به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، سید سلمان سامانی در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس پس از قرائت گزارش كمیسیون عمران درباره بررسی وضعیت سیل های در استان های سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی و غربی در سخنانی به عنوان نماینده دولت اظهاركرد:در ایران از 42 حادثه طبیعی در جهان، بیش از 32 مورد از این حوادث رخ داده است و همچنین با توجه به اینكه این كشور بر روی كمربند زلزله واقع شده است، یكی از كشورهای زلزله خیز دنیا است.
وی ادامه داد: به همین دلیل مانند كشورهای توسعه یافته لازم است كه سازوكار مناسبی را برای پاسخگویی به حوادث و مخاطرات، فراهم كرد.نقش مسئولین و دست اندركاران مدیریت بحران با جان و اموال مردم گره خورده است و نجات یك نفر انسان همانند نجات جان كل بشتریت خواهد بود كه این مهم نیازمند داشتن اختیارات مناسب توام با مسئولیت است.
قائم مقام وزیر كشور در امور مجلس و هماهنگی استان ها با بیان این كه در اغلب كشورها مدیریت بحران از اقتدار خاصی برخوردار بوده و در انجام ماموریت ها چابك ترین سیستم ها را دارا است، تصریح كرد: در پی ورود سامانه بارشی از روز پنج شنبه 24 فرودین ماه 96 هشدارهای لازم از سوی سازمان مدیریت بحران كشور به استان های تحت تاثیر از جمله آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و كردستان صادر شد.
وی خاطرنشان كرد: همچنین به منظور اطلاع رسانی به هنگام، براساس نقش و وظیفه سازمان صداوسیما به عنوان مسئول كارگروه آموزش و اطلاع رسانی مدیریت بحران كشور، هشدار لازم به این سازمان نیز داده شد.
سامانی با یادآوری این كه دستگاه های امدادی برای آمادگی لازم درباره هشدارها مورد خطاب قرار گرفتند، گفت: از جمله معاونت علمیاتی سپاه، سازمان امداد و نجات،هلال اهمر، وزارت بهداشت و درمان، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی و بعد از سیل آذربایجان شرقی، رییس سازمان به دستور وزیر كشور، در اولین ساعات به منطقه اعزام شدند دستورات لازم را در محیط صادر كردند.
وی تصریح كرد: پس از جان باختن 44 نفر هموطنان به منظور اظهار همدردی با بازماندگان این حادثه همزمان با پیام آرام بخش رهبر معظم انقلاب به استان آذربایجان شرقی، یك روز عزای عمومی اعلام شد و همچنین براساس خدمتگزاری به بازماندگان و استفاده ازظرفیت دستگاه های اجرایی، نیروهای مسلح به خدمت درآمدند و آرامش در منطقه حاكم شد.
سخنگوی وزارت كشور اظهار داشت: در استان سیستان و بلوچستان بارش های پی درپی از بهمن سال 95 موجب شد كه خسازت زیادی به این استان وارد شود.
سامانی یادآور شد: دولت در سال 94 مبلغ 730هزار و 266 میلیون ریال برای جبران خسارات تخصیص داد و مبلغ دو میلیون و 921 هزار و 822 میلیون ریال در سال 95 مصوب شد كه در سال 96 نیز تنفیذ شد.
وی افزود: در آذربایجان شرقی نیز جمع اعتبارات اختصاص یافته به این استان 85 میلیارد و 23 میلیون ریال به عنوان اعتبار بلاعوض و 80 میلیارد ریال اعتبار تمك دارایی و تضمین و پرداخت مابع التفاوت سود و كارمزد تسهیلات بانكی در بخش كشاورزی حدود یك هزار میلیارد ریال بوده كه با سود 10 درصد تا سقف 10 میلیون ریال به ازای هر هكتار زمین زراعی یا باغی خسارت دیده بوده و نیز تسهیلات بانكی در بخش مسكن هم به میزان 213 میلیارد 800 میلیون ریال با سود 4 و 5 درصد كه تاكنون 75 درصد از این اعتبارات تخصیص داده و پرداخت شده است.
وی درباره اعتبارات اداده شده به استان آذربایجان غربی نیز تصریح كرد: مبلغ 24 میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار بلاعوض، همچنین تضمین پرداخت مابع التفاوت كارمزد سود تسهیلات بانكی به میزان 37 میلیارد و 350 میلیون ریال با سود 4 درصد روستایی و 5 درصد شهری كه بیش از 75 درصد از آن اختصاص یافته است.
وی با برشماری مشكلات فراوری سازمان مدیریت بحران خواستار افزایش تنخواه گردان این سازمان به 4 درصد شد و ادامه داد: به منظور افزایش سرعت عمل و اثر بخشی سازمان، با اصلاح تصویب و تامین و تخصیص اعتبار كه در بند سه گزارش كمیسیون عمران تاكید شده است، موافقت شود.
سیام**9103**1336 خبرنگار: حمید شهریاری** انتشار: مهرنوش خانزائی
سخنگوی وزارت كشور: تنخواه گردان سازمان مدیریت بحران نیازمند افزایش است
۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۴
کد خبر:
82541602
تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر كشور در امور مجلس و هماهنگی استان ها با برشماری اقدامات انجام شده برای جبران خسارت ناشی از سیل در استان های كشور خواستار افزایش 4 درصدی تنخواه گردان سازمان مدیریت بحران به دلیل مشكلات فراروی این سازمان شد.