سعيد سهرابپور، روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا با اشاره به انگيزه دادن مسابقههاي علمي به دانش آموزان و دانشجويان در عرصههاي مختلف اظهار كرد: گاهي يك مسابقه ساده ميتواند ذوق و استعداد دانشآموزان را در يك حوزه علمي شكوفا كند.
وي گفت: مسابقات علمي مختلفي در دنيا انجام مي شود كه نتايج مفيدي به همراه دارند؛ المپيادها نيز يكي از اين نوع مسابقات است كه متقاضيان با توجه به نتايج آنها در اين رقابتهاي علمي شركت ميكنند.
سهراب پور درخصوص برگزاري مسابقه دانشآموزي نور؛ گراميداشت پروفسور جكي يينگ گفت: مسابقات مختلف همچون مسابقه دانشآموزي نور در هر سطح و موقعيتي ميتواند در تشويق دانشآموزان براي گام برداشتن در مسير علمي، موثر باشد و نبايد از تاثيرات علمي و انگيزشي آن غافل بود.
وي با اشاره به برگزاري اين مسابقه در سطح بينالملل اظهار كرد: با توجه به اينكه برخي كشورها امكان اعزام دانشآموز به كشور ديگر را ندارند، مسابقه دانشآموزي نور ميتواند از اين مزيت بهرهمند باشد كه دانشآموزان به شيوه اينترنتي و رسانهاي آثار خود را براي داوري ارسال كنند.
رييس گروه علوم مهندسي فرهنگستان علوم گستره گفت: تعداد رشته هاي مسابقه دانشآموزي نور افزايش يافته و علاوه بر رشته فيزيك، رشتههايي مانند زيست و رياضي نيز به اين مسابقه افزوده شده است.
جايزه مصطفي (ص) با هدف شناسايي، تجليل و حمايت از دانشمندان و همچنين توسعه همكاريهاي علمي و فناوري ميان كشورهاي اسلامي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب و در چهارم دي ماه سال 1395 به دو دانشمند مسلمان پروفسور جكي يينگ از سنگاپور در حوزه علم و فناوري نانوزيستي و پروفسور عمرياغي از كشور اردن در حوزه علم و فناوري نانو اعطا شد.
دبيرخانه جايزه مصطفي (ص) قصد دارد با برگزاري رويداد دانشآموزي نور نقشي موثر در همگاني كردن علم و فناوري به نحوي ايفا كند كه دانستن علومي همچون فيزيك، شيمي و رياضي به يك عرف تبديل و موجب افزايش علاقه دانشآموزان به مباحث علمي شود.
دومين دوره مسابقه دانشآموزي نور به منظور گراميداشت پروفسور جكي يينگ دانشمند شهير مسلمان در آذرماه سال جاري در سطح دانشآموزان برخي كشورهاي منطقه برگزار ميشود.
علمي**9157**1834
خبرنگار: منصوره شوشتري** انتشار: ناهيد شفيعي
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me

تهران- ايرنا- رييس گروه علوم مهندسي فرهنگستان علوم با بيان اينكه علم تنها در كلاس درس حاصل نمي شود، گفت: يك مسابقه علمي گاه مي تواند زمينه لازم را براي ورود به مسير علم آموزي در دانشآموزان فراهم كند.