۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۴۶
کد خبر: 82607179
T T
۰ نفر
استاندار آذربايجان شرقي: نبايد در بخش كشاورزي سياه نمايي كرد

تبريز- ايرنا- استاندار آذربايجان شرقي گفت: سياه نمايي كردن كامل بخش كشاورزي كمك به اين بخش نيست و موجب فرار سرمايه گذاران مي شود

به گزارش ايرنا، اسماعيل جبارزاده روز يكشنبه در ديدار انجمن صنفي كشاورزي استان با وي افزود: افتخار مي كنم كه كشاورززاده هستم و از همان سنين پايين در مزرعه بزرگ شده ام، به همين دليل به مسايل كشاورزان آشنا هستم.
وي با اشاره به اينكه كشاورزان حلال ترين معاش را كسب مي كنند، ادامه داد: كشاورزي يكي از نشانه هاي خداوند در زمين است و هر كس در اين بخش فعاليت مي كند مامور پروردگار در زمين است تا نعمت الهي را به مردم برساند و اگر كشاورزي تعطيل شود، آفرينش به هم مي خورد.
جبارزاده با بيان اينكه بخش كشاورزي رو به پيشرفت است، اظهار كرد: در سال 1392 كه وارد استان شديم طبق اعلام رئيس سازمان جهاد كشاورزي اعتبارات بخش كشاورزي از 14 درصد به زير چهار درصد كاهش يافته بود و امروز به جايگاه اصلي خود برگشته است.
وي با اشاره به اينكه كشاورزي در استان يكي از بخش هاي پيشرو است، گفت: بخش كشاورزي نيازمند توجه بيشتر است و نبايد سياه نمايي كرد.
استاندار آذربايجان شرقي تاكيد كرد: ضروري است اعلام كنيم كه بخش كشاورزي از جمله بخش هاي مولد است و آينده روشني پيشروي بخش كشاورزي است تا علاقمندان به سرمايه گذاري در اين بخش جذب شوند.
وي افزود: معتقدم ديگر زماني كه كشاورز براي خير و بركت چشم به آسمان مي دوخت، گذشته است؛ در زمان هاي قديم دانش، علم و فناوري نبود و كشاورز منتظرعنايات خداوندي و نزول باران بود، امروز با پيشرفت علم و تكنولوژي مي توان از منابع خدادادي به نحو احسنت بهره جست.
جبارزاده ادامه داد: چرا بايد امروز كشاورزان آذربايجان شرقي بخش عمده اي از نياز منطقه را نتوانند تامين كنند؛ بهترين خاك زراعي را در استان داريم و مي توانيم با مديريت آب برداشت محصولات كشاورزي استان را 10 برابر افزايش دهيم.
وي تاكيد كرد: از بدو ورود به استان از دو بخش كشاورزي و كارگري حمايت كرده ام و معتقدم كه بايد با تمام وجود از اين دو بخش حمايت كنيم به همين دليل در تمام جلسات مهم و عالي ترين جلسات استان به عنوان زبان گوياي بخش كشاورزي نمايندگان كشاورزان حضور داشته اند.
استاندار آذربايجان شرقي اظهار كرد: 240 هزار كشاورز در استان وجود دارد كه تنها 80 هزار نفر از آنان در انجمن صنفي كشاورزان عضو هستند و بايد مابقي كشاورزان براي بهبود بخشي به وضعيت خود در اين انجمن عضو شوند.
وي افزود: دولت تدبير و اميد خود را يار و ياور بخش كشاورزي مي داند و در چهار سال گذشته با وجود محدوديت هايي كه در تمام بخش ها اعمال شد به بخش كشاورزي بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفت و اعتبارات اين بخش افزايش يافت.
جبارزاده گفت: دولت يازدهم براي بخش كشاورزي 85 درصد تسهيلات بلاعوض پرداخت كرد و تمام معوقات كشاورزان مورد بخشودگي قرار گرفت اين در حالي است كه در هيچ يك از بخش ها اين اتفاق نيافتاد.
وي با بيان اينكه در بخش كشارزي موفقيت هاي بسياري را كسب كرده ايم و در كنار آن نيز مشكلاتي وجود دارد، ادامه داد: 37 سال است كه كشاورزان از وجود واسطه گران مي نالند و ما در دولت تدبير و اميد بارها و بارها اعلام كرديم كه از تشكل هاي بازرگاني بخش كشاورزان حمايت مي كنيم و خودتان فروشگاه هاي زنجيره اي زده و به صادرات و ورادات بپردزيد.
استاندار آذربايجان شرقي خاطرنشان كرد: من براي شما در عرض شش ماه كارگو ايجاد كردم تا محصولات خود را از طريق هوايي صادر كنيد، ولي تاكنون هيچ كدام از شما از اين فرصت استفاده نكرده ايد.
وي با اشاره به اينكه فرزندان كشاورزان داراي تحصيلات لازم براي ورود به بخش بازرگاني هستند، افزود: ضروري است كشاورزان در بخش بازرگاني محصولات كشاورزي وارد شوند و ما نيز آنها را حمايت مي كنيم؛ امروز استخدام هاي دولتي ظلم در حق فرزندانمان است.
جبارزاده با تاكيد بر اينكه كشاورزان بايد خود را باور كنند، گفت: كشاورزان استان بايد فعاليت هاي خود را فراتر از استان و منطقه كنند و ضروري است براي حضور در جوامع بين المللي قدم بردارند.
وي با اشاره به اينكه در سال گذشته 16 هزار ميليارد تومان تسهيلات طرح رونق توليد از سوي دولت ارائه شد، گفت: در سال جاري اين تسهيلات به 40 هزار ميليارد تومان افزايش يافته و ضروري است كشاورزان استان از اين فرصت ايجاد شده بهره مند شوند.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به درخواست كشاورزان در خصوص اصلاح قوانين گفت: اين موضوع بايد از طريق نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي پيگيري شود و ما نيز پيگير مطالبات شما هستيم.
وي در خصوص مشكل بيمه تامين اجتماعي كشاورزان گفت: نبايد كشاورز همانند واحدهاي صنعتي كارفرما تلقي شود و اين خواست به حق كشاورزان است كه ما نيز پيگير آن خواهيم بود.
جبارزاده با اشاره به پيشنهاد افزايش قيمت گندم ادامه داد: افزايش قيمت حمايت از بخش كشاورزي نيست بلكه مي تواند به ضرر آنها نيز تمام شود بايد قيمت ها معقولانه باشد.
وي تاكيد كرد: بايد مراكز تحقيقاتي به سمت نيازهاي كشاورزي استان سوق داده شوند و ضروري است محورهاي پژوهشي مورد نياز بخش كشاورزي از سوي انجمن صنفي كشاورزي و خانه كشاورزي استان ارائه شود.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: ضروري است بخش عمده اي از مزارع استان به گلخانه تبديل شود تا بصورت چهارفصل محصولات توليد شود.
وي همچنين با اشاره به پيشنهاد ارائه شده در خصوص يارانه كشمش گفت: از اين پيشنهاد حمايت مي كنيم و ضروري است توسط نظام صنفي كشاورزان نيز توجيح شوند تا صندوق دائمي حمايت از انگوركاران ايجاد شود.
خبرنگار: مينا بازگشا**انتشاردهنده: محمد عزيزي راد
6120/518