ثبت نام آزمون های حفظ قرآن
این كارشناس آموزش قرآن گفت: از امروز (شنبه) ثبت نام سیزدهمین مرحله آزمون‌های حفظ قرآن كریم در سراسر كشور آغاز می شود و علاقه مندان تا 27 اسفند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان دارالقرآن الكریم می توانند ثبت نام كنند.
وی یكی از ویژگی های این دوره را ثبت نام از حافظان سه جزء دانست و گفت: در پنج سال اول طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانستیم از حافظان كل، 20 جزء، 10 جزء و پنج جزء ثبت نام كنیم ولی در این دوره، حافظان سه جزء نیز می توانند در این آزمون شركت كنند.
قره شیخلو اضافه كرد: آزمون‌ اعطای مدرك تخصصی به حفاظ قرآن هر سال طی چهار مرحله از سوی سازمان دارالقرآن الكریم برگزار می‌شود كه مرحله اول به صورت كتبی و مرحله دوم به صورت شفاهی برگزار می‌شود.
وی افزود: افرادی كه در مرحله سوم این آزمون‌ها موفق به قبولی و كسب حد نصاب نمره شوند، به عنوان حافظ ممتاز مدرك درجه دو حفظ معادل كارشناسی ارشد دریافت می كنند و به افرادی كه در مرحله چهارم نیز موفق شوند، مدرك درجه یك حفظ معادل دكتری دریافت خواهند كرد.

** كتاب پیمایش حیات قرآنی رونمایی می شود
رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر گفت: كتاب پژوهشی یافته های پیمایش حیات قرآنی را می توان اولین گام در پژوهش های قرآنی برای برنامه ریزی های صحیح در حوزه های مختلف قرآنی دانست كه به زودی رونمایی می شود.
وی افزود: یكی از مشكلات ما این است كه بسیاری از برنامه‌ها مبتنی بر كار پژوهشی نیست و چنین پژوهش هایی می تواند به عنوان مبنایی برای ارائه آمار جامعه قرآنی باشد و مثلا اگر بخواهیم برای ریشه كن كردن بی سوادی قرآنی در كشور تلاش كنیم، بدانیم كه با چه آماری روبه رو هستیم و چه تعداد از مردم دارای سواد قرآنی هستند.
این قاری قرآن، دنیای امروز را دنیای آمار دانست و گفت: چنین طرح هایی را باید گسترش داد و به صورت دقیق و موضوعی به آمار و اطلاعات مورد نیاز دست پیدا كنیم ولی متاسفانه ما بسیاری از این آمار را «به روز» نداریم.
قره شیخلو گفت: كتاب پژوهشی یافته های پیمایش حیات قرآنی در 6 حوزه باورهای معطوف به قرآن، عواطف معطوف به قرآن، پیامدهای معطوف به قرآن، اعمال معطوف به قرآن، فراغت معطوف به قرآن و اطلاعات و مهارت های قرآنی از سوی گروهی از پژوهشگران و كارشناسان با كسب آمار و اطلاعات قرآنی مربوط به شهر تهران تنظیم شده است.

** ضعف فعالیت قرآنی در فضای مجازی را می پذیرم
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم خواستار حضور جدی رسانه ها در انعكاس برنامه های قرآنی دهه فجر شد و گفت: اگر خبرگزاری ها، رسانه ها، روزنامه ها و مطبوعات به صورت جدی در این برنامه ها حضور پیدا كنند، جهش خوبی در ایام دهه فجر اتفاق خواهد افتاد.
وی در پاسخ به سوالی درباره رویكرد سازمان دارالقرآن الكریم و كمیته قرآن ستاد دهه فجر به فضای مجازی گفت: البته بخشی از برنامه های دهه فجر در فضای مجازی نیز منعكس می شود ولی یكی از نگرانی ها و ضعف ها به عدم ظرفیت سازی در فضای مجازی برمی گردد و اعتراف می كنم كه ما نتوانسته ایم در بخش های مختلف قرآنی از فضای مجازی به خوبی استفاده كنیم.
قره شیخلو گفت: سه سال پیش سند قرآن و فضای مجازی را به شورای توسعه فرهنگ قرآنی دادیم كه این شورا مسئولیت آن را به مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول كرد و این مسئولیت مجددا به شورای توسعه فرهنگ قرآنی احاله شد و اگر این سند، عملیاتی شود تحولی در فضای مجازی در حوزه قرآن روی خواهد داد.
وی یكی از مشكلات را طولانی شدن تصویب اسناد شورای توسعه فرهنگ قرآنی به دلیل تشكیل نشدن جلسات و برخی دیگر از دلایل دانست و گفت: این كندی ها در حالی صورت می گیرد كه تحولات در فضای مجازی به صورت روزانه است.

** اعضای كمیته قرآن ستاد دهه فجر
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم با اشاره به یك دهه فعالیت كمیته قرآن ستاد دهه فجر گفت: این كمیته به منظور ایجاد هماهنگی و هم افزایی میان دستگاه های قرآنی برای برگزاری مراسم باشكوه دهه فجر از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تشكیل شده و همه ساله با دعوت از نمایندگان نهادهای قرآنی، جلساتی عمومی و تخصصی برگزار می شود.
وی افزود: اعضای این كمیته را مسئولان مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، مدیریت قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت قرآن سازمان بسیج، مدیریت شبكه رادیویی قرآن و مدیریت شبكه قرآن و معارف سیما تشكیل می دهند.
رئیس كمیته قرآن ستاد دهه فجر افزود: رئیس سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان كشور و مدیر عامل ایكنا، مدیر عامل اتحادیه موسسات قرآنی و مدیرعامل اتحادیه تشكل های قرآن و عترت كشور، مدیریت قرآن، عترت و نماز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جهموری اسلامی ایران، نیروی انتظامی، وزارت دفاع، شبكه قرآن و معارف سیما، رادیو قرآن دبیر ستاد عالی نظارت بر كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور از دیگر اعضای این كمیته هستند.
وی افزود: البته به موازات فعالیت‌های كمیته قرآن در مركز، كمیته‌های قرآنی استانی نیز با مسئولیت مدیران كل تبلیغات اسلامی استان ها و عضویت دستگاه های استانی برنامه‌هایی را در سطح استان و شهرستان برگزار می كنند.
قره شیخلو در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره بازخورد برنامه های قرآنی دهه فجر گفت: پس از دهه فجر گزارشی از عملكرد بخش های مختلف مانند كمیته های استانی را دریافت می كنیم و گزارشی از سوی كمیته قرآن به ستاد مركزی دهه فجر ارائه می شود و رسانه ها نیز می توانند این گزارش ها را منتشر كنند.
فراهنگ**1003**1055
خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار: زینب كارگر
۰ نفر