به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، در واقع از سال 1996 تا سال 2015 ميلادي سطح آب درياي خزر سالانه به ميزان 7 سانتيمتر و در مجموع حدود 1.5 متر پايينتر رفته است و در حال حاضر آب اين درياچه تنها يك متر بالاتر از حداقل ميزان آن دردهه 1970 ميلادي است.
بر اساس دادههاي به دست آمده از اين تحقيقات، دماي متوسط سطح درياچه خزر در بين دو بازه زماني 1979تا 1995 و 1996 تا 2015 ميلادي يك درجه سانتيگراد افزايش يافته است. به اعتقاد محققان تبخير ناشي از اين افزايش دما دليل اصلي كاهش سطح درياچه خزر محسوب ميشود.
درياچه خزر بين دو قاره اروپا و آسيا جاي دارد و مساحت آن به 371 هزار كيلومتر مربع ميرسد. اين درياچه در طول چند صدسال گذشته شامل تغييرات بنياديني بوده و چندين بار مورد توجه و مطالعه محققان قرار گرفته است؛ اما تاكنون دليل اين تغييرات به درستي شناسايي نشده است. اين درياچه بين پنج كشور قرار دارد و غني از منابع طبيعي و حيات وحش است. اين درياچه مخازن بزرگي از نفت و گاز را در خود جاي داده و يكي از منابع اصلي ماهيگيري در كشورهاي همسايه آن محسوب ميشود.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Geophysical Research Letters منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
خبرنگار: سپيده علي كاشاني ** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه تگزاس واقع در آمريكا دريافتند در پي افزايش دماي زمين در طول دو دهه گذشته، آب درياي خزر به آرامي بخار شده و هرروز سطح آن پايينتر ميرود.