دكتر ايرج حريرچي روز چهار شنبه در آيين بهره برداري از فاز دوم بيمارستان فرهنگ خسروان شهرستان فراهان افزود: مجموع اعتباري كه تا قبل از طرح تحول سلامت به بخش بهداشت و درمان روستاييان اختصاص يافت، حدود 200 ميليارد ريال بود در حالي كه در سه سال گذشته سالانه حدود هفت هزار ميليارد ريال براي اين بخش اختصاص يافته است.
وي ادامه داد: پيش از دولت يازدهم در كشور از وضعيت مناسبي در حوزه درمان برخوردار نبوديم و سالانه 700 هزار نفر به دليل هزينه هاي درمان بيماري به زير خط فقر مي رفتند.
قائم مقام و معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بيان كرد: در چند دهه اخير هيچ كشوري نتوانسته در مدت يك سال 12 درصد از جمعيتش را بيمه كند در صورتي كه جمهوري اسلامي ايران در مدت يك سال توانست 11 ميليون از جمعيت كشور را زير چتر بيمه درماني قرار دهد.
وي ادامه داد: هم اكنون هر ايراني با داشتن شناسنامه، كارت ملي و بدون پرداخت هزينه مي تواند از نعمت بيمه درمان بهره مند شود كه اين مهم يكي از افتحارات دولت تدبير و اميد در حوزه سلامت محسوب مي شود.
قائم مقام و معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ياد آور شد: تا قبل از اجراي طرح تحول نظام سلامت حدود 80 هزار تخت بيمارستاني در سطح كشور وجود داشت كه از آغاز اجراي اين طرح، حدود 21 هزار و 500 تخت به مجموع تحت هاي كشور افزوده شد و در 2 ماه آينده نيز بهره برداري از پنج هزار و 500 تحت ديگر آغاز مي شود.
دكتر حريرچي گفت: با بهره برداري از اين تحت ها تا 2 ماه آينده 27 هزار تخت، يعني حدود يك سوم ظرفيت فعلي كشور به مجموع تخت هاي بيمارستاني كشور افزوده مي شود.
وي ادامه داد: همچنين با اغاز طرح تحول سلامت حدود نيمي از تخت هاي كشور بازسازي شده است.
قائم مقام و معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بيان كرد: پيش از دولت تدبير و اميد، سالانه يك هزار و 700 تخت به مجموع تخت هاي كشور افزوده مي شد كه در دولت يازدهم اين رقم به هشت هزار تخت در سال افزايش يافته است.
دكتر حريرچي با ياد آوري بهره برداري از بيمارستان فرهنگ خسرواني فراهان افزود: كيفيت خدمات زير بنايي اين بيمارستان از 80 درصد بيمارستان هاي تهران به روزتر است.
وي در بخش ديگري از سخنان خودگفت: وزارت بهداشت ارايه خدمات بهداشتي و درماني براي كاهش دغدغه هاي مردم به بهترين روش را در دستور كار خود قرار داده است.
قائم مقام و معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: شرايطي كه در حوزه طرح تحول نظام سلامت براي كشور فراهم شده متعلق به مردم و نظام بوده و اميد است با حضور شكوهمند مردم در روز جمعه پاي صندوق هاي راي، تقويت حوزه سلامت و درمان در كشور فراهم شود.
نماينده مردم تفرش ، فراهان و آشتيان در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست گفت: ساخت بيمارستان فراهان يكي از اقدام هاي مهم دولت يازدهم در حوزه بهداشت و سلامت مردم فراهان است چرا كه دولت هاي قبل نپذيرفتند اين طرح را به پايان برسانند.
محمد حسيني افزود: تجهيز بيمارستان فراهان به ژنراتور برق براي جلوگيري از خاموشي، فراهم شدن تصفيه خانه فضلاب صنعتي و ديگر تجهيزات پزشكي از جمله اقلام مورد نياز اين بيمارستان است كه نيازمند توجه ويژه مسئولان دارد.
وي ادامه داد: بهره مندي كشاورزان از خدمات بازنشستگي از خواسته هاي بحق است كه توسط وزير كارو امور اجتماعي ابلاغ شد و كشاورزان از اين پس مي توانند با 70 سال سن و 10 سال سابقه پرداخت بيمه از خدمات بازنشستگي بهره مند شوند.
نماينده مردم تفرش؛ فراهان و آشتيان در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان كرد: طرح تحول سلامت نگراني و دغدغه مردم را كاهش داد.
فرماندار شهرستان فراهان نيز در اين نشست گفت: هم اينك به بركت دولت تدبير و اميد 12 طرح در حوزه بهداشت شهرستان فراهان در حال ساخت است كه 40 ميليارد ريال اعتبار براي بهره برداري از انها اختصاص يافته است.
سيد احمد سجادي افزود: ايجاد 27 هزار تخت در دولت تدبير و اميد تنها يكي از فعاليت هاي دولت تدبير و اميد در حوزه سلامت است كه ارايه خدمات سلامت و بهداشتي را براي مردم به همراه داشته است.
در اين آيين، فاز دوم بيمارستان فرهنگ خسروان فراهان شامل بخش بستري 18 تخته با 419 متر زير بنا با حضور دكتر حريرچي قائم مقام وزير بهداشت و درمان به بهره برداري رسيد.
در استان مركزي 19 بيمارستان فعال با يكهزار و 945 تخت مصوب و يكهزار و 750 تخت فعال و 85 بخش درماني وجود دارد كه15 واحد بيمارستاني استان مركزي مربوط به حوزه دولتي، سه بيمارستان با راهبري حوزه مديريت درمان تامين اجتماعي و 2 بيمارستان نيز خصوصي در اراك و ساوه است.
بر اساس آخرين آمار موجود 698 پزشك عمومي، 485 پزشك متخصص و فوق تخصص و يكهزار و 726 كارشناس رشته هاي مختلف پيراپزشكي و مامايي در استان مركزي فعاليت دارند و 232 پزشك استان مركزي در قالب دندانپزشك مطب دار و شاغل در دانشگاهها و بيمارستانهاي غير دولتي فعاليت دارند.
133 آزمايشگاه مستقل و غيرمستقل 54 مركز اورژانس بيمارستاني، 54 مركز مستقل و غيرمستقل پرتو نگاري، 146 داروخانه و 103 واحد توانبخشي در استان مركزي فعاليت دارد.
كل فضاهاي بيمارستاني استان مركزي در استان مركزي 251 هزار و 49 متر مربع است كه از اين وسعت عرصه 126 هزار و 619 متر مربع درماني و بقيه با كاربري هاي اداري و پشتيباني است.
به ازاي هر 700 نفر در استان مركزي يك تخت فعال بيمارستاني وجود دارد و به ازاي هر هشت هزار نفر جمعيت استان نيز يك مركز درماني شهري و روستايي فعال و به ازاي هر 31 هزار نفر در استان مركزي يك پايگاه اورژانس در منطقه فعال است.
1955/3075/خبرنگار:مهدي عظيمي**انتشاردهنده: حسين مهدي زاده
دولت يازدهم و محرومان
21 هزار ميليارد ريال در سه سال گذشته در بخش درمان روستاييان كشور هزينه شد
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۲۰:۳۸
کد خبر:
82534155
اراك - ايرنا - قائم مقام و معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در سه سال اخير 21 ميليارد ريال در بخش بهداشت و درمان روستاييان كشور هزينه شده است.