۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۰۶
کد خبر: 82525477
T T
۰ نفر
دستاوردهاي پسابرجامي دولت يازدهم، واقعيت هايي كه بايد منصفانه ديد

كرج - ايرنا - برجام كه توافقي بين المللي محسوب مي شود، حاصل تلاش و تدابير دولت يازدهم و تيم مذاكره كننده بوده كه مقام معظم رهبري آنها را فرزندان انقلاب خطاب كردند، گشايش هاي بسياري را در كشور ايجاد كرد كه ناديده گرفتن آن بي انصافي نسبت به ياران انقلاب محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا، برجام يك توافقات مهم بين المللي چند جانبه است كه يكي از موضوعات مهم آن پايان دادن به تحريم ها از جمله تحريم هاي بانكي و ايجاد گشايش در مبادلات ايران با كشورهاي جهان است، بر اين اساس نبايد برجام را محدود به لغو تحريم ها دانست.
دولت تدبير و اميد در حالي كار خود را آغاز كرد كه كشور از لحاظ سياسي و اقتصادي در تحريم بسيار بزرگي بود كه پس از چندين ماه تبادل نظر و گفت و گو با كشورهاي جهان سرانجام توافق حاصل شد و از لحاظ اقتصادي كشور توانست روند صعودي خود را آغاز كند.
در صورت تداوم تحريم ها و روند گذشته اين امكان وجود داشت كه شرايط كشور به ويژه در زمينه فروش نفت بغرنج تر شود كه نتيجه آن مي توانست مشكلات شديد اقتصادي باشد.
تدبير مجموعه نظام با راهبري مقام معظم رهبري و تلاش دولت يازدهم ايجاد گشايش در حوزه هاي گوناگون بود كه دستاوردهاي آن قابل كتمان نيست.
دولت يازدهم همچنين در شروع كار خود با بدهي يك هزار ميليارد توماني مواجه بود، اما با رخداد برجام گره گشايي هاي بسياري در كشور درعرصه هاي مختلف داخلي و خارجي رخ داد كه از جمله آن مي توان به جلب سرمايه گذاران خارجي براي شتاب هرچه بيشتر چرخه اقتصاد اشاره كرد.
اين توافق بين المللي دستاوردهاي بزرگي نيز براي استان البرز داشته است كه از ظرفيت هاي بسيار بالا برخوردار است و در صورت بالفعل شدن اين ظرفيت ها روند توسعه استان شتاب بيشتري مي گيرد و اكنون برجام توانسته اين شتاب را در استان ايجاد كند.
سياست خارجي كشورهايي نظير آمريكا همواره بر ستيزه جويي با ايران اسلامي پايه گذاري شده است و نمي توان از آمريكا انتظاري جز دشمني داشت و دولت و شخص رئيس جمهوري نيز بارها تاكيد كرده كه دولت آمريكا بدعهدي و دشمني هاي گذشته خود را با ملت ايران ادامه داده است، اما برجام توانست آنها را از ايران هراسي خلع سلاح كند و آن را تبديل به ايران دوستي كند كه نمونه هاي بارزي از آن در سطح جامعه جهاني قابل مشاهده است.
جذب 525 ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي و حضور 25 هيات خارجي در استان و سرمايه گذاري 17 شركت از 10 كشور تنها بخشي از بركات برجام در استان البرز بوده است.
فضاي باز ايجاد شده با تدبير دولت يازدهم زمينه مناسبي را براي گسترش تعاملات اقتصادي ايران با كشورهاي جهان فراهم آورده و با توجه به ظرفيت هاي خدادادي موجود در كشور بسياري از كشورها تمايل بسياري براي حضور در ايران و سرمايه گذاري هستند كه بايد به درستي از اين شرايط استفاده كرد.
در هفته هاي اخير شاهد افتتاح فازهايي از توليد تاسيسات راديو دارويي در استان البرز بوديم كه اينها همه از دستاوردهاي پس از برجام است. افتتاح كارخانه توليد قطعات فولادي در اشتهارد با سرمايه گذاري شركت دانيلي ايتاليا نيز از ديگر پروژه هايي است كه مي تواند استان را در جايگاه بالاتري قرار دهد.
بررسي اجمالي برجام و ذكر چند مثال از دستاوردهاي اين توافق در استان البرز از سوي استاندار البرز بيان شد كه سيد حميد طهائي دراين زمينه گفت: در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي پس از برجام تعدادي از كشورها شرايط بهتري فراهم كردند و ما توانستيم از فرصت ها استفاده كنيم، به نحوي كه مبادلات پولي در 41 كشور اروپايي و امريكايي انجام شده است.
وي افزود: قبل از سال 92 تنها 26 ميليون دلار سرمايه گذاري اين استان بود كه امروز به 525 ميليون دلار رسيده است، البته اين رقم فقط سرمايه گذاري هاي خارجي بوده است و بدون احتساب شركاي ايراني مي باشد.
طهائي با اشاره به فعاليت هاي جلسات كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان، افزود: در اين مدت 560 واحد نيمه فعال و فعال را راه اندازي كرده ايم وبيش از 10 هزار فرصت شغلي مهيا و ايجاد شده است.
استاندار البرز راه اندازي و احيا 500 واحد كشاورزي، تاسيس اولين شهرك صنعتي دارويي كشور وابسته به ستاد اجرايي فرمان امام كه به صورت هايتك و با فناوري جديد ونو راه اندازي شده است را از جمله دستاوردها و اقدامات بخش كشاورزي اعلام كرد.
وي افزود: رقم صادرات البرز 398 ميليون دلار شده است و اين حاكي از رشد خوبي قابل توجهي است.
استاندار البرز ادامه داد: در سال 95 نسبت به بهار 94، در كاهش نرخ بيكاري رتبه اول كشور و رتبه اول سرمايه گذاري ريالي پروانه هاي صنعتي را كسب كرده ايم.
وي افزود: پايان سال 94 نيز رتبه دوم سرمايه گذاري خارجي و فروش محصولات دانش بنيان و فناور در كشور استان البرز و رتبه سوم كشور را در اين زمينه دارا هستيم.
طهائي گفت: در اين مدت 278 واحد توليدي كوچك و متوسط 240 ميليارد تومان با 14 هزار اشتغال از تسهيلات ستاد اقتصاد مقاومتي بهره مند شده اند.
وي با بيان اينكه درحوزه صنعت و كشاورزي كار بيشتري وجود دارد افزود: با وجود اينكه شرايط ما ايده آل نيست اما با تمام تلاش هايي كه بدخواهان نظام جمهوري اسلامي براي ممانعت از پيشرفت ما داشتند كماكان راه ما ادامه دارد.
وي افزود: با وجود شرايط سختي كه كشور داشته است صادرات، واردات، آرامش و امنيت در كشور حاكم است و سرمايه گذار داخلي و خارجي با اطمينان خاطر سرمايه گذاري دارد.
استاندار البرز خاطرنشان كرد: در حوزه اقتصادي شرايطي بوجود آمده كه علي رغم تحريم ها به اذعان بانك جهاني قوي ترين اقتصاد را در منطقه جمهوري اسلامي داريم،هر چند شرايط توليد امروز ايده آل نيست، اما برغم تلاش ملت و دولتمردان فضاي خوبي بوجود آمده است.
وي افزود: دنيا برغم همه فشارهايي كه به كشور ما وارد شد به اين نتيجه رسيد كه بايد با جمهوري اسلامي مذاكره كند و استدلال جمهوري اسلامي را در جلسات بين المللي خود پذيرفت.
استاندار البرز گفت: لغو 12 قطعنامه در آژانس بين المللي و خارج شدن نام ايران از ذيل هفت منشور سازمان ملل خود دستاورد بزرگي بود و كشورهايي كه در دام فصل 7 منشور افتادند توان رهايي از آن را ندارند.
وي بيان كرد:ما در مذاكرات توانستيم ثابت كنيم كه اسلام داعشي نيستيم و اسلام ما اسلام ناب محمدي (ص) و با صلح و منطق است.
طهائي با بيان اينكه اكنون فضا باز شده است،گفت: در هفته هاي اخير شاهد افتتاح فازهايي از توليد تاسيسات راديو دارويي در اين استان بوديم كه اينها همه از دستاوردهاي پس از برجام است.
وي افزود: افتتاح كارخانه مادر توليد فولاد پس از برجام در اين استان رقم خورد كه در نوع خود ارزشمند به شمار مي رود.
8029/1535خبرنگار:حكيمه كشاورز** انتشاردهنده:داريوش غفاري