به گزارش ايرنا امسال يازدهمين نمايشگاه گردشگري و صنايع وابسته به آن با رويكرد تمركز بر ظرفيت هاي گردشگري استان ها، بسيار متفاوت تر از هر دوره براي استان همدان در حال برگزاري است و همداني ها با محوريت گردشگري 'كودك و خانواده' آنچه در توان دارند بايد براي معرفي جاذبه هاي توريستي و گردشگري اين استان براي رويداد همدان 2018 به كار گيرند.
در اين ميان شهر ملي مبل و منبت ايران براي نخستين بار در كنار همدان 2018 حضوري فعال پيدا كرده و با نمايش ظرفيت ها و پتانسيل هاي ويژه خود در حوزه صنايع دستي، در حال معرفي اين شهر ملي به عنوان يكي از مقاصد گردشگري همدان 2018 است تا بتواند از اين فرصت طلايي براي جهش در صنعت گردشگري بهره گيرد.
در نمايشگاه تاسيسات گردشگري تهران كه سوم بهمن ماه امسال در محل نمايشگاه ها دائمي بين المللي تهران آغاز شده و تا ششم بهمن ادامه دارد، به بهانه ميزباني استان همدان از 2 رويداد بين المللي در سال 2018، با حضوري پررنگ در اين نمايشگاه سالني به متراژ 2 هزار مترمربع در اختيار استان همدان قرار داده شده تا به مدت چهار روز در راستاي تبليغ اين رويدادهاي مهم با مشاركت بخش خصوصي، اين استان به كشور و جهان معرفي شود.
شهر ملي مبل و منبت نيز به عنوان بازويي توانمند در حوزه گردشگري از هر ايده و خلاقيتي براي معرفي صنعت مبل و منبت اين شهرستان استفاده كرده تا بتواند شهري با بيش از چهار هزار كارگاه و فعاليت بيش از 25 هزار هنرمند و فعال در اين صنعت را در عرصه ملي و بين المللي معرفي كند و راه گردشگري را از طريق رويداد همدان 2018 هموارتر سازد.
با توجه به اهميت صنعت مبل و منبت ملاير به عنوان شهر ملي ايران زمين، بخشي از سالن همدان 2018 نيز در اختيار صنعتگران و فعالان اين حوزه قرار گرفت تا بخش دولتي در كنار بخش خصوصي، بتواند در راستاي معرفي ظرفيت هاي صنايع دستي، خدمات گردشگري، شركت هاي خدماتي و مسافرتي و در عين حال معرفي فرصت هاي نو و تازه در گردشگري اين شهرستان گام هاي محكم تري بردارند.
در اين باره رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا حضور فعالان گردشگري و صنايع دستي اين شهرستان در نمايشگاه گردشگري تهران را فرصتي مغتنم براي معرفي جاذبه هاي گردشگري و صنعت مبل و منبت ملاير دانست و گفت: شهر ملي منبت ايران حضوري فعال در اين نمايشگاه دارد.
ابراهيم جليلي بيان كرد: فعالان صنعت مبل و منبت ملاير توليدات فاخر خود را همچون تابلوي منبت شام آخر، سرويس هاي تمام منبت با ميزهاي منبت كاري شده، ميز غذاخوري با صندلي هاي تمام منبت و شطرنج با 32 مهره منبت كاري شده در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته اند.
وي ادامه داد: علاوه بر اين بروشور معرفي شهر ملي منبت ايران نيز در مدت زمان برگزاري نمايشگاه گردشگري تهران توزيع مي شود تا هر چه بيشتر بتوانيم در راستاي معرفي شهر ملي منبت در رويداد همدان 2018 گام برداريم.
جليلي افزود: بخش خصوصي در حوزه گردشگري اين شهرستان همچون مجتمع الماس، مبلمان ميثاق نوروزي، تاسيسات گردشگري، سمن گردشگري و صنايع دستي نوشيجان ملاير و تعدادي از فعالان بازار مبل ملاير در اين نمايشگاه حضور دارند.
وي گفت: با توجه به اينكه تاسيسات گردشگري، هتلداران بزرگ كشور، آژانس هاي مسافرتي و دفاتر خدماتي و ساير فعالان حوزه هاي گردشگري در اين نمايشگاه حضور دارند، فعالان مبل و منبت ملاير نيز از اين فرصت براي رايزني و مذاكره هاي لازم براي خريد و فروش و مبادله اين صنعت و ساير صنايع دستي و معرفي جاذبه هاي گردشگري اين شهرستان استفاده مي كنند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي ملاير ادامه داد: علاوه بر معرفي ملاير شهر ملي مبل و منبت ايران، غرفه اي نيز براي تزئينات هنر مروار بافي ملاير در اين نمايشگاه در نظر گرفته شده است.
جليلي بيان كرد: در اين غرفه سه هنرمند شامل 2 كودك و يك هنرمند زن كار مرواربافي را در مدت زمان برگزاري نمايشگاه انجام مي دهند و بازديدكنندگان مي توانند با صنعت مروار بافي ملاير آشنا شوند.
وي با اشاره به اينكه ملاير مهد هنرها و نمايش هاي آئيني مختلفي است گفت: در اين راستا نمايش آئيني كوسه گلين نيز توسط هنرمندان ملايري در جريان برگزاري نمايشگاه گردشگري تهران، در حال اجرا است.
وي افزود: ما تمام تلاش خود را در راستاي معرفي صنايع دستي، گردشگري، جاذبه هاي توريستي و تفريحي و آثار تاريخي اين شهرستان همزمان با برگزاري نمايشگاه گردشگري تهران به كار گرفته ايم تا بتوانيم زمينه جذب توريست و گردشگر را همزمان با رويداد بزرگ همدان 2018 فراهم كنيم.
به گزارش ايرنا، همدان در آستانه 2 رويداد بين المللي است، رويدادي كه بزرگترين تشكل گردشگري آسيا با 34 عضو، همدان را به دليل برخورداري از ظرفيت هاي بي نظير گردشگري به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سال 2018 انتخاب و اين استان را ميزبان 500 عضو از بيش از 150 كشور وابسته به سازمان جهاني گردشگري و همچنين ميزبان وزراي خارجي 34 كشور آسيايي در سال جاري ميلادي كرد.
نمايشگاه بين المللي گردشگري تهران از سوم بهمن آغاز و تا ششم بهمن امسال در محل نمايشگاه دائمي تهران ادامه دارد.
در حال حاضر بيش از چهار هزار كارگاه توليد مبل و منبت شناسنامه دار در شهرستان ملاير فعال است و بيش از هشت هزار تن به صورت مستقيم و بين 20 تا 25 هزار تن به صورت غير مستقيم در اين صنعت فعاليت مي كنند.
ملاير در 75 كيلومتري جنوب شهر همدان در مركز استان در غرب كشور واقع شده و بيش از 300 هزار نفر جمعيت دارد.
7528/2087
گزارش از: معصومه موسوي**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا
ملاير- ايرنا - نمايشگاه گردشگري تهران فرصت يك شروع تازه براي استان همدان است تا به واسطه انتخاب همدان به عنوان پايتخت گردشگري آسيا در سال 2018 سهم خود را از گردشگري ايران و جهان كسب كند.