ضياءالله اعزازي روز چهارشنبه در جلسه مشترك كميته برنامه ريزي و ستاد اقتصاد مقاومتي شهرستان بناب با انتقاد شديد از ضوابط و مقررات سخت بانكها در پرداخت تسهيلات به توليدكنندگان، از سرمايه گذاران خواست خود را درگير بانكها نكنند، زيرا اشتغال و سرمايه گذاري با اين روند به مشكل برمي خورد.
وي با بيان اينكه اشتغال اولويت اول نظام است، از بوروكراسي موجود در راه صدور مجوزها به سرمايهگذاران، انتقاد و اظهار كرد: برخي از سرمايهگذاران بعد از سرگرداني بين مركز استان و شهرستان ها در نهايت از سرمايهگذاري منصرف مي شوند.
اعزازي يكي از آفت هاي بخش سرمايه گذاري، توليد و اشتغال را عدم هماهنگي بانك ها و برخي دستگاه ها با سرمايهگذاران دانست و گفت: برنامه هاي توسعه عالي است ولي اينكه چرا در مرحله اجرا به مشكل بر مي خورند، جاي سوال دارد.
نماينده مردم بناب در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از قوانين دست و پاگير اداري براي سرمايه گذاران، يادآور شد: مردم از اختلاف طبقاتي، وجود تبعيض و ناعدالتي در جامعه گلايه مند هستند.
اعزازي به مشكلات شهرك دامپروري بناب اشاره كرد و گفت: براي اجراي اين شهرك هزينههاي گزافي شده است كه متأسفانه به علت عدم صدور مجوزها، عملياتي نشد و در ادامه مقرر شد در اين محل شهرك گلخانه اي احداث شود كه اجراي آن نيز در هاله اي از ابهام قرار دارد.
به گزارش ايرنا، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه اظهار كرد: يكي از مؤلفه هاي اقتصاد مقاومتي اتكا به پتانسيلها و ظرفيتهاي داخلي كشور است كه استعدادهاي طبيعي، تاريخي و سرمايه انساني نمونه اي عيني از پتانسيلهاي داخلي به شمار مي رود.
داود بهبودي استفاده از ظرفيتها و استعدادهاي محيطي را از ديگر مؤلفه هاي اقتصاد مقاومتي برشمرد و افزود: جذب سرمايه گذاري هاي خارج از منطقه و توسعه امكانات از مصاديق برون گرايي در اقتصاد مقاومتي است.
وي اضافه كرد: سند تدبير و توسعه استان همچنان ميثاق نامه مديران استان براي توسعه و پيشرفت آن است و حساسيت مديران شهرستان بناب به هسته هاي كليدي تعريف شده براي اين شهرستان و نيز پيگيري اجراي اين هسته باعث دلگرمي و اميدواري است.
بهبودي تأكيد كرد: اقتصاد مقاومتي جز با همدلي و همراهي تمام بخش هاي جامعه اعم از دولت، سپاه، بسيج سازندگي، روحانيون، دانشگاهيان و نخبگان جامعه محقق نخواهد شد.
وي با اشاره به اينكه بناب با صادرات 50 ميليون دلاري در مدت 9 ماهه با اقتصاد دنيا پيوند خورده است، گفت: اين پتانسيل در اكثر شهرها ديده نمي شود.
سرپرست فرمانداري بناب نيز در اين جلسه با اشاره به افزايش تخصيص اعتبارات سال 96 شهرستان نسبت به سال گذشته، گفت: در سال جاري 234 ميليارد ريال اعتبار براي اين شهرستان اختصاص يافته است و تاكنون 44 درصد آن معادل 104 ميليارد ريال تخصيص يافته كه اين ميزان در سال گذشته 25 درصد بوده است.
امين رفيعي عمدهترين مشكل سرمايه گذاري در اين شهرستان را نبود زمين در شهرك صنعتي براي واگذاري به توليدكنندگان اعلام كرد و افزود: در حالي كه توليد كنندگان خواستار زمين در شهرك صنعتي هستند به علت عدم توسعه 400 هكتاري شهرك صنعتي بناب با مشكل مواجه هستيم.
وي همچنين مشكل تخصيص آب به مرغداريها، عدم تأمين سرمايه در گردش، عدم پرداخت خسارات به كشاورزان و مشكلات تضامين بانكي را از مشكلات پيش روي توليدكنندگان اعلام كرد.
شهرستان بناب با 120هزار نفر جمعيت در 105 كيلومتري جنوب تبريز واقع شده است.
3038/518
تبريز- ايرنا- رئيس مجمع نمايندگان آذربايجان شرقي درمجلس شوراي اسلامي گفت: بروكراسي هاي موجود در دستگاه هاي اجرايي سرمايه گذاران را فراري مي دهد.