۲ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۵۷
کد خبر: 82541557
T T
۰ نفر
اختصاص76 ميلياردريال براي احداث مدرسه از اقدامات شاخص بنيادبركت در اردبيل

اردبيل -ايرنا- تلاش براي احداث 24 مدرسه در مناطق روستايي و محروم استان اردبيل با تخصيص 76 ميليارد و 702 ميليون ريال را مي‌توان جزو اقدام‌هاي شاخص بنياد بركت در استان برشمرد كه تاكنون 14 مدرسه افتتاح و به بهره‌برداري رسيده است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا ،بنياد بركت با حضور در استان اردبيل براي تحرك‌بخشي به قطار توسعه‌ اين استان، نسبت به مشاركت در اجراي پروژه‌هاي زيرساختي نيمه‌تمام و سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي توليدي راكد اقدام كرده است.
براي ايجاد توازن در كشور و تحقق توزيع عادلانه‌ امكانات، به‌ويژه در مناطق محروم، برخي نهادهاي غيردولتي به كمك دولت شتافته‌اند كه از جمله مي‌توان به بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) اشاره كرد.
در اين استان پروژه‌هاي بسياري در زمينه‌ امور زيربنايي، مدرسه‌سازي، مراكز فرهنگي و مذهبي و نيز برخي پروژه‌هاي صنعتي به دليل محدوديت‌هاي مالي نيمه‌كاره رها شده و يا راكد مانده بودند كه در دو سال گذشته با پيگيري استاندار، بنياد بركت اقدام به سرمايه‌گذاري در زمينه‌ توانمندسازي اقتصادي و اجتماعي استان كرد و توانست گام‌هاي مهمي در راستاي كمك به توسعه‌ استان اردبيل بردارد.
بنياد بركت، تاكنون انجام پروژه‌هاي متعدد توانمندسازي اقتصادي، مدرسه‌سازي، ساخت مراكز فرهنگي و مذهبي، ارايه‌ خدمات مالي و بيمه‌اي بالغ بر 2104 ميليارد ريال را در استان اردبيل اجرايي كرده كه برخي از آنها به بهره‌برداري رسيده و مابقي در دست اجراست.
هر چند فعاليت بنياد بركت در استان اردبيل به سال 1388 برمي‌گردد اما سرمايه‌گذاري‌هاي اين بنياد در استان از سال 1392 رنگ و بوي صنعت و توليد به خود گرفت و مسئولان استاني تلاش كردند از ظرفيت‌هاي بنياد بركت در زمينه‌ توسعه‌ اين خطه بهره بگيرند، چرا كه بخش صنعت و توليد استان در سال‌هاي اخير با مشكلات بسياري از جمله ركود، كمبود نقدينگي و سرمايه در گردش دست به گريبان بود.
به گفته‌ استاندار اردبيل، بنياد بركت ابتدا مبلغ يك هزار ميليارد ريال براي كمك به سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف توليدي طي سال 1394 در نظر گرفته بود كه اين مبلغ بعد به 2 برابر افزايش يافت.
مجيد خدابخش استاندار اردبيل گفت: پس از بررسي‌ها و طي فرآيندي كه بنياد بركت بر اساس آن نسبت به سرمايه‌گذاري اقدام مي‌كند، دو سال گذشته شاهد بهره‌برداري از پنج طرح مشاركتي در استان اردبيل بوديم.
وي تشريح كرد: از جمله‌ اين طرح‌ها مي‌توان به كارخانه‌ي شميم شفت نوش (توليد انواع آبميوه و كنستانتره) در مشكين شهر با ظرفيت اشتغال 265 نفر و 113 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري و كارخانه‌ي آرتا سرم (توليد سرم‌هاي تزريقي) در اردبيل به مساحت 12 هزار مترمربع با ظرفيت اشتغال 480 نفر و سرمايه‌گذاري 141 ميليارد ريال اشاره نمود.
استاندار اردبيل افزود: مجموعه‌ زركود (توليد كود شيميايي) اردبيل در ساميان با ظرفيت اشتغال 140 نفر و سرمايه‌گذاري 58 ميليارد ريال و نيز شركت فولاد سپهر سبلان (توليد شمش و قطعات فولادي) با ظرفيت اشتغال سه هزار و 45 نفر و سرمايه‌گذاري يك هزار و 118 ميليارد ريال، همچنين شركت مجتمع آب‌درماني ايرانيان با حجم سرمايه‌گذاري 500 ميليارد ريال و ايجاد اشتغال 400 نفر از ديگر طرح‌هايي بود كه در سال‌هاي اخير توسط بنياد بركت نسبت به راه‌اندازي آن اقدام شده است.
وي افزود: اين طرح‌ها در كنار تعداد قابل توجهي از واحدهاي توليدي به دلايلي از جمله نبود نقدينگي پيشتر غيرفعال بودند كه با حضور بنياد بركت در استان اردبيل اميد مي‌رود توانمندسازي، اشتغال‌آفريني و سرمايه‌گذاري در آنها و ديگر طرح‌هاي زيربنايي تسريع يابد.
سيدحامد عاملي رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبيل نيز از پيگيري‌ها براي افزايش سرمايه‌گذاري اقتصادي و صنعتي بنياد بركت در اين استان طي سال جاري خبر داد و گفت: طرح‌هاي پيشنهادي از استان براي جلب مشاركت در سرمايه‌گذاري توسط بنياد در دست بررسي است چرا كه توجيه اقتصادي طرح‌ها و پروژه‌هاي راكد از اهميت بالايي برخوردار است.
وي با بيان اينكه يكي از مشكلات واحدهاي نيمه‌فعال و حتي برخي پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري در استان، كمبود سرمايه‌ در گردش است، اضافه كرد: تلاش مي‌شود با جلب مشاركت بنياد بركت در طرح‌هاي توانمندسازي اقتصادي در كنار حمايت از كارآفرينان محلي، نسبت به توسعه‌ فعاليت واحدهاي توليدي و صنعتي موجود گام برداشته شود.
به گفته‌ عاملي هم اكنون حدود 992 واحد توليدي داراي پروانه بهره‌برداري در استان اردبيل وجود دارد كه از اين ميان 204 واحد راكد و غيرفعال است.
** انجام امور زيربنايي، ساخت مراكز فرهنگي مذهبي و ارايه‌ي خدمات عمومي
بنياد بركت همچنين در زمينه‌ ساخت مسجد در اين استان گام‌هاي قابل‌توجهي برداشته كه تاكنون عمليات اجرايي 14 پروژه به ارزش 9 ميليارد و 250 ميليون ريال را به انجام رسانده است.
از اين تعداد، 13 مسجد به بهره‌برداري رسيده و ساخت يك مسجد در روستاي سجهرود شهرستان خلخال در حال انجام است.
در زمينه‌ ارايه‌ خدمات بيمه‌اي، بنياد بركت 9 روستا را تحت پوشش طرح‌هاي بيمه‌اي خود قرار داده و تاكنون تعداد بيمه‌نامه‌هاي صادر شده براي روستاييان و ايتام به 1811 فقره رسيده است.
در اين بخش اقدام‌هاي آموزشي و اطلاع‌رساني نيز در مدارس، روستاها و كارخانه‌ها انجام شده و تعداد 664 يتيم نيز از پوشش خدمات مالي و بيمه‌اي بنياد بركت در استان اردبيل بهره‌مند شده‌اند.
همچنين بنياد، مبلغ 36 ميليارد و 720 ميليون ريال به 714 نفر در قالب وام قرض‌الحسنه، تسهيلات مالي پرداخت كرده است و اين در حالي‌ است كه اين بنياد با مشاركت بنياد مسكن انقلاب اسلامي ساخت 500 واحد مسكن محرومين را در دست اجرا دارد.
بنياد بركت در سال 86 زير نظر ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) تأسيس شده تا به مناطق كمتر توسعه ‌يافته و محروم كشور خدمات‌رساني كند.
1138 /1352
خبرنگار: ناهيد صفري **انتشاردهنده:نوشين مطلبي خواه
۰ نفر