۲۰ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۱۱
کد خبر: 82791570
T T
۰ نفر
گلایه مشاور وزیرجهاد كشاورزی از كم توجهی در تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید پایدار

گرگان - ایرنا - مشاور وزیر و مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهادكشاورزی؛ پایداری در تولید محصولات كشاورزی را مهم دانست و گفت: در راستای سرمایه گذاری در تحقق اقتصاد مقاومتی و اتكا به تولید داخلی كم توجهی می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا مهاجر روز چهارشنبه در سی و دومین جشنواره انتخاب و معرفی نمونه های بخش كشاورزی استان گلستان در گرگان اظهار كرد: فرمایش رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی درحال یكساله شدن است و ضرورت دارد سرمایه گذاری برای عملیاتی شدن این توصیه ها بیشتر شود.
وی با بیان اهمیت تامین مواد غذایی مورد نیاز كشور در داخل ،افزود: باید از همه ظرفیت های بخش كشاورزی به خوبی استفاده كرد تا منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی با سرعت و جدیت بیشتری محقق شود.
.
*زراعت پنبه سرمایه گذاری برای ایجاد شغل
مهاجر با اشاره به اینكه زراعت پنبه دركشور فرصتی برای تولید، صادرات و ایجاد اشتغال است، گفت: متاسفانه امروز از كشور صادر كننده پنبه به وارد كننده این محصول تبدیل شده ایم.
وی افزود: از سوی دیگر در پی منحل شدن سازمان پنبه كشور، 114 واحد پنبه پاك كنی و صنایع وابسته تعطیل و از بین رفت.
مشاور وزیر جهادكشاورزی اظهار كرد: با از بین رفتن زراعت پنبه، تناوب زراعی مناسب برای گندم و جو نداشتیم و هر سال راندمان تولید غلات كاهش می یابد.
به گفته وی؛ زراعت پنبه فرصتی برای ایجاد شغل و افزایش درآمد مردم بوده و برای توسعه این كشت باید سرمایه گذاری دو چندان شود.

*تلاش برای خودكفایی در تولید دانه های روغنی
مشاور وزیر و مجری طرح دانه های روغنی جهادكشاورزی همچنین گفت كه این وزارتخانه برای رسیدن به خودكفایی در تولید دانه های روغنی تلاش دارد و در این پیوند برنامه توزیع دستگاه كارنده، تهیه بذر مناسب، پرداخت به موقع بهای محصول و سرمایه گذاری در طرح های تحقیقاتی برای توسعه كشت سویا، آفتابگردان، گلرنك و كنجد را به اجرا در آورده است.
مهاجر افزود: تاكنون دو هزار و 500 دستگاه كارنده داخلی بین كشاورزان توزیع شده است، قیمت وارداتی این دستگاه یك میلیارد و 200 میلیون ریال است كه بومی سازی شده و با قیمت 180 تا 230 میلیون ریال در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
به گفته وی؛ دولت سال قبل برای خرید هر دستگاه 75 میلیون ریال كمك كرده و امسال 50 میلیون ریال كمك بلاعوض به كشاورز پرداخت می كند.
وی در ادامه با بیان اینكه زراعت كنجد در كشور سنتی و كاشت، داشت و برداشت آن با استفاده از ماشین امكان پذیر نبود، گفت: به همت كارشناسان مراكز تحقیقات جهادكشاورزی از جمله در استان گلستان زمینه برداشت این محصول با كمباین فراهم شده است.
مهاجر اضافه كرد: كنجد محصولی است كه 50درصد روغن دارد و نقش موثری در خودكفایی كشور در این حوزه خواهد داشت.
وی در خصوص كشاورزی گلستان نیز گفت: این استان با توجه به خاك مناسب، آب و اقلیم مطلوب فرصت خوبی برای رونق كشاورزی در كشور دارد كه باید برای استفاده بهینه از این ظرفیت سرمایه گذاری بیشتری شود.
مشاور وزیر جهاد كشاورزی گفت: گلستان در بخش زراعت كلزا امسال بیش از 60 هزار هكتار زیر كشت دارد كه اگر به خوبی زمین آماده، آبیاری در زمان خود انجام و به توصیه های كارشناسان توجه وعمل شود نقش موثری در تامین نیاز كشور به روغن دارد.
به گزارش ایرنا در این جشنواره از 53 نفر تولیدكنندگان و بهره برداران برتر بخش كشاورزی استان گلستان كه سه نفر از آنها نمونه ملی بودند، تقدیر شد.
استان مرزی گلستان یك میلیون و 869 هزار و 819 نفر جمعیت دارد و اقتصاد آن بر پایه كشاورزی، دامپروری و تا حدودی ماهیگیری استوار است.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا