به گزارش ایرنا و بر اساس بیانیه ای كه توسط وزارت امور خارجه و وزارت دفاع چین منتشر شده، ظاهرا مرزبانان هندی در هفته جاری از نواحی مرزی شمال شرقی هند با تبت وارد خاك چین شده اند.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای ضمن تایید این موضوع خواستار خروج فوری این افراد شد و گفت كه پكن خواستار رعایت پروتكل های بین المللی مرزی میان دو كشور از سوی هند است.
چین و هند توافقنامه همكاری نظامی مرزی با یكدیگر امضا كرده اند كه این توافقنامه با هدف جلوگیری از رویارویی نظامی در امتداد خطوط واقعی مرزی تنظیم شده است.
بر اساس این توافقنامه نیروهای دو كشور سعی می كنند با خویشتن داری از رویارویی های نظامی در مناطق مرزی مانند بخش هایی از ایالت آرناچال پرادش جلوگیری كنند اما با این حال دو كشور در سال 1962 با یكدیگر درگیری نظامی پیدا كرده اند.
سخنگوی دولت چین همچنین در بخش دیگری از بیانیه خود ابراز امیدواری كرده است؛ هند كاری صورت ندهد كه منجر به پیچیده تر شدن مسئله مرزی بین دو كشور شود.
شبكه خبری آسیا روز سه شنبه در خبری از انتشار بیانیه ای دیگر توسط وزارت دفاع چین خبر داد و به نقل از این بیانیه نوشت: اقدام اخیر ارتش هند یك تهدید جدی برای صلح در نواحی مرزی مشترك دو كشور محسوب می شود.
وزارت دفاع چین همچنین در بیانیه خود از تمایل پكن به توسعه روابط دوجانبه با دهلی نو خبر داده اما تاكید كرد كه به شدت از حقوق قانونی خود دفاع می كند.
روابط بین چین و هند مدتهاست كه به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای كریدور اقتصادی چین در پاكستان دچار مشكل بوده است.
همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را كه اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پكن برگزار شد، رد كند.
بدگمانی میان دو كشور بر اثر اختلافات مرزی فیمابین كه پس از جنگ سال 1962 به وجود آمد، همچنان ادامه دارد و مذاكرات نزدیك به 13 سال میان طرفین در باره مسایل مرزی تاكنون نتیجه چندانی نداشته و پكن و دهلی نو موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.
بررسی ها نشان می دهد كه هند با چین در خصوص 90 هزار كیلومتر مربع منطقه مرزی هیمالیا در منازعه است.
در حالی كه هندی ها این مرزها را كنترل می كنند، مدعی هستند كه چین هم 38 هزار كیلومتر مربع از فلات «آكسای» چین در غرب این كشور را به تصرف خود در آورده است. بخش اعظم این اراضی در ایالت «آرناچال پرادش» واقع است كه در چین به «تبت جنوبی» معروف است.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - منابع رسمی چین با اعلام ورود نیروهای هندی به داخل خاك این كشور، خواستار احترام دهلی نو به معاهدات و تفاهمنامه های مرزی دو كشور به منظور جلوگیری از ایجاد تنش شدند.