۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹
کد خبر: 82662424
T T
۰ نفر
سالن متروك سینما، در چند قدمی شلوغ ترین خیابان شهر خاك می خورد

قزوین- ایرنا- سالن غبار گرفته انتهای خیابان طالقانی هنوز خاطرات صفهای طولانی را در حافظه دارد، ولی امروز در یك قدمی شلوغ ترین خیابان تجاری شهر، ساكت ترین روزهای خود را پشت سر می گذارد.

به گزارش ایرنا، صدای كف زدن های پی در پی در انتهای تماشای فیلم محبوب، اواخر دهه60 هنوز در خاطر خیلی ها مانده است، روزهای اوج سینمای ایران كه شاید آغاز راهی برای پیشرفت و توسعه هنر سینما بود.
پیشرفت تكنولوژی، استفاده از تجهیزات به روز، افزایش كیفیت فیلم های تولیدی اما هیچكدام نتوانست شور و هیجان ایرانی ها در تماشای فیلم محبوبشان را در سالن های سینما حفظ كند و این شور به مرور با افزایش دسترسی به تلویزیون های خانگی، شبكه های اجتماعی و اینترنت رو به خاموشی رفت.
و اكنون در آستانه 100 سالگی سینماهای قزوین آخرین نفس های خود را می كشند.
بزرگترهای حاضر در افتتاح نخسین سینمای شهر در سال 1307 شاید دیگر در میان ما نباشند تا از شور و هیجان تماشای فیلم در سینما بگویند ولی قطعا سینماهای متروك برایمان سخن خواهند گفت از درد بی درمان سینمای ایران.
دردی كه از قلب هنر آغاز شد و مانند توموری بدخیم تا جان دورترین سینماهای كشور نفوذ كرد. درد تلخی كه شاید اولین حركتش متروك ماندن سینما ملت در مركزی ترین نقطه شهر قزوین بود.
حالا اما تنها 2 سینمای بیمار باقی مانده است، سینماهایی كه با وجودجمعیت 1 میلیون و 200 هزار نفری شهر قزوین نمی توانند نیمی از 500 صندلی خود را پر كنند.
حالا سالن های متروك سینما درست در چند قدمی شلوغ ترین خیابان تجاری شهر خاك می خورند.
معاون فرهنگی و هنری اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: سینما یك هنر سمعی و بصری است كه به طور كامل با مخاطب ارتباط برقرار می كند از این رو هر جامعه انسانی نیازمند به هنر است و هنری كه به طور كامل چه به لحاظ دیداری و چه به لحاظ حسی ، با مخاطب ارتباط برقرار كند، به طور طبیعی نیاز آن احساس می شود.
شهریار پرهیزگاری افزود: استان قزوین دارای پنج شهرستان است كه هم اكنون به جز قزوین، هیچ سالنی به عنوان سینما در شهرستان های این استان وجود ندارد.
وی اظهار كرد: سینماهای موجود استان در وضعیت مطلوبی به لحاظ امكانات رفاهی قرار دارند و به لحاظ صندلی، پرده نمایش، سیستم پخش و صدا وضعیت مناسبی دارند و شرایط برای دیدن یك فیلم به صورت مطلوب و استاندارد مهیا است.
این مسئول تاكید كرد: امروز بسیاری از سینماهای شهر خالی است و مخاطب ندارند این واقعا مشكل كمبود فضا نیست بلكه مشكل اصلی نبود محتوا و كیفیت فیلم است.
پرهیزگاری تصریح كرد: فیلم ها در جذب تماشاچی تاثیر زیادی دارد به طوری كه برخی از فیلم ها با محتوای مناسب تهیه می شوند و تماشاچیان زیادی از آن استقبال می كنند اما برخی ازفیلم ها تنها برای گروه سنی خاص تهیه می شود كه مخاطب زیادی را جذب نمی كند
رئیس انجمن سینمای جوان استان قزوین هم در این خصوص گفت: در حال حاضر در استان قزوین 2 سالن سینما فعال است، وضعیت سینما مهتاب بعد از بازسازی بهتر شده، اما ساختار همچنان قدیمی است، برای رونق هر صنعت باید تبلیغ صورت بگیرد در حوزه سینمایی نیز پردیس سینمایی تبلیغ خوبی است.
محسن آقالر افزود: در استان زیرساخت‌ها مشكل‌ دارد و نیازمند تغییرات است، هم‌چنین فضاهای سینمایی و تعداد سینماها كم است و كیفیت لازم را ندارد، بنابراین تاسیس پردیس سینمایی می‌تواند در فضای فرهنگی استان تاثیرگذار باشد و چرخه نامتوازن اكران فیلم‌ها را سامان ببخشد.
مدیر سینما مهتاب قزوین كه تنها سینمای بخش خصوصی در سرتاسر استان است در مورد افت مخاطب و ضرر ناشی از آن برای سینماها گفت : در رابطه با برخی فیلم ها در سانس های متعدد به طور جدی با كاهش مخاطب روبرو هستیم و ناچاریم یك سانس را تنها برای دو نفر پخش كنیم در حالیكه هزینه اداره سینما با این نوع استقبال سرد قابل جبران نیست.
محمد رضا بصیری در خصوص تبلیغات مناسب برای رونق گرفتن سینما در قزوین اظهاركرد: متاسفانه هزینه های تبلیغاتی در تلویزیون سنگین است و قادر به تامین آن نیستیم در حالی كه اگر حمایت لازم حداقل در بخش تیزرها با تخفیف مناسب صورت گیرد می تواند كمك موثری برای رونق این صنعت و استقبال مردم از فیلم ها داشته باشد.
مدیر سینما مهتاب ادامه داد: انسان به امید زنده است و ما مجموعه سینماداران به امید روزی كه شرایط سینما داری به وضعیت مناسب تبدیل شود در این صنف فعال هستیم.
در چهارمین جشن بزرگ سینمای ایران كه همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود این هنر- صنعت به ایران در سال 1379 برگزار شد، 21 شهریور ماه به عنوان «روز ملی سینما» شناخته شد.

6012/7389 خبرنگار : نسرین رحیمی ** انتشار دهنده : علی حیدر شاه حسینی
۰ نفر