۱۸ شهریور ۱۳۹۶، ۲۳:۱۷
کد خبر: 82659658
T T
۰ نفر
استاندار گلستان: جشنواره فرهنگ اقوام، زمینه ساز تبادل مدل شادی است

گنبدكاووس - ایرنا - استاندار گلستان با بیان اینكه زندگی انسانی نیازمند شادبی است، گفت: برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی اقوام، زمینه ساز تبادل مدل شادی رایج در بین اقوام مختلف كشور است.

به گزارش ایرنا، حسن صادقلو شنبه شب در آیین آغاز به كار یازدهمین جشنواره فرهنگ اقوام در گنبدكاووس افزود: نغمه های موسیقایی و سنت های آیینی مناطق مختلف كشور مملو از محتوای الهی و آموزه های اهل بیت (ع) و از مسیر جشنواره ها می توانیم مدل های مختلف شادی را برای مردم رونمایی كنیم.
وی افزود: جشنواره هایی از این نوع ظرفیت خوبی هستند كه تداوم آنها نیازمند تشویق مردم است و حضور مردم در این جشنواره ها كه زمینه ساز آفرینش شادی ها و تبادل مدل های مختلف آن در عرصه جامعه است، می تواند مشوق خوبی برای ادامه آن باشد.
استاندار گلستان با یادآوری این نكته كه این جشنواره باید بین المللی شود و گام های آغازین برای آن برداشته شده است، گفت: این جشنواره می تواند مدلی برای وحدت جهانی و منطقه ای باشد.
صادقلو، شناخت بهتر اقوام ازیكدیگر و نیز شناسایی آداب و رسوم و فرهنگ ها از نظر محتوایی را از دیگر اهداف برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام در استان گلستان ذكر كرد.
وی افزود: مراسم آیینی اقوام مختلف اعم از ذكر خنجر تركمن ها، رقص شمشیر عرب ها و یا رقص قوچانی ها همگی حامل پیام های فرهنگی هستند؛ میراث اقوام مختلف ما از خدا و پیام های الهی شروع شده و دارای محتوای الهی است و در این جشنواره دقیقا این پیام های الهی اعلام، ارائه و تبادل می شود.
استاندار گلستان مبادلات اقتصادی را ازدیگر اهداف برپایی جشنواره بین المللی فرهنك اقوام ذكر كرد و افزود: جشنواره آثار اقتصادی زیادی دارد و گلستان در غرفه های برپاشده در این جشنواره فروش های عمده و كلانی داشته است.
وی عرضه دانش بومی را ازدیگر كاركردهای جشنواره ذكر كرد و گفت: در گذشته اقوام مختلف با دانش بومی خود مشكلاتشان را حل می كردند و دانش بومی راهی برای حل مشكلات اقتصادی بود و این جشنواره زمینه تبادل این دانش های بومی را ایجاد می كند.
به گزارش ایرنا، یازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام، پس از چهار شب اجرا در گرگان مركز گلستان، شنبه شب با حضور استاندار گلستان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران كل، فرمانداران شرق گلستان، مهمانان خارجی و مسئولان و مردم گنبدكاووس، در این شهرستان آغاز به كار كرد.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، امسال شهرستان گنبدكاووس نیز میزبانی بخشی از این جشنواره را عهده دار شد و از هجدهم تا بیستم شهریور برنامه های این جشنواره در گنبدكاووس به عنوان بزرگترین شهرستان گلستان در شرق این استان برگزار می شود.
این جشنواره در سه بخش در حال برگزاری است و در بخش صنایع دستی 27 استان، بخش سوغات 25 استان و بخش موسیقی و آیین های سنتی اقوام مختلف نیز 15 استان حضور دارند.
در نخستین شب اجرای این جشنواره در گنبدكاووس، گروه های موسیقی و آیین های سنتی استان های مختلف كشور از جمله اقوام خراسان شمالی، خوزستان، بوشهر و نیز یك گروه فرهنگی از تركمن های گنبدكاووس به اجرای موسیقی و آیین های سنتی خود پرداختند.
1860
انتشار دهنده : تاج محمد شیری