به گزارش ايرنا جشن هاي عيد سعيد غدير از روز گذشته در سراسر سيستان و بلوچستان آغاز شد و مردم مومن و خداجوي اين استان با پخش شربت و شيريني در ميادين، مساجد و خيابان هاي اصلي شهر عيد الله الاكبر را جشن گرفتند.
نصب پرچم هاي رنگين در معابر عمومي، سر در مساجد و ادارات و اماكن خصوصي و عمومي، آذين بندي شهرها، برپايي ايستگاههاي صلواتي، برگزاري ويژه برنامه هاي شاد همراه با ساز و دهل محلي و چوب بازي و نورافشاني گوشه اي از جشن و سرور مردم ولايت مدار سيستان و بلوچستان در شب و روز عيد غدير خم است.
جشن هاي ويژه روز عيد غدير خم در جاي جاي سيستان و بلوچستان در حال برگزاري است و بسياري از جوانان اين روز مبارك را براي آغاز زندگي مشترك خود انتخاب كرده اند.
مديركل اوقاف و امور خيريه سيستان و بلوچستان گفت: سه بقعه سيد مهدي، سيد باقر در ايرانشهر و بي بي دست زابل همزمان با روز عيد غدير(18 ذي الحجه) ميزبان جشن ولايت علوي هستند.
حجت الاسلام اسماعيل تديني اظهار داشت: امروز در روز عيد غدير ويژه برنامه هاي مختلفي شامل قرائت دعاي ندبه، مديحه سرايي، خطبه خواني و رقابت كتاب خواني غدير در بقاع متبركه در حال برگزاري است.
وي افزود: همچنين به مناسبت اين روز همايش بانوان ولايي در زاهدان برگزارشد.
وي تشريح و تببين واقعه غدير را به عنوان زيربناي فرهنگ غني اسلامي در جامعه ضروري دانست و گفت: با توجه به اهميت و جايگاه امامت و ولايت در آموزه هاي اسلامي و ديني جشن هاي اين روز با هدف نهادينه كردن فلسفه غدير در حال برگزاري است.
فرمانده سپاه سلمان سيستان و بلوچستان نيز با بيان اينكه غدير مركز ثقل وحدت مسلمانان است، گفت: بازسازي صحنه هايي از حجه الوداع پيامبر اعظم(ص) و واقعه غديرخم همزمان با عيد سعيد غدير در 11 شهرستان و 6 منطقه اين استان در حال برگزاري است.
سردار سرتيپ پاسدار حسين معروفي غدير را ضامن امنيت امت اسلامي دانست و اظهار داشت: غدير تنها متعلق به يك مذهب شيعه يا سني نيست بلكه به همه مسلمانان تعلق دارد.
وي افزود: اگر چه شيعيان استحكام قلبي بيشتري با غدير دارند اما حقيقت غدير چون برخواسته از روح حقيقي اسلام است به تمامي مسلمانان تعلق دارد.
وي تاكيد كرد: بازسازي واقعه غدير خم از سال 92 در كشور و سيستان و بلوچستان مورد توجه قرار گرفت به گونه اي كه ابتدا در سيستان با محوريت زابل و بلوچستان با محوريت دلگان برگزار شد.
فرمانده سپاه سلمان ادامه داد: با توجه به دلدادگي و ارادت مردم شيعه و سني سيستان و بلوچستان به اهل بيت (ع) كه نمونه بارز آن را مي توان در استقبال و پذيرايي اهل سنت از زوار شيعه پاكستاني مشاهده كرد، گسترش برنامه هاي غدير در قالب سه هدف اصلي تبيين فلسفه غدير، توسعه آموزه هاي عملي اميرالمومنين(ع) و گسترش فرهنگ ولايت و هويت ديني در دستور كار قرار گرفت.
وي گفت: ولايت فقيه در ايران برگرفته از فلسفه غدير و پيروزي و استمرار انقلاب نيز استمرار غدير است.
وي ادامه داد: همزمان با عيد سعيد غديرخم اين واقعه مهم در 215 نقطه كشور از جمله سيستان و بلوچستان در حال بازسازي است.
سردار معروفي ارائه خدمات عمومي به مردم در حوزه سلامت و بهداشت توسط نيروهاي مردمي و راه اندازي ايستگاه هاي صلواتي مردمي را از جمله برنامه هاي حاشيه اي آيين بازسازي واقعه غدير در استان برشمرد.
وي با اشاره به ولايت مداري مردم سيستان و بلوچستان گفت: مردم شيعه و سني اين خطه از ايران اسلامي در همه دوران ها از جمله دفاع مقدس با نثار جان و مالشان پايبندي خود را به پايه و اصول انقلاب اسلامي به زيبايي نشان داده اند.
وي افزود: توجه و همراهي مردم سيستان و بلوچستان با انقلاب و رهبري با وجود همه مشكلات، بسيار عالي است به گونه اي كه بر اساس پژوهش هاي علمي صورت گرفته جزو سرآمدترين استان ها در اين زمينه هستند.
وي تقديم 400 شهيد اهل سنت بعد از دفاع مقدس در استان را نشان دهنده وفاداري مردم اين استان به نظام، رهبري و ميهن اسلامي دانست.
به گزارش ايرنا برنامه بازسازي حجه الوداع پيامبر اعظم (ص) و واقعه عيد غدير خم صبح امروز در شهرستان دلگان برگزار شد و عصر امروز نيز در شهرستانهاي زاهدان، زابل، خاش، ايرانشهر، بزمان و چابهار به صورت متمركز در حال برگزاري است.
مدير كل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري سيستان و بلوچستان گفت: زنان نقش موثري در ماندگاري واقعه غدير در بين جوانان و نسل هاي آينده دارند و به خوبي در جامعه به ايفاي نقش خود پرداخته اند.
مريم پويا در همايش تبيين نقش بانوان در واقعه غدير در زاهدان با بيان اينكه واقعه غدير از اهميت خاصي در تاريخ اسلام برخوردار است اظهار داشت: از آنجايي كه وظيفه آحاد مردم كوشش در زنده نگه داشتن عيد غدير است زنان به عنوان قشر تاثير گذار جامعه همواره در اين مسير تمام همت خود را بكار گرفته اند.
وي ادامه داد: انس با غدير سبب علاقه، مودت به امامت، ولايت و قرار گرفتن در مسير كمال و سعادت مي شود.
واقعه غديرخم در سال دهم هجري (632 ميلادي) در محلي به همين نام در 68 كيلومتري شهر مكه اتفاق افتاد و پيامبر مكرم اسلام با احضار تمامي حجاجي كه در حجه الوداع شركت داشتند پس از سخناني ارزشمند با بالا بردن دستان حضرت علي (ع) در مقابل مسلمانان، آن حضرت را جانشين و وصي خود معرفي كردند.
در اين آيين حضرت ختمي مرتبت (ص) فرمودند حاضران به غايبان و پدران به فرزندان خود اين واقعه مهم را منتقل كنند.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهاني ** انتشار دهنده: حيدر سراياني
زاهدان - ايرنا - مردم ولايت مدار شيعه و سني سيستان و بلوچستان در عيد سعيد غدير خم با برگزاري آيين هاي ويژه و آذين بندي خيابانها و برپايي ايستگاههاي صلواتي به جشن و سرور پرداختند.