۲۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82603645
T T
۰ نفر

بازار سیاه و كاهش تولید علت گرانی پیاز

۲۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82603645
بازار سیاه و كاهش تولید علت گرانی پیاز

تهران - ایرنا - وزیر جهاد كشاورزی بخشی از علت گرانی پیاز را وجود بازار سیاه و كاهش اندك تولید عنوان و پیش بینی كرد با ورود پیاز مناطق معتدل و سرد كشور در ماه های مرداد و شهریور وضعیت بازار پیاز بهبود یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'محمود حجتی' روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره عرضه پیاز تولید داخل به قیمت 48 هزارریال، افزود: اكنون پیاز تابستانه به دلیل عرضه دیرهنگام برخی مناطق با مشكل مواجه شده است.
وی یكی دیگر از مشكلات بخش كشاورزی را عادت كردن مردم به تازه خوری محصولات كشاورزی عنوان كرد و اظهارداشت: در بخش كشاورزی گاهی اوقات به خاطر سرمای زودرس یا گرما ممكن است محصول یك منطقه 10 روز زودتر یا دیرتر وارد بازار شود كه این فاصله زمانی می تواند تنظیم بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
وزیرجهادكشاورزی گفت: این درحالیست كه پیاز، خیار و گوجه فرنگی در اكثر مناطق كشور تولید و هرماه محصولات یك منطقه به بازار عرضه می شود.
به گفته وی، البته با سوق دادن كشت محصول خیار و گوجه فرنگی در گلخانه ها این محصولات به شكل چهارفصل در اختیار مردم قرار می گیرد ، اما هنوز بخشی از گوجه فرنگی تازه خوری در عرصه های طبیعی تولید می شود كه این وضعیت اقلیمی در مواقعی تنش هایی را ایجاد می كند.
وزیر جهاد كشاورزی كابینه یازدهم درباره سود كلانی كه با افزایش قیمت مقطعی محصولات مختلف كشاورزی برای برخی حاصل می شود، گفت: با افزایش مقطعی برخی محصولات كشاورزی به طور عمده سود كلان به جیب دلالان می رود. ابزار برخورد با افراد سودجو در دست وزارت جهاد كشاورزی نیست، بلكه باید این مهم توسط دستگاه های متولی همچون سازمان تعزیرات كشور، سازمان بازرسی كشور و همچنین سازمان حمایت از تولید كنندگان و مصرف كنندگان پیگیری شود.
حجتی درباره پرداخت نشدن خسارت خشكسالی سال گذشته به كشاورزان گفت: آن دسته از كشاورزانی كه دارای بیمه محصولات كشاورزی هستند مشكلی برای دریافت خسارت های خود ندارند و ممكن است منابع مالی به خاطر تخصیص ها از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و یا خزانه داری كل كشور با تاخیر مواجه شود، اما به طور حتم پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: كشاورزانی كه بیمه ندارند باید منابع مالی خسارت هایشان از ستاد حواث غیرمترقبه دنبال شود كه این موضوع نیز گردش كار خود را دارد.
وزیر جهاد كشاورزی افزود: سال گذشته نزدیك به 100 هزار میلیارد ریال (10 هزار میلیارد تومان) خسارت به بخش كشاورزی وارد شد، در صورتی كه منابع دولت كشش این حجم پرداختی را ندارد ، بنابراین بخشی از خسارت ها در ستاد حوادث استان ها زیر نظر استانداران بررسی و به وزارت كشور منعكس می شود.
حجتی افزود: هر مبلغ از خسارت ها كه در دولت به تصویب برسد به تدریج تخصیص می یابد.
وی درباره پیشنهاد حضور ایشان در شهرداری تهران افزود: برخی دوستان اینجانب را در شهرداری تهران مطرح كرده اند اما آنچه مسلم است اكنون وزیر جهاد كشاورزی كابینه یازدهم هستم و كارمند رئیس جمهوری اما این كه در دولت دوازدهم در چه دستگاهی فعالیت داشته باشم به نظر ریاست جمهوری دولت دوازدهم برمی گردد.
به گزارش ایرنا، در یك تا دو ماه گذشته تاكنون قیمت پیاز بین 20 تا 32 هزارریال در میدان میوه و تره بار و با قیمت هایی بالای 45 هزار ریال در بازار خرده فروشی عرضه می شود.
بارش باران و برف در اواخر زمستان سال گذشته خسارت های چند صد میلیارد ریالی به مزارع كشاورزی اكثر نقاط كشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد كرد.
به گفته حسین اصغری مدیركل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزی طی یك ماه گذشته ، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد كرد و منجر به افت كمی و كیفی این محصول شد. اكنون با كاهش عرضه پیاز از برخی مناطق تولیدی شاهد افزایش قیمت آن در سطح عرضه هستیم.
اصغری میانگین عملكرد تولید پیاز را در هر هكتار حدود 40 تن اعلام كرد و افزود: اصفهان با 337 هزارتن، جنوب كرمان با 300 هزارتن، هرمزگان با 270 هزارتن، زنجان با 185 هزارتن، خوزستان با 162 هزارتن و آذربایجان شرقی با 130 هزارتن به ترتیب بزرگترین تولیدكنندگان پیاز كشور به شمار می روند.
براساس آمار ماه گذشته هر كیلوگرم پیاز خوراكی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاكتورهای موثر در قیمت بین 7 تا 12 هزار ریال از كشاورزان خریداری می شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
اقتصام**9186 **1053**1561**خبرنگار: هما همت خواه**انتشار:مژگان توانا
۰ نفر