بررسي مشكلات كاركنان شركت پتروشيمي نفت آبادان/كاركنان پتروشيمي نسبت به عدم پرداخت حقوق معترض هستند

تهران- ايرنا- در نشست كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نمايندگان شركت پتروشيمي نفت آبادان مشكلات خود را با نمايندگان اين كميسيون مطرح كردند.

به گزارش ايرنا، نشست كميسيون اجتماعي امروز- سه شنبه- با حضور نمايندگاني از شركت پتروشيمي نفت آبادان با هدف بررسي مشكلات اين كاركنان برگزار شد.
نمايندگان شركت پتروشيمي نفت آبادان معتقد هستند با توجه به اينكه اين شركت در گذشته زير نظر وزارت نفت فعاليت كرده اما در طي ساليان گذشته به بخش خصوصي و شركت شستا واگذار شده است بايد حق و حقوق كاركنان به طور كامل پرداخت شود، اين در حالي است كه متأسفانه حقوق كاركنان و پرسنل رسمي اين شركت كه ساليان سال در آن فعاليت كردند به طور كامل پرداخت نمي‌شود.

**طبق تأكيدات كاركنان شركت پتروشيمي نفت آبادان خصوصي‌سازي و واگذاري اين شركت به شستا از همان ابتدا با ابهام آغاز شد چرا كه به كاركنان اين شركت اعلام كردند شما همچنان رسمي بوده و به صورت مأمور در آنجا خدمت خواهيد كرد، اين در حالي است كه پس از مدتي پرسنل رسمي اين شركت در فعاليت‌ها با مشكلاتي روبرو شدند به عنوان مثال پس از اعتراضات متناوب از سوي محمدرضا عارف معاون اول وقت رياست جمهوري بخشنامه‌اي صادر شد تا طبق قانون نفت با كاركنان شركت پتروشيمي نفت رفتار شود و صندوق بازنشستگي نيز همان صندوق نفت باشد اما در اين خصوص نيز مشكلاتي وجود داشته است و متأسفانه در پرداخت حقوق و مزايا محدوديت‌هايي اعمال شده است.
همچنين يكي ديگر از نمايندگان شركت پتروشيمي نفت معتقد است يكي از سياست‌هاي نفت هميشه ايجاد مزايا و حتي بيشتر از آن براي آسودگي خيال كارمندان خود بوده است اما دولت‌هاي منتخب با وجود كارشكني‌هاي بخش خصوصي هيچ‌گاه نگران اين بخشنامه نبودند، در اين شرايط چگونه مي‌شود بين دولت و ملت اعتماد وجود داشته باشد ضمن اينكه پرسنل رسمي پتروشيمي آبادان قرارداد استخدامي خود را با وزارت نفت بسته و تاكنون نيز هيچ كدام از موارد فسخ قرارداد اتفاق نيفتاده است يا اينكه قرارداد جديدي جايگزين نشده است اما آيا كارمند بدون قرارداد در كشور وجود دارد.
به گفته نمايندگان شركت پتروشيمي نفت آبادان در هر قانون استخدامي مرجع حل اختلاف مشخص شده است، در مورد كاركنان رسمي پتروشيمي آبادان كدام مرجع عهده‌دار اين وظيفه است، همچنين مسئولان به ما مي‌گويند كه از نظر بازنشستگي و پس انداز كماكان تابع صندوق نفت هستيم اما اين صندوق به بهانه اختلاف مالي با شركت كه آن هم مربوط به بازنشستگان پيش از موعد است خدمات خود را به پرسنل قطع كرده است اين در حالي است كه تمام كسورات مربوطه از كاركنان كسر مي‌شود. متأسفانه صندوق به جاي اينكه اين اختلافات را از طريق حقوقي با خود شركت حل كند با جلو انداختن پرسنل امنيت شغلي آنها را به هم زده است.
از سوي ديگر نمايندگان معترض شركت پتروشيمي نفت تأكيد كردند بهداشت و درمان صنعت نفت نيز به علت اختلاف مالي هر از چندگاهي خدمات خود را به پرسنل رسمي پتروشيمي قطع مي‌كند كه مورد اخير آن 4 ماه به طول انجاميده است متأسفانه پرسنل رسمي پتروشيمي آبادان هميشه درگير مسائلي مانند عقب افتادن مزاياي خود از قبيل شايستگي، ترفيعات و ساير مزايا هستند و از آن سو وزارت نفت نيز با ايجاد محدوديت و صدور بخشنامه باعث محروميت پرسنل رسمي پتروشيمي آبادان از دريافت پاداش‌هاي نفت و ايجاد تبعيض شده است.
البته بايد تأكيد كرد كه پتروشيمي آبادان با اين بنيه مالي توان نگهداري اين تعداد شاغل چه رسمي و چه قراردادي را با اين هزينه‌هاي پرسنلي ندارد و لذا مي‌بايد با دستگيري از آن مانع از تعطيل يكي از قديمي‌ترين مجتمع‌هاي پتروشيمي و بيكاري حدود هزار و 400 نفر و نابساماني خانوادگي آنها شد.
متأسفانه كاركنان رسمي نفت پتروشيمي آبادان جدا از اين مسئله كه به ناحق از بدنه نفت جدا شدند وصله ناجوري در بخش خصوصي به حساب مي آيد، در منطقه و در زيرمجموعه‌هاي نفت پروژه‌هاي بزرگي در جريان است كه همه احتياج به نيروهاي باتجربه دارند و همچنين واحدهايي كه با كمبود نيرو مواجه‌اند، آيا نمي‌توان از كاركناني استفاده كرد كه ضمن اينكه كوهي از تجربه در رابطه با بازسازي، راه اندازي و توليد دارند هر كدام از آنها حداقل 10 سال ديگر بايد كار كنند و حداكثر 90 نفر هستند. به اعتقاد كاركنان اين شركت كسي مخالف خصوصي سازي نيست ولي راه اين نمي‌باشد كه عده‌اي را به ناچار قرباني كنيم.
در اين جلسه مسئولان شركت شستا معتقد بودند كه دولت به تأمين اجتماعي مبالغ زيادي را بدهكار است و به دليل بي‌توجهي در تعيين تكليف بدهي‌ها اين شركت در پرداخت حق و حقوق كاركنان شركت پتروشيمي نفت آبادان با مشكلاتي روبرو است.
همچنين در اين نشست نمايندگان استان خوزستان از جمله جليل مختار، عامر كعبي، علي ساري، معتقد بودند كه بي‌توجهي به پرداخت حقوق كاركنان اين شركت سبب بيكاري آنها و مشكلات بزرگتر در حوزه اقتصادي مي‌شود بنابراين دولت بايد راهكاري را براي رفع مشكلات آنها در نظر بگيرد.
از سوي ديگر سهيلا جلودارزاده نيز تأكيد كرد كه نمي‌توان به بهانه زيان‌ده بودن، چنين شركت‌هايي را تعطيل كرد چرا كه كاركنان بسياري را بيكار مي‌كند اما بايد تدابيري را براي كمك به آنها و رفع مشكلات مالي‌شان در نظر گرفت.
به گزارش خانه ملت، همچنين رضا شيران خراساني نيز در اين جلسه مطرح كرد كه مسئولان ذيربط بايد اسامي هيأت مديره شركت‌هاي زيرمجموعه شستا و هلدينگ پتروشيمي نفت را براي بررسي بيشتر و آشنايي نمايندگان در اختيار كميسيون اجتماعي قرار دهند.
سيام**3061*1449*تنظيم: ميترا بلندقامتي*انتشار: امير كاردان راد