۲۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۰۹
کد خبر: 82488466
T T
۰ نفر
توهمات بی پایان تركیه در مبارزه با تروریسم - مجید جعفری *

تهران - ایرنا - درحالی كه حكومت تركیه به عنوان یكی ازحامیان اصلی گروه های تروریستی در سوریه مشهور است و در این راه هیچگونه كم كاری نكرده، بینالی یلدریم نخست وزیر تركیه مدعی شده كه تنها آنكارا به صورت واقعی با گروه تروریستی داعش مبارزه می كند و دیگران در این راه تنها ادعا دارند!.

یلدریم چندی پیش در مراسم افتتاح پروژه های زیست محیطی در مركز فرهنگی مجتمع ریاست جمهوری این كشور در آنكارا ادعا كرد: همه كشورها ژست مبارزه با گروه تروریستی داعش می گیرند ولی در عمل مبارزه جدی (با این گروه تروریستی) نمی كنند.
وی بیان كرد: در مبارزه با عناصر تروریستی داعش با طراحی و اجرای عملیات سپر فرات، شهر مهم الباب را آزاد كردیم و شهروندان آنجا در حال بازگشت به زندگی عادی خود هستند.
وی در ادامه توهمات خود همچنین مدعی شد: تروریست ها می گویند 'اگر نتیجه همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه 'آری' شود، ما نابود می شویم'، بله شما نابود خواهید شد و راه دیگری جز این وجود ندارد.
تركیه از سوم شهریور 95 (24 آگوست) گذشته عملیاتی را تحت عنوان سپر فرات در شمال سوریه شروع و اعلام كرد كه هدف این عملیات علاوه بر نابودی داعش، ایجاد منطقه ای امن به وسعت پنج هزار كیلومتر مربع در شمال سوریه به عرض نزدیك به 100 كیلومتر و عمق 50 كیلومتر است.
بر این اساس، ارتش تركیه حدود سه ماه به كمك ارتش آزاد سوریه الباب را در محاصره قرار داد تا كنترل این شهر را به دست آورده و به اصطلاح به عناصر ارتش آزاد سوریه واگذار كرد.
شهر الباب در 15 اسفند ماه سال گذشته از دست داعش آزاد شد.
وزارت دفاع و ستاد كل ارتش تركیه ماه قبل از تصرف كامل این شهر به دست ارتش تركیه و نیروهای به اصطلاح ارتش آزاد سوریه خبر داد و اعلام كرد كه شهر الباب آزاد شده از دست داعش در حال پاكسازی است.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری تركیه نیز شامگاه پانزدهم فروردین در مصاحبه تلویزیونی با شبكه ان.تی.وی این كشور ادعا كرد كه ایران در عراق، به دنبال ملی گرایی فارسی مبتنی بر مذهب است.
اردوغان افزود: در عراق یك نیرو برای حمایت از ایران در راستای ملی گرایی فارس ولی بر اساس مذهب تشكیل شده است.
وی بدون اشاره به تجاوز تركیه به عراق و سوریه و گسیل نیروهای ارتش تركیه به این دو كشور، ایران را به تلاش‌ برای توسعه طلبی در منطقه در راستای ملی گرایی فارس متهم كرد و ادامه داد: در این زمینه بر اساس مذهب گرایی عمل می شود.

** نقش تركیه در بحران های سوریه و عراق
حكومت لائیك تركیه به عنوان همسایه شمالی سوریه نقش مهمی در بحران های عراق و سوریه دارد. نقش ترك ها را می توان از چند منظر در حمایت از تروریسم داعشی و دیگر گروه های تروریستی در سوریه مورد تحلیل و بررسی قرار داد:
نقش لجستیكی: كشور تركیه مركز تجمع و فرماندهی گروه های مسلح و تروریست های حمله كننده به مردم و حكومت سوریه است. در تركیه تروریست های اجیر شده از دیگر نقاط دنیا دور هم جمع شده و زیر نظر نظامیان تركیه ای - آمریكایی آموزش های لازم را فرا می گیرند و با سلاح هایی كه دلالان تركیه ای با پول های بادآورده نفتی آل سعود و قطر از رژیم صهیونیستی و آمریكا خریداری كرده اند، تروریست ها را روانه سوریه می كنند.
دلالان تركیه ای سلاح های خریداری شده از رژیم صهیونیستی(سلاح سبك) و آمریكا و همچنین اروپای شرقی را با چند برابر قیمت خریداری شده در اختیار تروریستها قرار می دهند تا شكم خود را بیشتر پر كنند.
مسوولیت ارسال مهمات به داخل سوریه نیز برعهده ارتش تركیه است.
رژیم تركیه حتی با در اختیار قراردادن هواپیما و اعزام آن به كشورهایی همچون پاكستان، نیروهای القاعده دو كشور پاكستان و افغانستان را به تركیه و پس از سازمان دهی به سوریه اعزام می كند.
- نقش آموزشی:
مربیان ارتش تركیه در كنار مربیان آمریكایی نقش آموزش دهنده و طراحی عملیات در سوریه را بر عهده دارند و بعضا برخی عملیات تروریستی در داخل سوریه با فرماندهی مستقیم نظامیان تركیه صورت می گیرد و گواه این امر هم به اسارت درآمدن تعدادی از افسران ارشد و تعداد قابل توجهی از افسران و نظامیان ارتش تركیه توسط نظامیان سوری است.
ارتش تركیه با ایجاد چند پادگان و قرارگاه در مرزهای خود با سوریه تروریست هایی را كه از چندین كشور برای عملیان نظامی در سوریه وارد تركیه شده اند پس از آموزش های لازم، سازماندهی كرده و به داخل سوریه اعزام می كند.
تاكنون دهها افسر ارشد و نظامی تركیه ای با ورود به خاك سوریه در ناآرامی های این كشور كشته، مجروح و برخی نیز اسیر شده اند. (بیش از یكصد افسر و نظامی تركیه ای در سوریه به اسارت ارتش سوریه در آمده اند.)
- نقش اطلاعاتی:
دستگاه جاسوسی خارجی تركیه یكی از منابع مهم اطلاعاتی گروه های مسلح و تروریست ها در سوریه بشمار می رود، این دستگاه جاسوسی با استفاده از برخی سوری های مخالف حكومت بشار اسد، فعالیت شدید اطلاعاتی در سوریه دارد.
- نقش پشتیبانی:
ارتش تركیه چند بیمارستان مجهز صحرایی را به همراه كادر درمانی در پادگان های ایجاد شده در مرز تركیه - سوریه مستقر كرده و تروریست هایی كه در استان هایی همچون حلب و استان های هم جوار با مرز تركیه مجروح می شوند و نیاز به درمان دارند را سریعا به بیمارستان های یاد شده اعزام و فورا درمان می شوند.
- تركیه مركز استقرار جریان ها و گروه های مخالف(مسلح) سوریه:
درچند سال گذشته به ویژه پس از آنكه در اوایل دهه هشتاد، اخوان المسلمین سوریه با حكومت حافظ اسد(رییس جمهور فقید سوریه) درگیر شد، تعدادی از آنها به تركیه و شماری نیز به فرانسه گریختند و این كشور به ویژه تركیه محل و مامنی شد برای گروه های مسلح و غیر مسلح مخالف سوریه.
در زمان حاضر نیز مخالفان حكومت سوریه پایگاه های اصلی خود را در تركیه مستقر كرده و اكثر كنفرانس های خود را نیز در این كشور برگزار می كنند.
تركیه همچنین در زمینه سرقت و تجارت اعضای بدن قربانیان نبرد در سوریه، در رتبه اول قرار دارد. كارشناسان اعلام كرده اند كه اعضای بدن شهروندان سوری پس از سرقت، ابتدا به تركیه انتقال و عموما به سرزمین های اشغالی و برای صهیونیست ها ارسال می شود.
- اجابت دستورات آمریكا و رژیم صهیونیستی:
مقامات ترك از طرفی مجری دستورات آمریكا و صهیونیست ها در سوریه هستند و از طرفی می خواهند نقش مهم و بزرگی در منطقه ایفا كنند(فكر ایجاد امپراتوری عثمانی) از این رو اگر بتوانند حكومت هایی همچون سوریه را دست نشانده خود كنند به اعتقاد خود نقش آنها در منطقه بزرگتر شده و می توانند امپراتوری عثمانی را احیا كنند.
مقامات تركیه همچنین در روزهای اخیر از حمله تجاوزكارانه موشكی آمریكا به پایگاه الشعیرات در استان حمص سوریه كه در جمعه گذشته با شلیك 59 موشك كروز «تام هاوك» انجام شد حمایت كردند و این اقدام نشان می دهد كه تركیه در كنار آمریكا در خط حامی تروریسم در سوریه است.

** نقش مخرب ارتش تركیه در عراق
تركیه در كنار نقش مخرب خود در سوریه، در عراق نیز نقش مخربی دارد؛ ارتش تركیه 18 پایگاه نظامی غیر قانونی در شمال عراق ایجاد كرده كه بعشیقه یكی از آنها در شمال این كشور است؛ ارتش تركیه همچنین به صورت غیر قانونی و به بهانه های مختلف همانند مبارزه با پ ك ك نیروهای خود را وارد خاك عراق كرده است.
جنگنده - بمب افكن های تركیه نیز هر چند وقت یكبار با بمباران خاك عراق ادعا می كنند كه مواضع پ ك ك را هدف قرار داده اند ولی تاكنون بارها مشاهده شده كه شهروندان عراقی در این بمباران ها هدف قرار گرفته اند.
مقامات ارشد عراق و در كنار آنها فرماندهان ارشد الحشد الشعبی (بسیج مردم) عراق نیز بارها به مقامات تركیه نسبت به پیامدهای حضور غیر قانونی ارتش تركیه در شمال سوریه هشدار داده و عواقب خطرناك این حضور را گوشزد كرده اند ولی از شواهد امر مشخص است كه تركیه به این زودی ها قصد خروج از شمال عراق را همانند سوریه ندارد، اقدامی كه مطمئنا پس از آزادسازی موصل از دست داعش كه به روزهای انتهایی خود نزدیك می شود، رنگ و بوی دیگری به خود خواهد گرفت.
با توجه به تفكرات مقامات ترك در احیای رویای امپراتوری عثمانی، توهمات مقامات این كشور نیز در خصوص غصب قسمت هایی از خاك كشورهای سوریه و عراق در شمال این دو كشور و اضافه كردن آن مناطق به خاك تركیه در كنار دیگر توهمات ادامه دارد.
نكته قابل تامل این كه مقامات تركیه به حضور كارشناسان و مستشاران ایرانی در سوریه و عراق كه برای كمك به مردم این دو كشور و مبارزه با تروریسم تكفیری و با دعوت این كشورها صورت گرفته، بارها واكنش منفی نشان داده اند و در عین حال حضور غیر قانونی نظامیان خود در سوریه و عراق را كه عملا برای تصرف مناطقی در این دو كشور می باشد متوهمانه مبارزه با تروریسم خوانده اند؛ ادعایی كه حتی هم پیماننان تركیه نیز از مقاصد آن با خبرند.
خاورم*1275
۰ نفر