به گزارش روز دوشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني فرهنگ ايثار و مقاومت، پنجمين نشست هيأت انديشهورزي در حوزه فرهنگ ايثار با حضور حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي انصاري مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور ايثارگران، ياوند عباسي مشاور وزير كشور در امور ايثارگران، پاكروان مشاور رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي درامور ايثارگران، اكرمينيا و ايرج گلشني كارشناسان فرهنگي وعبدالحميد موذن مدير خانه فرهنگ ايثار در محل سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه، انصاري نسبت به تشكيل جلسات انديشه ورزي در حوزه فرهنگ ايثار اظهار خرسندي كرد وگفت: اميدوارم با برگزارياين نشست به راهكارهاي عملي و پژوهشي دست يافته و به جامعه ارائه كنيم.
وي اظهاركرد: بسياري از كشورها با وجود آنكه ادعاي هيچ ديني ندارند و مسلمان نيستند، بيشتر از ما به ايثارگران شان توجه مي كنند.
مشاور وزير ارشاد با بيان اينكه كشورهايي كه ادعاي دينداري ندارند،بيش از ما به ايثارگران توجه دارند، افزود: خيلي از كشورها با وجود آنكه ادعاي هيچ ديني ندارند و مسلمان نيستند اما ده ها برابر بيشتر از ما به ايثارگران شان توجه مي كنند.
به گفته وي، شوروي سابق كمونيست بگيريم تا روسيه فعلي و ايتاليا و آلمان و سوئيس وهمه آنها با هر نيتي، از جمله در اجراي قوانين شان، به ايثارگران و بازماندگان جنگ احترام زيادي مي گذارند.
وي تاكيد كرد: در اين جلسات بايد بر روي آسيبهايي كه در بحث ايثارگري وجود دارد بحث و تحقيق كنيم. خيلي وقتها شاهد بيتوجهي مديران به مشكلات ايثارگران هستيم.
وي ادامه داد: « مثلا ايثارگراني هستند كه بعد از سالها هنوز قراردادياند و رسمي نشده اند و يا خيلي جاها به ايثارگران چه ايثارگران جنگ و چه ايثارگران اجتماعي توجهي نكرده و حتي از آنها تقديري صورت نگرفته است.
به گفته وي، «رفع شبهاتي كه در بحث ايثارگران زياد ديده ميشود»، «لزوم فرهنگسازي و اين كه نتيجه اين بحثها بايد تبديل به فرهنگ شود و بتوان در جامعه جاري كرد»، «ايجاد وحدت در گفتمان جامعهاي كه در حوزه ايثار فعاليت ميكنند»، «نتيجه بحثهاي اينجا، يافتن اولويتها و مسائل در حوزه ايثار باشد» و بالاخره اين كه: «نتيجه كار ما بايد براي ايثارگران حوزه فرهنگ باشد».
** بايد به شبهات مردم پاسخ بگويم
مشاور وزير كشور با اشاره به حدود بيست سال فعاليت در حوزه ايثار و ايثارگران، افزود: در حوزه فرهنگ ايثار و شهادت، شبهاتي در ابتداي جنگ مطرح شده كه هنوز هم مطرح ميشود. موضوع سهميه يكي از آنهاست.
غلامرضا ياوندعباسي با تاكيد براينكه بايد به شبهات مردم پاسخ بگويم، اظهار كرد: بايد افراد دلسوز دربحث فرهنگ و خدمات رساني به ايثارگران را شناسايي كنيم و بياييم از تفكر و توان اينها استفاده كنيم و در هر جلسه بر سر يك مسأله به بحث بنشينيم.
وي در ادامه ضمن مقايسه تعريف ايثارگري در كشورهاي ديگربيان داشت: در ايالات متحده آمريكا « كسي كه 24ساعت از منافع كشور درهر جاي دنيا دفاع كرده باشد» ايثارگر شناخته مي شود و امتيازاتي به ايثارگرانشان تعلق مي گيرد. ما بايد اين آگاهي را به مردم بدهيم تا ايثارگر و حقوق ايثارگر را بشناسند.
** ضرورت توجه به مقوله علمي در فرهنگ ايثار
دبير اجرايي گنگره ملي حماسه نيز گفت: آنچه در اين هيات بايد توجه شود، مقولهي ضرورت علمي بودن آن است. بايد توجه داشت كه منظور از علمي بودن، صرفاً نظريهپردازي محض و حرفهاي ماورايي و غيركاربردي نيست؛ بلكه منظور استفاده از «روش علمي و كاربست روش تحقيق» است.
ايرج گلشني افزود: بايد به دنبال آن باشيم كه با استفاده درست از روشهاي علمي در ابتدا مسئله يابي كنيم و بدانيم كه مسئله مهم ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چيست و فكرهايمان را منسجم و سپس آسيبها را پيدا كنيم.
وي مسئله يابي را گام ديگر مباحث هيات انديشه ورزي دانست وگفت: گام بعدي اين هيات انديشه ورزي، اگر «مسألهشناسي» باشد و ما بدانيم دقيقاً «مسئلههاي ترويج فرهنگ ايثار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چيست؟»، مي توانيم فرايند حل مسائل را پيش بگيريم، از تحليل و سببشناسي تا راه كارهاي عملياتي.
**نبايد از نقش فضاي مجازي در ترويج فرهنگ ايثار غافل شويم
مشاور رييس و مدير اجرايي سالن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي؛ حوزه ايثارگري را يكي از جلوههاي واقعي خود ملكوتي دانست و گفت: ايثار جزء مسائل فطري است و در همه جاي دنيا به آن توجه خاص و هويت داده ميشود.
محمدرضا پاكروان، افزود: ما درباره ايثار، آرماني فكر ميكنيم. در حالي كه بايد با چشمانداز به واقعيتهاي اجتماعي به آن نگاه كنيم. در بحث الگوسازي دچار آسيب و كاستي هستيم و بايد بر روي اين موضوع بيشتر كار كنيم.
وي تاكيد كرد: نبايد از نقش فضاي مجازي غافل شويم. ميتوانيم با استفاده از نيروي متعهد و كارشناس در حوزه فرهنگ ايثار در فضاي مجازي و سايتهاي مختلف اين مفاهيم را تبليغ، ترجمه و ترويج كنيم. لازم است در حوزه فضاي مجازي توجه بيشتري شود و از نيروهاي خبره براي اين فضا براي ترويج فرهنگ ايثار استفاده كرد.
** مفاهمه در باره معناي ايثار وجود ندارد
مديرخانه فرهنگ ايثار و مقاومت نيز در سخناني با اشاره به بحث بر روي مفهوم ايثار در جلسههاي گذشته گفت:«ايثار، ترجيح منافع مشروع ديگران و مصالح جامعه بر منافع فردي و گروهي براي ايفاي مسئوليتهاي الهي و انساني است».
عبدالحميد موذن ادامه داد: به نظر من مناسب است اگر اين موضوع را به عنوان يك مسأله مطرح كنيم كه در كشور ما اين مفاهمه وجود ندارد و به همين دليل گاهي سياستهاي كلي كه تنظيم شده ناقص است. بايد ببينيم كه چگونه ميتوانيم اين مفاهمه را به وجود بياوريم. ما نميگويم در موضوع ايثار به جبهه و جنگ و شهادت توجه نشود بلكه ميگوييم اين يك موضوع خاص است در جاي خود و متولي خود را دارد كه بنياد شهيد است اما در بحث ايثار اجتماعي متولي يا نداريم و يا متولي اش را نمي شناسيم.
موذن، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را مناسب ترين بخش نظام براي اين كار دانست وگفت: پس بياييم آن را جا بياندازيم كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متولي ايثارعام كه با نام «ايثار اجتماعي» از آن ياد ميكنيم است. بنابراين بايد وقتي از ايثار اجتماعي سخن به ميان ميآيد همه توجهها به سمت وزارت فرهنگ و ارشاد جلب شود.
اجتمام/1095/1724
تنظيم: رضا رضايي مجد * انتشار: حسين فتح الهي
با حضور مشاور وزير ارشاد؛
پنجمين جلسه هيأت انديشهورزي در حوزه فرهنگ ايثار برگزار شد
۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۲۱:۰۰
کد خبر:
82698455
تهران - ايرنا - پنجمين جلسه هيأت انديشهورزي درحوزه فرهنگ ايثاربا تأكيد برنقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درحوزه ترويج ايثار اجتماعي برگزار شد.