فاطمه زهرابي پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: امسال بيشتر آموزش هاي مركز خواهران بر اساس تفاهم با نهادهايي چون بهزيستي و كميته امداد امام خميني (ره) انجام شده است.
وي به اجراي طرح مهارت آموزي به دانش آموزان بر اساس تفاهم نامه با آموزش و پرورش هم اشاره كرد و گفت: بر اساس اين طرح كه اجراي آن از سال پيش آغاز شد، دانش آموزان پايه دهم بايد با يكي از مهارت هاي فني و حرفه اي آشنا شوند.
زهرابي اضافه كرد: حرفه هايي چون عكاسي، نقاشي روي شيشه و كيف دوز پارچه اي ، توسط مربيان مركز و رايانه ، خياطي و آرايش و پيرايش از طريق قرارداد مدرسه ها با آموزشگاه هاي آزاد، به دانش آموزان آموزش داده شد.
وي همچنين درباره اجراي طرح كارورزي بيان كرد: بر اساس آمار اعلام شده، در چهار ماهه نخست امسال، از مجموع بيش از سه هزار فردي كه براي كارورزي نام نويسي كردند، 10 تن جذب بازار كار شدند و يكي از دلايل آمار پايين جذب، اين است كه تعداد متقاضيان واجد شرايط، كم تر از 50 درصد تعداد واحدهاي پذيرنده است.
سرپرست مركز فني و حرفه اي خواهران شاهرود اضافه كرد: در فرآيند رهگيري كه از پارسال در حال اجراست، ميزان جذب افراد آموزش ديده در مركزهاي فني و حرفه اي در بازار كار مشخص شده و بر اساس آن، رشته هايي كه نتوانسته نياز جامعه را تامين كند، از گردونه آموزشي مركز حذف مي شود.
زهرابي با اشاره به تغييرات انجام شده در رشته هاي آموزشي در مركز فني و حرفه اي خواهران در سال جاري، بيان كرد: براي 6 ماهه دوم، رشته هاي جديد در حوزه هاي صنايع دستي سفال و سراميك، صنايع چوب، عكاسي و توليد محتواي ديجيتال به هنرجويان آموزش داده مي شود.
وي همچنين كمبود اعتبار در بروز رساني تجهيزات را يكي از چالش هاي پيش روي اين مركز دانست و گفت: كارگاه هاي سراميك، چوب و برق داراي تجهيزات خوبي هستند اما كارگاه هاي صنايع دستي و سمعي و بصري با وجود تعداد زياد متقاضيان نمي توانند نياز آن ها را برآورده كنند.
زهرابي اضافه كرد: توليد محتواي ديجيتال نياز به تجهيزات جديدي است كه خريد آن ها به حدود 40 ميليون تومان اعتبار نياز دارد.
وي ادامه داد: درمورد صنايع دستي اما اين نياز با 10 ميليون تومان برآورده مي شود چرا كه بيشتر، مواد مصرفي و ابزار مورد استفاده حرفه آموزان قرار مي گيرد.
سرپرست مركز فني و حرفه اي خواهران شاهرود بر لزوم ارتقاي نيروي انساني هم تاكيد كرد و گفت: مربيان به دليل آموزش هاي مداومي كه توسط سازمان فني و حرفه اي كشور به آن ها داده مي شود، چالشي در اين زمينه ندارند اما بروز شدن برخي كاركنان در حوزه اداري، نيازي جدي است.
زهرابي كمبود فضاي فيزيكي را يكي ديگر از مشكلات اين مجموعه برشمرد و يادآور شد: آموزش به گروه هاي آسيب پذير زير نظر بهزيستي و كميته امداد و يا آموزش به دانش آموزان و همچنين برپايي نمايشگاه در زمان هاي مختلف سال، نيازمند مكان مناسب است.
وي با بيان اينكه مركز فني و حرفه اي برادران شاهرود يكي از بزرگ ترين مركزهاي فني و حرفه اي كشور است، افزود: با اين وجود مركز خواهران به اندازه كافي فضا در اختيار نداشته و اعتباري هم براي احداث ساختمان جديد در نظر گرفته نشده است.
47 آموزشگاه وابسته به مركز آموش فني و حرفه اي خواهران شاهرود هستند.
هم اكنون اين مركز با پيشينه اي 20 ساله به عنوان نخستين مركز آموزش فني و حرفه اي خواهران استان سمنان داراي پنج كارگاه فعال و بيش از 60 حرفه در سطح شهر است.
7359/6167 خبرنگار: مهسا شانيان ** انتشار دهنده : محسن شاكري
(براي آگاهي از اخبار شهرستان هاي شاهرود و ميامي به كانال تلگرامي اخبار ايرنا شاهرود به آدرس @irnashahroud مراجعه فرماييد)
سرپرست مركز فني و حرفه اي خواهران شاهرود:
آموزش هاي دولتي بر قشر كم درآمد متمركز مي شود
۹ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۰۷
کد خبر:
82650965
شاهرود- ايرنا- سرپرست مركز فني و حرفه اي خواهران شاهرود گفت: آموزش بيشتر حرفه ها به مركز هاي آموزش آزاد واگذار شده و مركز دولتي، بر آموزش به افرادي كه توان پرداخت هزينه كلاس ها را ندارند، متمركز مي شود.