۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۴۳
کد خبر: 82662614
T T
۰ نفر
آغاز طرح بين المللي  ايستگاه تحقيقاتي و آبخوان داري آب باريك ريگان

كرمان - ايرنا- طرح بين المللي ايستگاه تحقيقاتي و آبخوانداري آب باريك ريگان كه به مدت يك دهه به فراموشي سپرده شده بود با تخصيص يك ميليارد ريال اعتبار بوسيله معين (ياور)اقتصاد مقاومتي اين منطقه دوباره فعال شد.

رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمان سه شنبه در حاشيه راه اندازي اين ايستگاه تحقيقاتي در بخش گنبكي ريگان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين ايستگاه به عنوان يكي از طرحهاي منحصر بفرد در كشور به علت كمبود اعتبار و تخصيص نيافتن رديف اعتباري به مدت 10سال راكد مانده بود كه امروز با حضور نماينده شرق استان در مجلس شوراي اسلامي از سر گيري شد .
هرمزد نقوي اظهار داشت :اين پروژه تحقيقاتي در سطح 500هكتار از سر گيري خواهد شد كه حجم كاري در نظر گرفته شده براي توسعه آن در آينده 4هزار هكتار مي باشد.
وي گفت : با توجه به اينكه 80درصد نزولات جوي در اين منطقه تبخير مي شود توجه به راه اندازي اين گونه از سامانها در كشور از ضروريات مي باشد .
وي با اشاره به اينكه اين پروژه به عنوان يك پروژه فرا ملي كه مي تواند نقش به سزايي درصيانت از منابع آبي شهرستان ريگان داشته باشد و مورد حمايت جهاني قرار گرفته است افزود: ترميم و تكميل اين ايستگاه و سامانه تحقيقاتي نيازمند اعتيارات لازم در سايه توجه جدي مسئولان مي باشد.
نماينده مردم شهرستانهاي بم ،ريگان فهرج و نرماشير در مجلس شوراي اسلامي هم در اين ارتباط بهخ خبرنگار ايرنا گفت : با اشاره به اينكه اين مركز تحقيقاتي از مراكز اموزشي وپزوهشي وبين المللي مي باشد بايد تلاش شود تا به جايگاه اصلي خود در كشور برسد .
حبيب الله نيكزادي پناه افزود: منطقه ما در يك منطقه خشك قرار گرفته و بارندگي در اين مناطق بسيار محدود مي باشد لذا تقويت سفرهاي اب زير زميني با اجراي اين گونه طرح ها مي تواند نقش موثري در تقويت و ماندگاري سفره هاي اب زير زميني داشته باشد .
نماينده شهرستانهاي شرقي استان در مجلس شوراي اسلامي گفت : اين پروژه بين المللي در شهرستان ريگان به مدت 10سال مورد بي مهري قرار گرفته بود كه با تامين اعتبار امروز مجددا كار تحقيقاتي آن در اين شهرستان آغاز شده است .
وي گفت : امسال براي تكميل اين پروزه بين المللي رديف مالي مستقلي در بودجه كشوري در نظر گرفته خواهد شد.
نيكزادي پناه گفت اين طرح به صورت طرح الگويي مي تواند در ساير نقاط كشور اجرايي شود .
ايستگاه تحقيقاتي و آبخوان داري و مركز پخش سيلاب بخش گنبكي شهرستان ريگان در سال 75در ريگان به منظور توليد چوب و محصولات كشاورزي وگياهان دارويي ،توليد نهال ، پرورش دامهاي مقاوم منطقه و ايجاد صنايع جانبي وحفظ و تقويت سفره هاي آب زير زميني راه اندازي شد.
ريگان كانون بحران ريزگردها بعد از خوزستان دومين نقطه كشور مي باشد كه تا مركز استان 285كيلومتر فاصله دارد .
خبرنگار : موسي ملائيان **انتشار ك بهنام احمدي *
7442/ 5054