به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني وزارت علوم، دكتر وحيد احمدي در ديدار با بنياد حسين اف، در خصوص نحوه همكاري مسئولان آموزش عالي ايران براي ساخت پارك هاي علم و فناوري در جمهوري آذربايجان و همكاري هاي مشترك در زمينه هاي علمي و فناوري ديدار و گفت وگو كردند.
در اين ديدار، ابتدا دكتر احمدي در سخناني به سابقه تاريخي، فرهنگي و ديني دو كشور اشاره كرد و گفت: در ايران 4 ميليون و 500 هزار نفر دانشجو، 2400 مؤسسه آموزش عالي ،41 پارك علم و فناوري و 179 مركز رشد فناوري فعاليت مي كنند.
وي افزود: تعداد 700 تا 800 هزارنفر دانشجوي تحصيلات تكميلي و حدود 100 هزار عضو هيئت علمي ظرفيت تحقيقي مناسبي را براي جمهوري اسلامي ايران فراهم كرده كه ثمره آن كسب رتبه نخست جايگاه توليد مقالات در منطقه و جايگاه شانزدهم در پايگاه اسكوپوس است.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم در ادامه افزود: ما با كشورهاي مختلف اروپايي از جمله اتريش، سوئيس، ايتاليا، آلمان و فرانسه در مسائل و مباحثي چون فرصت هاي مطالعاتي، تبادل استاد و دانشجو همكاري هاي خوبي در سال هاي اخير داشته ايم.
وي همچنين به وجود مركز IRIS (مركز منطقه اي توسعه پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد مستقر در اصفهان) زير نظر يونسكو براي توسعه پارك هاي علم و فناوري اشاره كرد و گفت: اين مركز ظرفيت خوبي را براي ارتباطات علمي و فناوري بين المللي با ساير كشور به وجود آورده است.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم ادامه داد: كامستك (كميته دايمي همكاري هاي علمي و فناوري سازمان همكاري هاي اسلامي/OIC) در ايران از جايگاه خوبي برخوردار است و فعاليت هاي اين مركز در برگيرنده فعاليت هاي فناوري در پارك ها و مراكز رشد فناوري جهان اسلام است.
احمدي افزود: تفاهم نامه هاي فراواني در حوزه هاي مختلف با كشور آذربايجان داريم؛ ولي هنوز از ظرفيت هاي موجود استفاده بهينه نشده است. آمادگي داريم ضمن اجرايي كردن تفاهم نامه هاي قبل در زمينه هاي جديد نيز اين تعاملات توسعه يابند.
در اين ديدار بنياد حسين اف نيز با تصديق سوابق مشترك تاريخي، فرهنگي و ديني ايران و آذربايجان گفت: در چهارسال گذشته روابط دو كشور توسعه روزافزون داشته و در اين مدت روساي جمهوري دو كشور 8 بار با هم ملاقات داشته اند.
وي با بيان اينكه در زمزمه هاي علمي و فناوري آن طور كه شايسته است هنوز همكاري ها و تعاملات دو كشور به سرانجام نرسيده است، گفت: مسائل و مشكلات در ارتباط با تقويت همكاري هاي علمي دانشگاه هاي ايران و آذربايجان وجود دارد كه بايد بررسي و حل و فصل شوند.
سفير جمهوري آذربايجان در ايران افزود: در جمهوري آذربايجان دانشگاه هايي تأسيس شده اند كه در زمينه نفت و پتروشيمي فعاليت دارند و دانشگاه هاي ايران مي توانند با آنها همكاري و تعامل علمي، پژوهشي و تحقيقاتي خوبي داشته باشند.
در ادامه اين ديدار رييس دانشگاه محقق اردبيلي، قائم مقام دانشگاه تبريز و رؤساي پارك هاي علم و فناوري استان هاي اردبيل، آذربايجان غربي و آذربايجان شرقي به بيان ديدگاه هاي خود پرداختند.
مقرر شد كميته مشتركي متشكل از مسئولان علمي و فناوري دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان در حوزه علم و فناوري تشكيل شود و اين كميته برنامه ريزي لازم را براي گسترش تعاملات علمي و فناوري پي گيري كند.
در اين ديدار دكتر خسرو پيري مدير كل دفتر برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم و مهندس حافظي فر مشاور عالي استاندار اردبيل نيز حضور داشتند.
علمي**9157
تنظيم: منصوره شوشتري**انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
در ديدار وزير علوم و سفير آذربايجان مطرح شد:
گسترش همكاري هاي علمي و فناوري ايران و آذربايجان
۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۵۴
کد خبر:
82649791
تهران- ايرنا- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در ديدار با سفير جمهوري آذربايجان در ايران، راه هاي گسترش همكاري هاي علمي و فناوري تهران و باكو را بررسي كرد.