'ميچا ژيووينوويچ' روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در بلگراد، افزود: آمريكا با استفاده غير معقول از رسانه هاي جمعي و همچنين استفاده از سازمان نظامي ناتو تلاش مي كند كه در اقصي نقاط جهان بطور مستمر چالش هايي را در جهت منافع خود ايجاد كند.
وي با اشاره به اينكه بي احترامي به حاكميت و تماميت ارضي كشورها و دخالت در امور داخلي كشورها جزئي از سياست هاي حكومت واشنگتن است، گفت: پروژه آمريكا به نام «خاورميانه بزرگ» كه هدف مهم و اصلي آن ايران است، در اين اواخر نه تنها به هدف اصلي آمريكا تبديل شده، بلكه براي عملي كردن آن، ايران به بي ثباتي تمامي منطقه از جمله در سوريه و عراق متهم شده است.
تحليلگر صرب كه مقاله هاي تحليلي و كتب زيادي را در پرونده كاري خود دارد، عنوان كرد: بسياري از تحليگران بين المللي و كارشناسان امور جغرافيايي سياسي برآورد كردند كه اظهارات دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريكا در رابطه با توافق هسته اي با ايران از سال 2015 نه تنها تهديدي براي قاره آسيا به شمار مي رود، بلكه تهديدي براي تمام بشريت است.
وي افزود: با اين حال، يكي از دلايل اصلي سياست غيرمنطقي آمريكا در قبال ايران در واقع به خط لوله نفت كوادر-كاشغز مربوط مي شود كه ازاين طريق چين يك ميليون بشكه نفت روزانه از شرق ميانه دريافت مي كند كه در اينصورت چنين اقدامي كاهش جريان نفت به مقدار 17درصد را از طريق تنگه مالاكا موجب مي شود.
بنا به اظهارات ژيووينوويچ؛ چنين وضعيتي به لحاظ ژئوپليتيكي براي منافع آمريكا در منطقه خاورميانه خطر بزرگي محسوب مي شود.
وي با اشاره به پيشرفت هاي چشمگير ايران در زمينه هاي مختلف از جمله؛ نظامي، اقتصادي و صنعتي گفت: آمريكا از هر وسيله اي براي متوقف كردن رشد اقتصادي ايران استفاده مي كند، بخصوص اكنون كه كشورهاي بي شماري از جمله از اتحاديه اروپا روابط خود را با ايران بطور قابل توجهي توسعه و گسترش دادند.
ژيووينوويچ همچنين به پيشرفت هاي چين از نظر اقتصادي و نظامي اشاره كرد و افزود: حكومت آمريكا تلاش مي كند به نحوي از پيشرفت هاي كشورهاي آسيا از جمله چين جلوگيري كند و به همين دليل در صدد است كه يك پايگاه ژئواستراتژيك مطلوبتر و لجستيكي عميق براي استفاده نظامي جهت مقابله با پيشرفت چين در اين منطقه بسيار حساس ايجاد كند.
تحليگر صرب همچنين با اشاره به احترام كامل ايران به توافق نامه هسته اي از سال 2015 و رعايت تمامي مفاد و اصول در اين سند بين المللي كه از طرف شوراي امنيت سازمان ملل نيز تاييد شده است، گفت: ترامپ چندين بار توافق نامه مذكور با ايران را بدترين توافق نامه در مذاكرات ياد كرده است كه اين خود بيانگر عدم توجه اين كشور به توافق نامه هاي بين المللي است.
وي همچنين اشاره كرد: ايران اكنون از حمايت بين المللي برخوردار است و به همين دليل در صورتيكه آمريكا از توافق هسته اي با ايران خارج شود، افزون بر اينكه در جامعه بين المللي در انزوا قرار خواهد گرفت، بلكه اعتماد خود را در بين كشورها از دست خواهد داد.
تحليلگر صرب در امور بين المللي در ادامه گفت و گو با ايرنا به توان اقتصادي بالاي جمهوري اسلامي در منطقه خاورميانه اشاره كرد و با تاكيد بر اين كه ايران در آينده اي نزديك به يك قدرت بزرگ اقتصادي و تجاري در جهان تبديل خواهد شد، تصريح كرد: روسيه، چين و بسياري از ديگر كشورها از جمله كشورهاي اروپايي با آگاهي از توان اقتصادي بالاي ايران اكنون براي جلب اعتماد تهران جهت از سر گرفتن همكاري هاي اقتصادي تلاش دارند كه آمريكا اين را خطري براي خود مي داند.
وي از طرف ديگر به مساله تروريسم در جهان امروزي كه ايران نقش بسيار مثبت در مبارزه با اين پديده شوم دارد، اشاره كرد و گفت: ايران نشان داده است كه به طور واقعي و جدي با تروريسم و افراطي گري مبارزه مي كند و در اين راستا پيشنهاد هايي را ارايه داده كه مورد حمايت و تاييد قرار گرفته اند.
ژيووينوويچ با اشاره به اين كه تروريسم زائيده اقدامات و سياست هاي جنگ طلبانه و كشورگشايي برخي از دولت ها است، گفت: مطمئنا اگر منافع برخي از قدرت ها نبود، گروه تروريستي داعش نيز با ابزار مالي و نظامي براي حمله به عراق و سوريه مورد حمايت قرار نمي گرفت.
اروپام**436**3404**انتشار: محسن اسماعيلي
در گفت وگو با ايرنا؛
تحليلگر صرب: سياست خارجي آمريكا بر مبناي قدرت و زور استوار است
۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۹:۲۶
کد خبر:
82698372
بلگراد-ايرنا- تحليلگر صرب در امور مسايل بين الملل با اشاره به اظهارات اخير دونالد ترامپ مبني بر احتمال خروج آمريكا از برجام، گفت:سياست خارجي آمريكا بر مبناي قدرت و زور استوار شده و سخنان اخير ترامپ براي خروج احتمالي آمريكا از توافق هسته اي با ايران نشانگر عدم پايبندي اين كشور به تعهدات بين المللي است.