به گزارش خبرنگار ايرنا، سيدحميد رضوي روز جمعه در پنجمين همايش بين المللي نكوداشت مولانا در سالن بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي، اظهار كرد: با نشر و گسترش انديشه هاي صلح جويانه مولانا و ساير عرفا در پهنه جهاني مي توانيم علوم انساني را با كمك عرفان كاربردي، تصحيح و تكميل كنيم و استراتژي هاي صلح پايدار را براي نهادينه سازي و استقرار به كار گيريم.
رضوي ابراز اميدواري كرد حضور سفرا و مهمانان خارجي زمينه ساز تعاملات بيشتر در عرصه ديپلماسي عمومي و ارتباطات فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، منطقه و جهان باشد.
وي با تاكيد بر اينكه اين نكوداشت از مولوي شناسان در بخش هاي مختلف تقدير مي كند، گفت: در اين دوره پس از انتشار فراخوان با استقبال زيادي مواجه بوديم و كميته داوري متشكل از هفت نفر از اساتيد دانشگاه يك اثر در هر بخش و در نهايت 9 نفر را شايسته دريافت تنديس و لوح تقدير دانست.
به گفته وي برترين آثار ارسالي به دبيرخانه پنجمين همايش بين المللي نكوداشت مولانا در قالب كتاب منتشر خواهد شد.
همچنين حسين باهر دبير علمي پنجمين همايش بين المللي نكوداشت مولانا با بيان اينكه اين شاعر ايراني الگوي سلامت زندگي اجتماعي را به دنيا معرفي كرده است، تصريح كرد: مولانا در اين الگو انسان را به عنوان شخصيتي فراعلمي، ادبي و اخلاقي معرفي مي كند.
وي افزود: مولانا در ايران متولد و تمام ابيات او به زبان فارسي سروده شده است و به طور كلي زبان شعر قابل ترجمه موزون نيست.
باهر تاكيد كرد: مولانا زبان فارسي را زبان عرفان قرار داده است؛ بنابراين ما بايد اشعار مولوي را بخوانيم، بدانيم، به ديگران ياد دهيم و در زندگي جاري كنيم؛ همچنين بايد مفهوم اشعار را در زندگي به كاربريم تا صلح جهاني از صلح نهاني به وجود آيد.
در ادامه اين مراسم حشمت الله رياضي، مولوي شناس با اشاره به اينكه از حكايت هاي مولانا بايد حكمت ها را دريافت به تفسير چند بيت از اشعار مولانا پرداخت.
پنجمين همايش بين المللي نكوداشت مولانا امروز جمعه 24 آذرماه با حضور ميهمانان و صاحب نظران داخلي و خارجي و با هدف تجليل از استادان هنرمند، در سالن ابوريحان بيروني واقع در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
فراهنگ 7561**1834
خبرنگار: سارا كريميان ** انتشار: ناهيد شفيعي
تهران- ايرنا- دبير پنجمين همايش بين المللي نكوداشت مولانا گفت: اين رويداد فرهنگي و فراملي كه هر ساله با هدف شناسايي و حمايت از فعالان و مشتاقان مكتب مولانا برگزار مي شود، مي تواند زيربناي صلح جهاني باشد.