روحانی: با معیار قانون اساسی، رهبری واحد و آرمان‌های مشترك مسیر توسعه را ادامه خواهیم داد

تهران-ایرنا- رئیس‌ جمهوری گفت: دولت یازدهم دستاوردهای شاخص و برجسته‌ای در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی داشته و مصمم هستیم در چارچوب و معیار قانون اساسی، رهبری واحد و آرمان‌های مشترك، همچنان در مسیر توسعه و اعتلای ایران اسلامی حركت كنیم.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز - دوشنبه - در دیدار رئییس و اعضای فراكسیون امید مجلس شورای اسلامی، با قدردانی از تعامل و همكاری سازنده مجلس دهم با دولت، تلاش برای تقویت و اعتلای نظام اسلامی و مردم‌سالاری دینی و نیز توسعه و آبادانی ایران عزیز را وظیفه همگانی دانست و اظهار داشت: بدون تردید شرایط امروز كشور بهتر و امیدبخش‌تر از گذشته است و باید با امیدواری برای سربلندی ایران عزیز و نظام اسلامی، با همكاری و حوصله، امور كشور را هر چه بهتر سامان دهیم.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به برخی از دستاوردهای دولت در بخش‌های مختلف اقتصادی و با تأكید بر اینكه همه این اقدامات در چارچوب اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی قرار دارد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به این معناست كه اقتصاد كشور در برابر تهاجم دشمنان مقاوم‌تر شود و این در حالی است كه در گذشته بخاطر فشار تحریم، مقدار فروش نفت تقریباً نصف شد و همگان شاهد بودند چه تلاطم بزرگی در بازارها و قیمت ارز بوجود آمد كه این آسیب‌پذیری و نامقاوم بودن اقتصاد را نشان می‌دهد.
روحانی اضافه كرد: در دولت یازدهم با وجود اینكه درآمد نفت حتی در مقطعی به حدود یك سوم الی یك چهارم كاهش یافت و از 120 دلار به حدود 30 دلار رسید، اما تلاطمی در بازار بوجود نیامد و زندگی مردم دچار اختلال نشد كه این موضوع می‌تواند بزرگترین معیار برای حركت در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد. چرا كه نشان‌دهنده آن است كه اقتصاد كشور در برابر فشار خارجی مقاوم بوده و می‌تواند امور خود را مدیریت كند.
رئیس‌ جمهوری خاطر نشان كرد: براساس آمار بانك مركزی و مركز آمار به عنوان معیارهای ارزیابی معتبری كه در كشور وجود دارند، باید عملكرد و كارآمدی دولت، مورد ارزیابی قرار بگیرد كه آیا حركت در بخش‌های مختلف طی 3.5 سال گذشته، رو به جلو بوده، متوقف شده و یا عقبگرد داشته است. امروز و بر اساس آمارهای معتبر داخلی و خارجی، حتی یك مورد هم وجود ندارد كه در 4 زمینه قدرت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی، شاهد رشد و توسعه نباشیم.
روحانی با اشاره به گزارش روز گذشته بانك مركزی در هیأت دولت، كه رشد اقتصادی 9 ماهه كشور در سال جاری را 11.6 اعلام كرده است، گفت: دستیابی به رشد اقتصادی 2 رقمی را نه تنها دشمنان، بلكه بسیاری از دوستان ما در داخل كشور هم باور نمی‌كردند و این تحول بسیار بزرگی است.
رئیس‌ جمهوری اضافه كرد: میزان رشد اقتصادی بر مبنای گزارش مركز آمار هم بیش از 7 درصد است و این در حالی است كه وعده ما در ابتدای امسال رسیدن به رشد 5 درصدی بود و زمانی هم كه این رقم را اعلام كردیم، بسیاری دستیابی به آن را سخت می‌دانستند.
روحانی خاطر نشان كرد: در شتاب رشد و جهش علمی براساس آخرین آمار برخی مراكز، شتاب رشد علمی كشورمان در میان 25 كشور بالای جهانی، رتبه اول را داراست.
رئیس‌ جمهوری با بیان اینكه باید حقایق را برای مردم با شفافیت بیان كرد و در نهایت مردم به خوبی و آگاهانه به قضاوت می‌نشینند، اظهار داشت: اگر در مسیر حق حركت ‌كنیم، توان ارایه گزارش به مردم را خواهیم داشت، چرا كه امروز شرایط و امكانات ما بسیار بهتر و امیدبخش‌تر از گذشته بوده و مردم هم مثل همیشه، آگاهانه در صحنه حضور دارند.
روحانی با اشاره به اقدامات دولت در بخش كشاورزی، اظهار داشت: امسال حدود 14 هزار و 700 میلیارد تومان به كشاورزان بابت خرید گندم داده شده و این رقم حاكی از آن است كه در سال جاری كشاورزان گندم‌كار 5 هزار میلیارد تومان دریافتی بیشتری داشته‌اند.
رئیس‌ جمهوری خاطر نشان كرد: در 11 ماهه سال 95 به طور متوسط روزانه بیش از 2 میلیون و 600 هزار بشكه صادرات نفت خام و میعانات گازی داشتیم در حالی كه این رقم در سال گذشته حدود یك میلیون و 300 هزار بشكه بود و از آنجایی كه چند بند از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مربوط به برخورداری كشور از قدرت صادراتی بویژه در حوزه انرژی است، اقدام دولت در حوزه افزایش صادرات نفت و میعانات بانكی به معنای حركت ملموس در مسیر اقتصاد مقاومتی است.
روحانی با بیان اینكه در هفته‌های آینده چند فاز مهم در پارس جنوبی افتتاح می‌شود، گفت: قبل از دولت یازدهم فقط 10 فاز در پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده بود و در این دولت به اندازه همه دولت‌های گذشته در پارس جنوبی افتتاح فاز‌های مختلف داریم و با افتتاحی كه بزودی انجام خواهد شد در میزان برداشت گاز از منابع مشترك پیش خواهیم افتاد.
رئیس‌ جمهوری افزود: در حوزه نوسازی ناوگان هوایی نیز وضعیت امروز كشور، نسبت به گذشته بهتر است و تاكنون دو فروند هواپیمای جدید به كشور وارد شده و یك فروند دیگر نیز تا اول فروردین و بقیه هم از سال آینده وارد كشور خواهند شد.
وی افزود: در حوزه راه‌آهن نیز نسبت به 3 سال گذشته شاهد پیشرفت‌های بزرگی هستیم و تلاش می‌كنیم تا پایان این دولت 5 مركز استان به خط راه‌آهن سراسری متصل شوند.
روحانی خاطر نشان كرد: رسیدن گاز به زاهدان آرزوی مردم سیستان بلوچستان در طول تاریخ بوده و این كار عظیم و بزرگ در دوره دولت یازدهم به انجام رسید؛ همچنین تا پایان امسال قرار بود 14 سد افتتاح و آبگیری شود كه تاكنون 15 سد به مرحله آبگیری رسیده و 2.7 دهم میلیارد متر مكعب آب پشت این سدها ذخیره‌سازی شده است كه اینها نیز نمادهای مهمی از عملی شدن اقتصاد مقاومتی هستند.
رئیس جمهوری ادامه داد: بدون تردید وضعیت امروز تالاب‌ها، دریاچه ارومیه، زاینده‌رود و هامون به مراتب بسیار بهتر از دیروز است، لذا انجام همه این اقدامات نشان می دهد كه سیاست و مسیر ما درست بوده و باید آن را تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه دهیم.
رئیس‌ جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه بین دولت، فراكسیون امید و مجلس دهم، فاصله‌ای از لحاظ اهداف و آرمان‌ها وجود ندارد، اظهار داشت: البته ممكن است در شیوه اجرا و عمل، نظرات مختلفی وجود داشته باشد كه باید با همفكری، وحدت و اتحاد بیشتری را برای دستیابی به اهداف بوجود آوریم.
روحانی گفت: دولت و مجلس در كنار هم می‌توانند فضایی قانونمند، سالم، رقابتی و به دور از هرگونه تندروی را برای برگزاری انتخابات و حضور بانشاط و حداكثری مردم بوجود آورند.
رئیس‌ جمهوری خاطر نشان كرد: اگر در برخورداری از ابزار تبلیغاتی تعادل در جامعه وجود ندارد، این بدان معنا است كه باید با تلاش، جهاد و فعالیت بیشتر كمبودها را جبران كنیم و در این مسیر سكوت و ناامیدی هیچ فایده‌ای ندارد. همه باید امیدوار به آینده بوده و دست به دست هم در مسیر خدمت به مردم و تعالی كشور گام برداریم.
روحانی تصریح كرد: باید از همه توان و امكانات خود برای بیان واقعیت‌ها به مردم استفاده كنیم.

**تلاش برای تقویت تعامل سازنده میان دولت و مجلس
حسینعلی امیری معاون رئیس‌ جمهوری در امور مجلس در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم و ارائه گزارشی از تلاش ها و برنامه ریزی های انجام شده از سوی دولت در راستای تقویت تعامل سازنده میان دولت و مجلس، افزود: مجامع نمایندگان استان ها با حضور استانداران به طور هفتگی جلسات منظمی را با معاون اول رییس جمهوری دارند و در این جلسات مسائل مربوط به رفع مشكلات و توسعه استان ها مورد بررسی قرار می گیرد.
معاون رئیس جمهوری در امور مجلس با اشاره به نقش برجسته و سازنده فراكسیون امید در تقویت تعامل دولت و مجلس، خاطرنشان كرد: تصویب احكام دائمی برنامه، اصلاح به موقع قانون بودجه سال 95، رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی و ادامه اعتماد به وزیر راه و شهرسازی از جمله دستاوردهای این تعامل سازنده میان دولت و مجلس است.

**تعامل، نقد مشفقانه و حمایت از دولت راهبرد اصلی فراكسیون امید
محمدرضا عارف رئیس فراكسیون امید مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار در سخنانی با تجلیل از دستاوردها و تلاش های دولت تدبیر و امید در سال های گذشته، بر ضرورت اطلاع رسانی مناسب و دقیق این دستاوردها برای مردم تاكید كرد.
رئیس فراكسیون امید راهبرد اصلی این فراكسیون را مبتنی بر تعامل، نقد مشفقانه و حمایت از دولت دانست و گفت: ما موفقیت دولت را در راستای موفقیت خود می دانیم و با این دیدگاه معتقدیم باید با استفاده از نقد درون سازمانی و نقش نظارتی مجلس در مسیر پیشبرد امور كشور گام برداریم.
سخنگوی فراكسیون امید نیز گزارشی از عملكرد این فراكسیون ارائه و تصریح كرد: فراكسیون امید بر اساس وعده ای كه در انتخابات به مردم داده در مسیر حمایت از دولت از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد كرد.
در این نشست همچنین 12 نفر از اعضای فراكسیون امید و مستقلین مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پیرامون موضوعات گوناگون سیاسی،اجتماعی و اقتصادی كشور پرداختند.
سیام**3070**1449
تنظیم كننده: داود نخ كوب نیاسر**انتشار دهنده: امیر كاردان راد
۰ نفر