به گزارش ايرنا كريم حميدوند روز چهارشنبه در كارگروه مديريت پسماند افزود: در اين رابطه دهياران مسئوليت مهمي دارند و بايد در برابر وضعيت بهداشتي روستا پاسخگو باشند.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه استان همدان در سال 2018 ميزبان گردشگري آسيا است و شهرستان نهاوند هم از جمله شهرهاي استان است كه براي بخش گردشگري آن برنامه ريزي شده لذا پذيرفته شده نيست كه در اطراف اين مناطق زباله و تهديدات زيست محيطي وجود داشته باشند .
وي گفت: براي نظارت بر وضعيت محيط زيست شهرستان لازم است اداره محيط زيست بازديد محيطي داشته باشند و هركجا تخلفاتي صورت گرفته بود پس از اخطار لازم به دادگاه معرفي شوند.
حميدوند در ادامه با اشاره به وضعيت پسماند شهر نهاوند گفت: با توجه به پيگيري هايي كه صورت گرفت بخش هايي از مشكلات زيست محيطي كه شهر نهاوند را تهديد مي كرد از سوي شهرداري برطرف شد و مابقي مشكلات نيز برطرف شود.
وي گفت: با توجه به اينكه توسعه شهر نهاوند به سمت روستاي كوهاني پيش مي رود و از سوي ديگر مجتمع تفريحي تپه ابوذر در حال اجرا است بايد در بلند مدت محل دفن زباله شهر نهاوند به مكاني ديگر تغيير يابد.
وي افزود:البته با توجه به تصميم استان براي ايجاد سايت مركزي در شهرستان ملاير ,لازم است محل فعلي دفن زباله ساماندهي شده و استانداردهاي لازم در آن مورد توجه قرار گيرد.
وي همچنين رها سازي نخاله هاي شهري در حريم راههاي ورودي نهاوند را از ديگر مشكلات زيست محيطي ذكر كرد و افزود: موضوع رها سازي نخاله هاي شهري مي بايست از سوي شهرداري ساماندهي شده و مكاني مشخص براي آن در نظر گرفته شود.
فرماندار نهاوند همچنين بر جدا سازي و بي خطر سازي زباله هاي عفوني پزشكان بخش خصوصي تاكيد كرد و افزود: با توجه به اينكه زباله هاي بيمارستانها جدا سازي و بي خطر سازي شده اند لذا در بخش خصوصي نيز لازم است اين كار صورت گيرد كه در اين رابطه لازم است با نظام پزشكي شهرستان جلسه اي برگزار شود .
رئيس اداره محيط زيست نهاوند نيز گفت: با توجه به ايراداتي كه در محل دفن زباله شهر نهاوند وجود داشت اقدامات خوبي از سوي شهرداري اجرا شده و 60 تا70 درصد مشكلات گذشته رفع شده است.
عباس نجاري افزود: از سوي شهرداري فنس كشي محل دفن زباله انجام شده اما درب ورودي براي جلوگيري از ورود زباله گردها هنوز در آنجا نصب نشده است.
وي افزود: همچنين در اين مكان حوضچه جمع آوري شيرابه تعبيه شده اما هنوز كار پمپاژ شيرابه براي استفاده آن در كنترل حريق عملياتي نشده كه بايد مابقي كار با سرعت بيشتري انجام شود.
وي افزود: يكي ديگر از معضلات زيست محيطي نهاوند وضعيت تخليه فاضلاب شهري در بيابانهاي حريم شهر است كه اين مساله در بلند مدت علاوه بر آلودگي زيست محيطي خطراتي را براي منابع آب ايجاد مي كند.
وي گفت: به اداره آب و فاضلاب پيشنهاد داده شده كه فاضلاب هاي شهري توسط ماشين به محل تصفيه خانه برده شود اما اين اداره با توجيهات خود تمايلي به انجام اين كار ندارد.
وي گفت: در حال حاضر فقط 40 درصد مشتركان شهري فاضلاب منازل خود را به داخل سيستم كانال تصفيه خانه هدايت مي كنند و اين كانال از ظرفيت لازم براي انجام اين كار برخوردار است لذا اداره آب و فاضلاب در اين زمينه با ما همكاري هاي لازم را داشته باشند تا شاهد آلودگي بيشتر محيط زيست شهري نباشيم.
روزانه 70 تن در نهاوند زباله توليد مي شود و محل دفن زباله در 2 كيلومتري شرق اين شهر قرار دارد كه مشكلات زيست محيطي شديدي را براي شهروندان ايجاد كرده است.
در مرداد ماه سالجاري دادستان شهرستان با قرار دادن ضرب الاجل 2 هفته اي به شهرداري خواستار رفع مشكلات موجود آن شدند كه تاكنون حدود 60 درصد آنها برطرف شده است.
شهرستان نهاوند با جمعيت نزديك به 190 هزار نفر در 105 كيلومتري جنوب استان همدان واقع شده است.
2087/7525 خبرنگار: وحيد سيفي** انتشاردهنده: زهرا پيرنيا
وجود زباله هاي روستايي در مناطق گردشگري نهاوند به يك معضل تبديل شده است
۲۰ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۲۳
کد خبر:
82792083
نهاوند - ايرنا - فرماندار نهاوند گفت: زباله هاي روستايي به ويژه در مناطق گردشگري اين شهرستان به يك معضل تبديل شده و مشكلاتي را ايجاد كرده است كه اين مساله بايد توسط دهياران مورد پيگيري قرار گيرد.