۲۴ فروردین ۱۳۹۶، ۹:۰۱
کد خبر: 82491155
T T
۰ نفر
رای روحانی بیش از دوره اول خواهد بود

تهران- ایرنا- «رای روحانی بیش از دوره اول خواهد بود»، «برای حمایت از روحانی، طلب سهم نمی كنیم» و «بسیج بدنه رای روحانی» از جمله محورهای اصلی تحولات انتخاباتی در روزنامه های پنجشنبه 24 فروردین محسوب می شود.

**رای روحانی بیش از دوره اول خواهد بود
روزنامه «اعتماد» در مطلبی با عنوان «رای روحانی بیش از دوره اول خواهد بود» در گفت وگو با حسین كاشفی فعال سیاسی اصالاح طلب به بررسی انتخابات 96 پرداخت و به نقل از وی نوشت: رویكرد دولت روحانی در بسیاری زمینه‌ها كاملا اصلاح‌طلبانه است. به نظر می‌رسد كه آقای روحانی بتواند رای بیشتری نسبت به دوره اول بیاورد. سیاست خارجی دولت آقای روحانی توانست دستاوردهای مهمی داشته باشد و گام مهمی در جهت اصلاحات در كشور بود. رفع تحریم‌ها و برداشتن قطعنامه‌های علیه ایران از دستاوردهای برجام بود و ایران در یك بستر تعامل و گفت‌وگو با دنیا قرار گرفت. جایگاه ایران امروز متفاوت از گذشته است. در دولت آقای روحانی شاهد ثبات در زمینه سیاسی و اقتصادی بودیم؛ خیلی از بحران‌های دولت پیشین متوقف شده است و حركتی رو به رشد آغاز شد؛ تورم كاهش پیدا كرد و رشد اقتصادی مثبت شد. مردم نیز به این مسائل توجه دارند و در انتخاب خود در سال ٩٦ به آن توجه می‌كنند.

**برای حمایت از روحانی، طلب سهم نمی كنیم
روزنامه «آرمان» در مطلبی با عنوان «برای حمایت از روحانی، طلب سهم نمی كنیم» در گفت وگو با ولی الله شجاع پوریان عضو شورای شهر تهران به بررسی روابط اصلاح طلبان با روحانی در انتخابات آتی پرداخت و به نقل از وی نوشت: اصلاح‌طلبان مجموع دستاوردهای سیاسی خود را در راستای حمایت از آقای روحانی قرار دادند اما بعد از روی كارآمدن روحانی اگر چه اصلاح‌طلبان در دولت حضور داشتند اما این حضور متناسب با آن مایه‌ای نبود كه این جریان در حمایت از رئیس‌جمهور گذاشته بود. در همین حال جریان اصلاح‌طلب نگاهی بلندمدت و استراتژیك دارد و بیشتر از آن به منافع ملی اهمیت می‌دهد. جریان اصلاحات، منافع جناحی را برای رسیدن به قدرت در جهت خدمت به كشور و مردم می‌خواهد و هیچ‌گاه به دنبال سهم خواهی نبوده است.

همچنان كه بزرگان این جریان، شخصیت‌ها و احزاب اصیل آن نیز، هنگامی كه حرف از حمایت مجدد از آقای روحانی زده شد، تاكید كردند كه ما بدون سهم‌خواهی و تنها برای جلوگیری از عقبگرد كشور و حفظ منافع ملی وارد عرصه می‌شویم. این موضوع به نجابت جریان ریشه‌دار اصلاحات و نگاه علمی، برنامه‌ای و متناسب با منافع ملی آن برمی‌گردد كه هرگز نگاهی قدرت‌طلبانه و سهم‌خواهانه در كشور نداشته و ندارد.

**بسیج بدنه رای روحانی
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی با عنوان «بسیج بدنه رای روحانی» به قلم علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب، نوشت: برخورد صادقانه و روشنگرانه و در عین حال با صراحت و شجاعت می‌تواند منجر به افزایش مشاركت مردم شود و این امر بدون شك پیروزی آقای روحانی را دنبال خواهد داشت. آنچه از سوی مخالفان دولت تلاش می‌شود، این است كه به مردم القا كنند چهار سال دولت یازدهم دستاوردی نداشته است.

در این راستا شاهد برخی رفتارهای پوپولیستی هستیم كه در دولت پیشین سابقه داشت. همچنین تلاش می‌شود اقدامات دولت در عرصه‌های مختلف ناچیز جلوه داده شود. با توجه به اینكه اصولگرایان همچنان نگاه تكلیف‌گرایی و غیرتشكیلاتی به انتخابات دارند، چند نامزد در انتخابات آتی خواهند داشت. آنها تلاش می‌كنند تا مردم را از تاثیر حضور شان پای صندوق‌های رای مایوس كنند. دولت یازدهم اقدامات مثبتی در حوزه مختلف انجام داده است.

دولت مساله برجام را جدی تلقی و تا نتیجه گرفتن تلاش كرد. دولت در حوزه اقتصادی كارهایی مثل افزایش صادرات و افزایش سهم بودجه را شروع كرد؛ طرح تحول سلامت را دنبال كرد و آثار بسیاری از اقدامات خوب دولت نیز در آینده مشخص خواهد شد. اصلاح‌طلبان به دنبال این هستند كه كسی در راس قوه مجریه كشور قرار بگیرد كه بتواند امور مردم و جامعه را در راستای اصلاح پیش ببرد و آقای روحانی بدون شك بهترین گزینه برای تحقق این هدف است. علت حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی نیز این است كه فكر می‌كنند مناسب‌ترین فرد در شرایط موجود جامعه برای این مسوولیت خطیر آقای روحانی است.

**غروب زودرس احمدی نژاد
روزنامه «شرق» در یادداشتی با عنوان «غروب زودرس احمدی نژاد» به قلم احمد شیرزاد فعال سیاسی، نوشت: اتفاق روز گذشته در ستاد انتخابات وزارت كشور از چند زاویه قابل بررسی است؛ جریان احمدی‌نژاد چند ویژگی دارد كه مهم‌ترین آن غیرتشكیلاتی‌بودن عملكردهاست. ممكن است گفته شود رئیس دولت‌های نهم و دهم از حمایت تشكیلاتی تمام‌قد اصولگرایان در آن هشت سال بهره‌مند بود، اما این غیر از آن است كه افرادی، به دلیل نداشتن توان كار حزبی، یك باند سیاسی را تشكیل دهند. از ویژگی‌های چنین حركاتی این است كه شاهد یك تشكل فعال و حاضر در صحنه برای تمام فصول نیستیم و احمدی‌نژاد هم تعریف خود ذیل جریان اصولگرا را كتمان می‌كند.

احمدی‌نژاد حتی حاضر نشده فردی را كه به عنوان نامزد معرفی كرده است، به‌درستی مطرح كند. رفتار او در نشست خبری هفته گذشته نشان داد بدتر از این نمی‌توان حمید بقایی را به لحاظ تبلیغاتی تحقیر كرد. زمانی شعارهای هسته‌ای تند می‌داد و وقتی حس كرد این مسیر نتیجه نمی‌دهد، كاملا برعكس آن موضع‌گیری كرد. مهم این هست كه سخنانی مطرح شود كه در میان اقشار جامعه بُعد تبلیغاتی بالا داشته باشد. هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند قول ٢٥٠ هزار تومان یارانه را بدهد؛ چون كشور از لحاظ نقدینگی، همین یارانه فعلی را نیز نمی‌تواند تحمل كند، اما برای این جریان فقط مهم این است كه در سطح تریبونی مطرح باشد. مجموعه تحولات نشان می‌دهد، این طلوع غروب زودرسی خواهد شد و به محض اعلام اسامی كاندیداهای تأیید‌صلاحیت‌شده، به اتمام خواهد رسید.

روزنامه «آرمان» در مطلبی با عنوان «فتنـه مـرمـوز»، نوشت: «محمود احمدی‌نژاد دیروز برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام كرد» خبر یك جمله بود! یك جمله‌ای كه برخی را به یاد اخباری در گذشته انداخت، مانند توصیه به عدم كاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری. آیت‌ا... هاشمی از قدرت پیش‌بینی خوبی برخوردار بود كه نشات گرفته از ذكاوت و شناخت افراد بر اساس تجربیاتشان بود. زمانی كه از او درباره رفتار احمدی‌نژاد سوال شد، چنین پاسخ داد كه«مردم آگاه هستند و از عملكرد آن جریان در آن 8 سال در همه ابعاد خبر دارند.

اما در عالم سیاست به كرات شاهد اتفاقاتی بودیم كه با معادلات عقلی و منطقی غیرقابل تحقق بود. من كه قدرت غیب و پیش‌بینی ندارم، براساس محاسبات و آگاهی مردم از گذشته، نباید نگران بود.» آنچه دیروز محمود احمدی‌نژاد انجام داد صفت غرض ورزانه‌ای را به ذهن متبادر كرد كه حامیان احمدی‌نژاد برای تخریب آیت‌ا... هاشمی به كار می‌بردند اما غافل از آن بودند كه روزی مانند 23 فروردین 96 «فتنه مرموز» در اذهان شكل می‌گیرد همانی كه آیت‌ا... هاشمی در زمان حیات خود نسبت به وقوع آن هشدار داده بود. پس از ثبت نام احمدی‌نژاد همراهان دیروز او كه هر نقدی به عملكرد احمدی‌نژاد را با تندترین جملات و الفاظ پاسخ می‌دادند، در چرخش 180 درجه‌ای به فراموشی محمود دوستی پرداختند و از او اعلام برائت كرد. كمتر فردی تصور می‌كرد كه روزی اصولگرایانی كه خود را وفادار به احمدی‌نژاد نشان می‌دادند بر طبل برائت از او بكوبند. ثبت نام احمدی‌نژاد كه نشانی از همراهی با تصمیم بزرگان نداشت برای آنها پذیرفته نبود.

روزنامه «ابتكار» در مطلبی با عنوان ««احمدی نژاد» بازی» آورد: با ثبت‌نام 163 نفر در روز دوم ثبت‌نام از داوطلبان كاندیداتوری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تا كنون 287 نفر در این انتخابات ثبت‌نام كرده‌اند. این در حالی است كه جمع كثیر افرادی كه با كاندیداتوری در انتخابات عطش دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن را دارند دیروز یك مهمان ویژه از همین جنس داشت؛ مردی كه پیشتر تجربه ریاست جمهوری هم داشته است!

محمود احمدی‌نژاد بعد از ثبت‌نام در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، گفت: مقام معظم رهبری به من سفارش كردند كه در انتخابات به عنوان كاندیدا شركت نكنم، من به قول اخلاقی‌ام پایبندم و حضور و ثبت‌نام در انتخابات صرفاً برای حمایت از برادر عزیزم آقای بقایی است. وی در جمع خبرنگاران، اظهار كرد: مقام معظم رهبری به من سفارش كردند كه در انتخابات به عنوان كاندیدا شركت نكنم، من نیز پذیرفتم البته این معنای نهی نبود و توصیه ایشان بود و توصیه ایشان مانع حضورم نمی‌شد و علی‌رغم اینكه فشار گسترده‌ای از سوی مردم برای حضور در میدان دارم به قول اخلاقی خود پایبندم و ثبت‌نام در انتخابات صرفاً برای حمایت از برادر عزیزم آقای بقایی است. وی با تاكید بر اینكه برای حمایت از حمید بقایی در انتخابات ثبت‌نام كرده است، افزود: آقای بقایی فردی تربیت شده در انقلاب اسلامی، سازش ناپذیر و با روحیه خدمت به مردم است و در این عرصه جزو پیشگامان می‌باشد.

روزنامه «شرق» در مطلبی با عنوان «شوك بهاری»، نوشت: بدون تردید شوك بزرگ دومین روز ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری، حضور احمدی‌نژاد و ثبت‌نامش برای ریاست‌جمهوری دوازدهم بود. حركتی كه با توجه به نهی مقام معظم رهبری از حضور او در انتخابات داغ‌ترین سوژه خبری را به دست خبرنگاران و سیاست‌مداران و كارشناسان سیاسی داد.

روزنامه «وقایع اتفاقیه» در گزارشی با عنوان «وقاحت سیاسی»، آورد: هرچقدر اخبار روز اول ثبت‌نام نامزدهای انتخابات‌ ریاست‌جمهوری همراه با جوك و خنده بوده، روز دوم ثبت‌نام همراه با حیرت مخاطبان رسانه‌ها بود. بمب خبری دیروز را رئیس‌دولت سابق منفجر كرد. «احمدی‌نژاد ثبت‌نام كرد»؛ این خبری بود كه رسانه‌های دیداری و شنیداری و شبكه‌های اجتماعی را در چشم برهم‌زدنی به تسخیر خود در‌آورد.

او و اسفندیار رحیم‌مشایی برای همراهی یار غار خود حمیدرضا بقایی حوالی ساعت 11 روز گذشته به ستاد وزارت كشور رفته بودند كه ناظران با كمال تعجب دیدند پس از ثبت‌نام حمیدرضا بقایی، احمدی‌نژادی كه با توصیه علنی و صریح رهبری انقلاب مواجه و از حضور در انتخابات نهی شده بود و- حتی خودش بیانیه‌ای رسمی صادر كرد و از «تبعیت» خود به این توصیه رهبری گفته بود- روی صندلی نشست و مداركش را برای ثبت‌نام تحویل داد.آن‌گونه كه از قول برخی خبرنگاران حاضر در ستاد وزارت كشور نقل شده است، پس از ثبت‌نام بقایی، مشایی به حاضران در این نشست می‌گوید كه «آقای احمدی‌نژاد هم تا چند دقیقه دیگر تصمیم می‌گیرد كه ثبت‌نام كند یا خیر.» البته چنین سخنی كه نشان از تردید احمدی‌نژاد دارد، لابد به این دلیل نبوده كه او در همان لحظه فكر ثبت‌نام به ذهنش خطور كرده است. چه اینكه او در كنفرانس خبری چند روز پیش خود از این گفته بود كه «در صورت رد‌صلاحیت بقایی، برنامه‌هایی خواهیم داشت.» حالا با ثبت‌نام دیروز می‌شود گفت كه این حركت، یكی از این «برنامه‌ها» بوده است.

روزنامه «ابتكار» در سرمقاله ای با عنوان ««اشتباهی» است یا امر بر او متشبه شده است؟» به قلم سیدعلی محقق نوشت: ساختمان وزارت كشور در خیابان فاطمی تهران این روزها محله برو بیای همه كسانی است كه دلشان می خواهد رئیس جمهور شوند یا حداقل بدشان نمی آید كه دیده شوند. ظاهرا پروسه ثبت نام نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری چیز پیچیده ای نیست، منع قانونی خاصی ندارد و مدركی خاصی هم نمی خواهد. همین كه یك شناسنامه و كارت ملی به همراه داشته باشی كفایت می كند؛ حتی اگر همه هشتاد میلیون ایرانی دلشان بخواهد رییس جمهور شوند، می توانند برای نام نوشتن راهی خیابان فاطمی شوند. محمود احمدی نژاد دیروز به همراه اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی به وزارت كشور آمد و هم خودش و هم بقایی را برای انتخابات نام نویسی كرد.

رئیس سابق دولت درحالی به وزارت كشور آمد كه مقام معظم رهبری در مهرماه سال گذشته داوطلبی او در انتخابات ریاست جمهوری را به مصلحت او و كشور ندانستند و صراحتا از حضور در این عرصه نهی شد. بر همین اساس هم احمدی نژاد نامه ای سرگشاده و فیلمی را در رسانه های جمعی منتشر كرد و قرار و مدارها و بیانیه‌ها و مصاحبه‌های چند ماه گذشته‌اش همه ازعمل او به این توصیه رسمی و حكم حكومتی خبر می داد.

او رسما و كتبا گفت كه در انتخابات ریاست جمهوری امسال نامزد نمی شود و از نامزد خاصی هم حمایت نمی كند. اما این بار هم احمدی نژاد به وعده و عهد خود عمل نكرد و از دو سه هفته پیش به این سو، خودسرانه ورق را برگرداند و تحركات او و یارانش به گونه ای پیش رفت كه دیروز كسی از آمدن او و دو یار غارش به وزارت كشورغافلگیر نشد و حتی نام نویسی شخص احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری هم برای بسیاری قابل پیش بینی بود. اینگونه افراد معمولا بدون بررسی همه جانبه عمل می كند، به راحتی و بی گدار به آب می زند و هرگاه هم روند امور باب میلشان پیش نرود، مانند كافه نشینان قدیم، به راحتی زیر میز می زنند و كافه را به هم می ریزنند و یا تلاش می كنند قاعده بازی را عوض كنند. گاهی برخی از این روش ها با خوش شانسی جواب می دهد و گاهی هم بی نتیجه رها می‌شود. از آنجا كه به لحاظ روانشناختی معمولا چنین افرادی پایبندی چندانی به تعهدات و اظهارات خود ندارند، در صورت جواب نگرفتن هم، خیلی راحت دست به دامن سبك نخ نمای «كی بود، كی بود؟ من نبودم» می شوند و از اساس منكر همه چیز می‌شوند. به بیان بهتر چهره هایی از این دست، پیش از این كه افرادی پیچیده و سیاستمدار باشند، مطابق دیالوگ مشهوری در سریال مرد دوهزار چهره مهران مدیری، «اشتباهی» هستند، یا اینكه امر بر آنها مشتبه شده است.

**تابوی رئیس جمهوری زن
روزنامه «وقایع اتفاقیه» در گزارشی با عنوان «تابوی رئیس جمهوری زن»، نوشت: شاید به‌جرأت بتوان گفت مردانه‌ترین رقابت سیاسی كشور، انتخابات ریاست‌جمهوری است. در 11 دوره برگزارشده انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پیروزی انقلاب اسلامی تنها چهره شاخص زنی كه برای شكستن تابوی رئیس‌جمهوری زن اقدام به ثبت‌نام كرده، اعظم طالقانی است. او در سال 76 به‌عنوان اولین زن برای ورود به این رقابت سیاسی اقدام كرد و با وجود آنكه مدارك وی برای ثبت‌نام پذیرفته شد، نتوانست از سد تأیید صلاحیت‌ها عبور كند. امروز شنیده می‌شود كه برخی این دلیل رد صلاحیت را زن‌بودن اعظم طالقانی می‌دانند.

این درحالی است كه شهیندخت مولاوردی روز گذشته اعلام كرد: هیچ‌وقت نشنیده‌ایم فردی به‌خاطر زن‌بودن ردصلاحیت شده باشد. باوجوداین، بعد از سال 76، زنان معدودی جرأت ثبت‌نام برای انتخابات ریاست‌جمهوری را پیدا كردند و البته همگی رد صلاحیت شدند. دختر آیت‌الله طالقانی در سال 88 نیز برای دومین‌بار برای ورود به عرصه این رقابت اقدام كرد اما مجددا رد صلاحیت شد. او در گفت‌وگویی با «وقایع‌اتفاقیه» احتمال ثبت‌نام برای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری را رد نمی‌كند و می‌گوید هنوز تصمیمش را در این رابطه نگرفته است. در چند ماه گذشته، اصلاح‌طلبان بحث حضور زنان به‌عنوان كاندیدای رقابت ریاست‌جمهوری را به‌طور جدی مطرح كرده‌اند اما تلاش‌هایی كه در‌این‌راستا انجام شد در عمل نتوانست تغییری در شرایط كنونی، ایجاد كند.

**تلویزیون به نامزدهای فاقد صلاحیت «مصاحبه» جایزه می دهد!
روزنامه «جوان» در یادداشتی با عنوان «تلویزیون به نامزدهای فاقد صلاحیت «مصاحبه» جایزه می دهد!» به قلم محمدصادق عابدینی، نوشت: طبق سنتی غلط، در روزهای ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، صداوسیما و دیگر رسانه‌های مكتوب و مجازی، به سراغ افراد و چهره‌های عجیب و غریبی رفته‌اند كه برای ثبت‌نام در انتخابات به وزارت كشور آمده‌اند. رسانه‌های غیررسمی به دلیل علائق سیاسی یا تلاش برای دیده شدن در میان دیگر رسانه‌ها تمایل زیادی برای پرداختن به حواشی ثبت‌نام انتخابات دارند ولی تكرار این رفتار از سوی صداوسیما جای تأسف دارد. به‌رغم اینكه ستاد انتخابات صداوسیما از چند ماه پیش ایجاد شده و در حال فعالیت است، خروجی شبكه‌های تلویزیونی و تصویری كه از تحولات ستاد انتخابات كشور و محل ثبت‌نام نامزدهای انتخابات منتشر می‌شود، باعث وهن انتخابات و به سخره گرفتن نفس ثبت‌نام افراد دارای صلاحیت نامزدی انتخابات ریاست جمهوری شده است.

این رفتار ناشیانه رسانه ملی كه داعیه‌ حرفه‌ای‌گری و پیشرو بودن در بحث اطلاع‌رسانی را دارد در هر دوره از انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری تكرار می‌شود. مصاحبه با افراد و چهره‌های ناشناس كه به هیچ وجه مصداق «رجل سیاسی» نیستند تنها باعث می‌شود فرد متقاضی ثبت‌نام كه با روحیه كاذب و توهم اینكه حتماً شخص اصلح به ساختمان وزارت كشور آمده است، انرژی مضاعفی برای بیان افكار و ایده‌هایش كه اغلب مضحك و خنده‌دار است، بگیرد.

**اكثر نامزدان صلاحیت ندارند
روزنامه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «اكثر نامزدان صلاحیت ندارند»، آورد: نخستین انتقاد به تعداد ثبت‌نام‌كنندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری، سهم دبیر شورای نگهبان شد. او كه مسوولیت نظارت بر انتخابات را برعهده دارد، در چندین انتخابات كه نسبت به پرونده‌های ورودی به شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها گلایه‌مند است و در سخنرانی‌های خود نمی‌تواند ناراحتی خود را از لشگر بی‌شمار كاندیداها پنهان كند. آیت‌الله جنتی در انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری هم برای نخستین بار نسبت به این موضوع گلایه كرده بود و با ابراز تاسف از آمار ثبت‌نامی‌ها در آن دو انتخابات كه همچنان در حال افزایش بود، آن را بسیار مبهم برای خود خواند و با مخاطب قرار دادن ثبت‌نام‌كنندگان در انتخابات خبرگان پرسید: «آیا واقعا خودشان را مجتهد می‌دانند؟ آیا بین خودشان و خداوند معتقدند كه اجتهاد دارند؟ برخی از این كاندیداهای خبرگان رهبری اگر یك عبارت عربی به دست‌شان بدهید نمی‌توانند آن را درست بخوانند؛ حتی نمی‌توانند قرآن را هم به درستی بخوانند، اگر یك كتاب عربی به دست این افراد بدهید نمی‌توانند آن را بخوانند. بنابراین چرا در انتخابات ثبت‌نام و برای ما زحمت درست می‌كنند؟» اینك هم با گذشت نزدیك به یك سال و نیم از روزهای ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، آیت‌الله جنتی با ابراز نگرانی از این آمار كه همچنان رو به افزایش است، به استمداد از رسانه‌ها روی آورد. این موضوع از آن جهت مورد تاكید دبیر شورای نگهبان قرار گرفت كه نتیجه بررسی این حجم از ثبت‌نام‌كنندگان چیزی جز عدم احراز صلاحیت نیست. همان روشی كه در انتخابات ٩٤ و در خصوص كاندیداهای انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به‌كار برده شد و به دلیل فرصت اندك برای بررسی صلاحیت‌ها، شورای نگهبان راهی جز اعلام عدم احراز صلاحیت به سیل عظیم ثبت‌نام‌كنندگان نیافت.

**بقای «مبارزه با فساد» در شعارهای انتخاباتی
روزنامه «ابتكار» در گزارشی با عنوان « بقای «مبارزه با فساد» در شعارهای انتخاباتی»، نوشت: «مبارزه با فساد» این بار نیز ترجیع بند شعارهای انتخاباتی كاندیداهای ریاست جمهوری است. فسادی كه البته طی چند دهه اخیر ابعاد پیچیده ای را داشته است و بارها در مورد آن صحبت شده است. شعاری كه البته برای هر رئیس جمهور به شیوه متفاوتی بیان شده است. اوج آن را باید در شعارهای محمود احمدی نژاد یافت. او با سر و صدای زیاد در سال 84 خود را نماینده مقابله تمام قد با فساد دانست اما در نتیجه آن آمار جهانی فساد اداری در بدترین شرایط خود در این زمان قرار گرفت و بزرگترین فسادهای نجومی در این زمان شكل گرفت. حسن روحانی نیز در سال 92 باز هم این وعده را تكرار كرد اما او نه صحبت از لیست اسامی در جیبش سخن گفت و نه برای كسی خط و نشانی كشید. رتبه جهانی فساد با دو پله صعود بهتر شد اما همچنان در بین سایر كشورها از وضعیت چندان مناسبی بهره مند نشد. او اما بارها در سخنانش از مبارزه ریشه ای با فساد گفت و البته حركت به سمت دولت الكترونیك را یكی از راهكارهای اساسی برای مقابله با آن دانست. چنانچه با پیشرفته كردن نظام گمركی طی 4 سال گذشته توانستند تا حد زیادی از ورود كالای قاچاق جلوگیری كند. اما با گذشت این دوره و شروع تبلیغات انتخاباتی باز هم وعده ها دو مبنای اصلی رونق و مبارزه با فساد را دارند. موضوعی كه به عقیده برخی كارشناسان به طور كامل در حوزه اختیارات رئیس جمهور قرار ندارد.

**حباب ثبت نام های خاص فربه تر شد
روزنامه «رسالت» در مطالبی با عنوان « حباب ثبت نام های خاص فربه تر شد»، نوشت: این رویه ثبت‌نام‌ها تا سه روز دیگر هم ادامه دارد و همین طور پیش برود 500 نفری سوار این ماشین خواهند شد. اما این حباب ثبت‌نام‌ها كه به طور طبیعی در بررسی صلاحیت‌ها خواهد تركید، دیروز از روز اول هم فربه‌تر بود. كاربران شبكه‌های اجتماعی عموماً از چنین حال و روزی در ثبت‌نام‌ها ابراز نارضایتی می‌كنند و برخی برای جلوگیری از ثبت‌نام افراد فاقد صلاحیت، ساز و كار هم ارائه می‌دهند. دیروز هم نه رئیس‌جمهور آمد و نه نامزدهایی كه رقیب او در سال 92 بودند و نه آنان كه افكار عمومی آنها را رقیب واقعی او در انتخابات پیش رو می‌دانند اما آنها كه به كار باد كردن این حباب می‌آیند، آمدند! بازی بچه‌ها با حباب‌ها نیز وقتی به اوج می‌رسد كه حباب بزرگ‌تری درست كنند و آن را دیرتر بتركانند!

روزنامه «جوان» در گزارشی با عنوان «جمعیت نامزدهای ریاست جمهوری به 287نفر رسید!»، نوشت: روز دوم ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری در حالی به پایان رسید كه ساختمان وزارت كشور در میدان فاطمی شاهد حضور چهره‌های سیاسی و انتخاباتی بود كه تلاش می‌كردند عیار خود را در جریان انتخابات به محك مردم بگذارند؛ عیاری كه البته باید اول در ایستگاه شورای نگهبان سنجیده شود. برابر با آخرین اخبار روز گذشته در مجموع 161 نفر ثبت‌نام كردند و روز اول هم 126 نفر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شده‌اند؛ بر این اساس، طی دو روز جمعاً 287 نفر داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌اند. در این میان آنچه كاملاً محرز به نظر می‌رسد، عدم حضور برخی از چهره‌های اصلی و حضور كسانی است كه به صرف ثبت‌نام در وزارت كشور حضور یافته‌اند. دبیر شورای نگهبان نیز در انتقاد از این مسئله گفت: ثبت‌نام افراد با سواد اندك در انتخابات موجب زحمت نهادهای اجرایی می‌شود. اغلب كسانی كه روز اول ثبت‌نام كردند شرایط لازم را ندارند.

**«ترس» سلاح جدید دولت برای انتخابات 96
روزنامه «وطن امروز» در مطلبی با عنوان « «ترس» سلاح جدید دولت برای انتخابات 96» به قلم امیرحسین حسینی، نوشت: چرا با وجود اعتراف و بیان خود آمریكایی‌ها مبنی بر عدم رویارویی نظامی با جمهوری اسلامی، عده‌ای در داخل همواره ملت ایران را از جنگ با آمریكا می‌ترسانند و خود را ناجی ملت می‌دانند؟ در حالی‌كه دولت تدبیر و امید روزهای پایانی خود را طی می‌كند و كم‌كم فضای كشور رنگ و بوی انتخابات می‌گیرد و احزاب سیاسی در حال مهیا شدن برای رقابت با یكدیگر هستند، دولت تدبیر و امید با شعارهای پرطمطراق خود سعی در مدیریت فضای سیاسی و اقتصادی كشور دارد تا از قبل آن بتواند تنها رقیب بلامنازع برای تصاحب كلید پاستور باشد.

بدون شك یكی از پربحث‌ترین و چالشی‌ترین بحث‌های انتخاباتی سال آینده بر سر توافق موسوم به «برجام» است؛ برجامی كه مخالفان و موافقان سرسختی دارد. موافقانی كه قبل از توافق؛ رفع بیكاری، اشتغالزایی و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را در گرو به نتیجه رسیدن توافق می‌دانستند به‌طوری ‌كه برخی مسؤولان توافق هسته‌ای را توافقی می‌دانستند كه بذر اقتصاد ایران را به ثمر خواهد نشاند و برخی حل مشكلات مالی جوانان برای ازدواج را به حل موضوع هسته‌ای و لغو تحریم‌ها گره می‌زدند و حتی رئیس‌جمهور حل مساله محیط‌زیست، صنعت، اشتغال و آب خوردن مردم را در رسیدن به توافق و رفع تحریم‌ها می‌دانست اما بعد از توافق به دلیل عدم پایبندی آمریكا به توافق و برآورده نشدن انتظارات دولتمردان از توافق، دولت به وعده ‌و وعیدهایش از جمله بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی و اشتغالزایی نتوانست جامه عمل بپوشاند در نتیجه برای اقناع افكار عمومی جامعه از برجام به‌عنوان «توافق امنیتی» یاد كرد تا ضمن ترساندن مردم از كاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری، از این طریق خود را به‌عنوان «ناجی ملت» نشان داده و در انتخابات پیش رو یكه‌تازی كند.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مهدی احمدی ** انتشاردهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9370**9131
۰ نفر