۱۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۰۵
کد خبر: 82451657
T T
۰ نفر
از اعطای نشان شوالیه به استاد امیرخانی تا نشست ایران فرهنگی

تهران- ایرنا- هفته گذشته حوزه فرهنگ و هنر رویدادهای مهمی را پشت سر گذاشت كه از آن جمله می توان به نشست خبری یازدهمین جشنواره شعر فجر و دریافت نشان شوالیه توسط استاد غلامحسین امیرخانی اشاره كرد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست ایران فرهنگی در جهان امروز هفته گذشته با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و تعدادی از مسوولان دولتی به میزبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.
سید رضا صالحی امیری در این نشست گفت: چهار كانون اثربخش در هر جامعه ای وجود دارد كه شامل نخبگان، اصحاب هنر، مردم و رسانه ها می شود.
در این بین، رسانه ها با انتقال نگاه نخبگان به دولتمردان و بالعكس، حلقه واسط قدرت و مردم هستند
وی ادامه داد: به جای اینكه در شرایط غیر اخلاقی سخن بگوییم، باید در فضای گفت وگو مشكلات جامعه را حل كنیم زیرا جامعه ای كه گفت وگو در آن وجود دارد، خشونت از آن خارج می شود و در نتیجه، فضیلت های اخلاقی افزایش پیدا می كند.

** نشان شوالیه غلامحسین امیرخانی استاد خوشنویسی ایران
غلامحسین امیرخانی استاد خوشنویسی ایران از سوی سفارت فرانسه نشان شوالیه دریافت كرد.
نشان شوالیه، نشان هنر و ادب و نشان افسر، نشان ‌ها و مدال ‌هایی هستند كه دولت فرانسه در مقاطع مختلف زمانی به اهالی فرهنگ و هنر یا فعالین سیاسی اهدا می‌ كند.

** نشست اعضای كمیته علمی و فرهنگی نمایشگاه كتاب
در هفته گذشته همچنین اعضای كمیته علمی و فرهنگی سی امین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران با اهالی رسانه نشست گذاشتند و درباره جایگاه، ‌اهداف و برنامه های این كمیته توضیحاتی ارائه كردند.
در این نشست كه نماینده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نیز حضور داشت، به برخی مشكلات سال گذشته نمایشگاه كتاب از جمله اطلاع رسانی ضعیف و دوری راه اشاره شد.
سی امین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران از 13 تا 23 اردیبهشت سال آینده برگزار می شود.

** برگزاری اختتامیه یازدهمین جشنواره شعر فجر در مشهد مقدس
نشست خبری یازدهمین شعر با حضور دبیر اجرایی و علمی این جشنواره برگزار شد و توضیحاتی درباره نامزدهای نهایی، چگونگی انتخاب برگزیدگان و میزان جایزه جشنواره رسانه ای شد.
مهدی قزلی و محمد كاظم كاظمی در این نشست تعداد شركت كنندگان در هر بخش را اعلام و اضافه كردند: در مراسم اختتامیه قرار است به هفت استاد شعر و شاعر نشان درجه یك هنری در حوزه شعر تقدیم شود.
این مراسم 18 اسفند ماه در پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 برگزار می شود.

** شانزدهمین دوره جایزه كتاب سال شهید غنی‌پور
دوشنبه هفته گذشته شانزدهمین دوره جایزه كتاب سال شهید غنی پور با اهدای جایزه به برگزیدگان و تقدیری ها به كار خود پایان داد.
برگزیدگان جوایز خود را در چهاربخش كودك ،نوجوان، رمان آزاد، رمان انقلاب و دفاع مقدس دریافت كردند.

** مراسم اختتامیه نخستین كنگره ملی شعر كتاب
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كه در این مراسم شركت كرده بود شعر را عامل غرور و وحدت ملی دانست و اظهار كرد: شعر و شاعر از عناصر اصلی هویت فرهنگی سرزمین ایران هستند از این رو تكریم، تبلیغ و تجلیل این دو ضروری است.
وی همچنین موسیقی در ایران را مولود شعر دانست و افزود: وقتی شعر را از موسیقی حذف كنیم، هجو و بیهوده خواهد شد، پس هویت موسیقی ایرانی از شعر و شاعری است.

** كسب و كارهای نوین سال آینده ساماندهی می شوند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته در نشست دوم هم اندیشی دولت و كسب و كارهای نوین گفت: كسب و كارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات سال آینده و در سطح ملی ساماندهی خوبی خواهند شد.
سید رضا صالحی امیری به تصویب آیین نامه های خوبی در شورای عالی فضای مجازی اشاره كرد و افزود: شورا تصویب كرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش تامین زیر ساخت ها به سرعت اقدام كند كه اكنون تا حدود زیادی این امر محقق شده است.

** صدور بیش از 67 هزار مجوز نشر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری تحولات فرهنگی سه سال گذشته كه از آن به عنوان بسترساز جهش در مسیر چاپ و نشر كشور یاد كرد، گفت: فقط امسال بیش از 67 هزار مجوز انتشار صادر شد كه 45 هزار آن درخواست های جدید بود.
وی هفته گذشته در سفر به گرگان به ایرنا گفت: سال گذشته مجموع مجوزهای صادره نشر كشور 80 هزار مورد بود كه با در نظر گرفتن درخواست های در دست انجام پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال بازهم افزایش یابد.
وی در شورای اداری گلستان اضافه كرد: تخریب كنندگان دولت، عامل نفاق و تفرقه و مخالفان برقراری وفاق و انسجام در كشور هستند.

** اولین سالگرد درگذشت فرج الله سلحشور
در هفته گذشته به مناسبت اولین سالگرد در گذشت فرج الله سلحشور، مستندی به نام این هنرمند سینما در مجتمع اسوه رونمایی شد و حجت الاسلام بصیر سلحشور از حمایت نكردن مسئولان فرهنگی به ویژه صدا و سیما برای تولید مجموعه حضرت موسی انتقاد كرد.
فرزند مرحوم سلحشور گفت: پیش تولید مجموعه حضرت (ع) موسی نیازمند 20 میلیارد تومان است ولی متولیان امر هیچ دغدغه ای برای تولید آن ندارند و پیگیر این موضوع نیستند.
مستند فرج الله سلحشور به كارگردانی محمدسعید غدیریان و تهیه كنندگی یوسف نادری منش، ویژگی های اخلاقی و فعالیت های هنری او قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه مجموعه یوسف پیامبر به تصویر كشیده شده است.

** حضور رییس صدا و سیما در فراكسیون مستقلین مجلس
رییس سازمان صدا و سیما در دومین روز از هفته ای كه گذشت در فراكسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی حضور یافت و ضمن پاسخگویی به سوالات و مطالب مطروحه نمایندگان، پاره‌ای از مشكلات این سازمان را به اطلاع آنان رساند.
نبود پوشش دیجیتالی صدا و سیما در همه شهرها و استان‌های كشور به دلیل مسائل مالی، لزوم تقویت رابطه شبكه‌های استانی با نمایندگان مجلس، فعالیت 250 شبكه فارسی زبان در ماهواره و كمبود شدید بودجه از مهم ترین موضوعاتی بود كه علی عسكری در مورد آن با نمایندگان سخن گفت.

** توافق نامه همكاری برای ساخت سریال شهید صیاد شیرازی
در هفته گذشته نشستی با حضور معاون سیمای سازمان صدا و سیما و رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس، برگزار شد كه طی آن توافق‌نامه همكاری و مشاركت در تحقیق، نگارش، تولید و پخش مجموعه ۲۶ قسمتی و ۵۰ دقیقه‌ای درباره شهید صیاد شیرازی منعقد شد.

** همایش مدیران صدا و سیما درباره انتخابات ریاست جمهوری
رییس سازمان صدا و سیما در همایش سراسری مدیران صدا و سیما سه شنبه گذشته گفت: برنامه های انتخاباتی صدا و سیما در شش مرحله طراحی شده كه برنامه های تبیینی انتخابات از 24 بهمن آغاز شده و تا 8 فروردین ادامه خواهد یافت.
علی عسكری افزود: بعد از آن برنامه های تبلیغی و فراخوان آغاز می‌شوند، در مدت 20 روز تبلیغات برای هریك از نامزدها، یكهزار و 210 دقیقه فرصت تبلیغ در شبكه های صدا و سیما در نظر گرفته شده است.

* درگذشت دو هنرمند
كاظم فریبرزی طراح و سازنده دكور مجموعه های تلویزیونی و سینمایی و مهین كسمایی هنرمند پیشكسوت دوبلور هفته گذشته دار فانی را وداع گفتند.

** دانشگاه ها صاحب دفتر میراث فرهنگی می شوند
معاون میراث فرهنگی كشور هفته گذشته اعلام كرد: به منظور ارتقای سطح علمی و تبادل دانش میراث فرهنگی با جامعه دانشگاهی، در معاونت میراث فرهنگی كشور دفتر ویژه جامعه دانشگاهیان ایجاد می شود.
محمد حسن طالبیان اظهار كرد: مكان این دفتر از هفته آینده آماده می شود و دانشگاه ها نیز می توانند نماینده خود را به این دفتر معرفی كنند.

** ادغام موزه های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس نیز هفته پیش اعلام كرد: دو موزه «انقلاب اسلامی» و «باغ موزه دفاع مقدس» با یكدیگر ادغام می شود و از این پس نام جدید باغ موزه دفاع مقدس، «موزه انقلاب اسلامی دفاع مقدس» خواهد بود.
جواد خضرایی در همایش ملی مبانی طراحی موزه های دفاع مقدس افزود: قرار بود موزه جدیدی بنام انقلاب اسلامی از سوی نیروهای مسلح در كلانشهر تهران ایجاد شود اما از آنجا كه تعریف دو موزه با عنوان دفاع مقدس در یك كلانشهر با شعار اقتصاد مقاومتی در تضاد بود، تصمیم گرفته شد تا این دو موزه با یكدیگر ادغام شوند.

** گزارش فعالیت 42 موسسه غیرمجاز گردشگری به فتا
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران هفته گذشته از معرفی 42 مركز غیرمجاز گردشگری در فضای مجازی به پلیس فتا و امنیت پایتخت خبر داد.
علی رفیعی گفت: پرونده تخلفاتی فعالیت غیرمجاز این مراكز گردشگری در فضای مجازی از طریق نیروی انتظامی به مراجع قضایی ارجاع شده است.

** برگزاری همایش بزرگ بوم گردی
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش بزرگ بوم گردی اعلام كرد: بوم گردی سبب توازن در توسعه پایدار و حتی مهاجرت معكوس شده است.
مرتضی رحمانی موحد اظهار كرد: آیین نامه ها و دستورالعمل های بوم گردی از سوی فعالان این حوزه تدوین شد و با این روش موافق هستیم، به شرط اینكه جامع نگر باشد.

** خبر دفن پیكر شهدای گمنام در پاسارگاد
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد دفن شهدای گمنام در محوطه پاسارگاد توضیحاتی ارائه كرد.
برخی مسولان استان فارس تصمیم به دفن پیكر مطهر چند شهید در محوطه جهانی پاسارگاد داشتند كه این اقدام روز دوازدهم اسفندماه با واكنش توییتری زهرا احمدی پور رییس سازمان میراث فرهنگی مواجه شد.
وی در توییتر خود نوشت: «انتخاب حریم پاسارگاد برای دفن شهدا در درجه اول بی‌احترامی به خود شهداست. مگر قرار است شهدا به واسطه رجوع مردم به پاسارگاد محل زیارت مردم شوند؟
سیزدهم اسفند خبر لغو این تصمیم و دفن پیكر مطهر شهدای گرانقدر در تپه نورالشهدای شهر پاسارگاد خارج از حریم اصلی این محوطه جهانی منتشر شد.

** راه اندازی بیش از 700 «كارگاه نوروزگردی» در نوروز 96
مدیركل حمایت از تولید صنایع دستی كشور از راه اندازی بیش از 700 «كارگاه نوروزگردی» در ایام نوروز 1396 خبر داد.
فریدون میرزالو درباره طرح «كارگاه نوروزگردی» و دیگر برنامه های نوروزی در بخش تولید صنایع دستی اظهار كرد: طرح تازه «كارگاه نوروزگردی» امسال برای گردشگران علاقه مند به صنایع دستی بسیار مفید خواهد بود.
وی تصریح كرد: هر گردشگر به محض اینكه وارد هر استان می شود، می تواند اطلاعات این كارگاه ها را گرفته و به آنجا مراجعه كند و همراه با خرید، نحوه تولید یك اثر را از نزدیك شاهد باشد.

** فعالیت بیش از 91 هزار هیات مذهبی در كشور
مدیركل تشكل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی نیز هفته گذشته در یك نشست مطبوعاتی با ارائه آماری از تعداد هیات های مذهبی در سراسر كشور به نقش و جایگاه مردمی تشكل های مذهبی پرداخت.
رضا معممی مقدم گفت: بیش از 91 هزار هیات مذهبی در سراسر كشور فعالیت دارند كه 79 هزار و 300 هیات مربوط به برادران و 12 هزار و 240 هیات ویژه بانوان است.
وی افزود: بیش از سه هزار انجمن اسلامی در بازار، اصناف، كارخانجات و ادارات فعالیت می كنند و 420 شورای مذهبی و كانون های شعرای آئینی و مداحان در كشور فعال است.

** تولید آلبوم همصدا با جبراییل
همزمان با ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت زهرا(س) موسسه هنر و ادبیات هلال در هفته گذشته، تولید دومین آلبوم همصدا با جبرئیل را به منظور آشنایی با سیره زندگی فاطمه زهرا(س) و بازخوانی اشعار مذهبی آغاز كرد.
حجت الاسلام حسین فتحی مدیرعامل موسسه هنر و ادبیات هلال گفت: این آلبوم شامل 16 قطعه با زمان حدود 240 دقیـقه هم خوانی و تك خـوانی با صدای امیرحسین مدرس، چنگیز حبیبیان، شهروز حبیبی، امیر یوسفی نژاد و سید محسن هاشمی است.

** معارفه رییس دانشگاه مذاهب اسلامی
مراسم معارفه رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی نیز هفته گذشته با حضور آیت الله محسن اراكی دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و برخی شخصیت های دینی و علمی برگزار شد.
در این مراسم از فعالیت های چهارساله حجت الاسلام احمد مبلغی تجلیل و حجت الاسلام محمدحسین مختاری به عنوان رئیس دانشگاه به صورت رسمی معرفی شد.

** اختتامیه بخش علمی جشنواره مد و لباس
در هفته گذشته ششمین جشنواره مد و لباس فجر و اختتامیه بخش علمی و دانشگاهی آن برگزار شد.
حمید قبادی دبیر كارگروه ساماندهی مد و لباس در آیین اختتامیه بخش علمی دانشگاهی ششمین جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: دانشگاهیان باید بر نقش آفرینی در حوزه مد و لباس در میان همه مردم و برای رسیدن به الگوهای اسلامی و ایرانی تلاش كنند.

** هفتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی معاصر تهران
هفتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی معاصر تهران نیز در هفته گذشته در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن مجسمه سازان، این دوسالانه با درونمایه (تم) وضعیت درصدد آن است تا روند فكری در آفرینش و نیز خوانش آثار را تشویق كند.

** دومین اسكار ایران و فرهادی
یكی از مهمترین اتفاق های هفته گذشته در حوزه فرهنگ و هنر كشور كسب دومین اسكار سینمای ایران و اصغر فرهادی بود كه موجی از پیام های تبریك خارجی و داخلی را برای این فیلمساز را به همراه داشت.
فرهادی كه پیش از این با فیلم «جدایی نادر از سیمین» نخستین جایزه اسكار خود و سینمای ایران را به دست آورده بود دوشنبه هفته گذشته برای دومین بار این جایزه را كسب كرد تا از وزارت خارجه آمریكا گرفته تا شهردار لندن و بسیار از مقامات داخلی كشور از جمله اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی و هنرمندان موج تبریك های خود را به این فیلمساز جوان ایرانی منتشر كنند.
البته نكته قابل تامل درباره این پیام های تبریك، توییتر فارسی زبان وزارت خارجه آمریكا بود كه ابتدا پیام تبریكی به مناسبت كسب این جایزه منتشر كرد و به فرهادی تبریك گفت اما این توییت پس از مدتی از این صفحه حذف شد.
موج پیام های تبریك داخلی به خانه ملت نیز رسید و 110 نماینده مجلس در بیانیه ای با تقدیر از اصغر فرهادی برای كسب جایزه اسكار تاكید كردند؛ حضور ارزشمند یك فیلم سینمایی ایرانی در هشتاد و نهمین مراسم آكادمی اسكار حاكی از فرهیختگی، نجابت و ظرفیت سینمای جمهوری اسلامی ایران است.

** رونمایی از مستند خالق «یوسف پیامبر»
خیلی زمان زیادی از نخستین سالگرد مرحوم فرج الله سلحشور كارگردان پیشكسوت سینمای ایران كه با خلق آثاری چون «اصحاب كهف»، و «یوسف پیامبر» نام خود را بر سر زبان ها انداخت بود، نمی گذرد كه با حضور فرزند او و برخی از هنرمندان سینما از فیلم مستند فرج الله سلحشور در مجتمع اسوه رونمایی شد.
حجت الاسلام بصیر سلحشور فرزند مرحوم سلحشور در این مراسم اشاره به مجموعه ناتمام پدر با عنوان «حضرت موسی (ع)» گفت؛ این مجموعه در مرحله پیش تولید است اما در میان متولیان فرهنگی و صدا و سیما كه باید پیگیر تولید باشند اصلا دغدغه دیده نمی شود. او هزینه تولید این مجموعه را 150 میلیارد تومان برآورد كرد.

** كمپین بازیگر آژانس شیشه‌ای علیه چهارشنبه سوری
پرویز پرستویی كه حالا چند وقتی است حضور فعالی در موضوعات اجتماعی دارد، هفته گذشته نیز با انتشار پستی در فضای مجازی اقدام به تحریم چهارشنبه سوری كرد و از مردم خواست كمپینی برای این اتفاق راه اندازی كنند.
او كه این كمپین را به پاس ارج نهادن به آتش نشانان كشور راه اندازی كرده در بخشی از پیام خود آورده؛ چهارشنبه سوری امسال، این ملت ایران است كه در حال آماده باش خواهد بود، تا مراقبت كند از خلوت مردان آتش نشان با اندوه چهلمین روز در گذشت یاران عزیزشان در حادثه پلاسكو. باشد كه آن شب هیچ حادثه ای این فداكاران دلیر را، بخاطر نجات دیگران، از جمع خانواده شان و خانواده های داغدارشان، جدا نكند.

** وصف ملاقلی پور از زبان فیلمسازان
روزهای پایانی هفته گذشته نیز شاهد برپایی مراسمی به یاد مرحوم رسول ملاقلی‌پور در موسسه اوج بودیم كه با حضور خانواده مرحوم ملاقلی پور و هنرمندان بسیاری از برگزار شد.
در این مراسم احمدرضا درویش كارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» ملاقلی‌پور را انسانی معترض و دغدغه‌مند خواند و گفت؛ او در عرصه ساخت فیلم‌های دفاع مقدس همواره پیشتاز بود و كمك بسیار شایانی به عرصه سینما دفاع مقدس كرد. جمال شورجه كارگردان فیلم «33 روز» نیز ملاقلی پور را انسانی شفاف عنوان كرد و گفت؛ رسول مانند شیشه‌ای صاف و زلال بود كه می‌شد درون آن را دید.

** تجلیل خانه سینما از اسكار دوباره فرهادی
اما آخرین اتفاق مهم هفته پیش نیز بار دیگر به فرهادی و اسكار مربوط می شود. اصغر فرهادی كه امروز ایران را به مقصد اسپانیا برای ساخت فیلم جدید خود ترك خواهد كرد شامگاه جمعه در مراسمی كه به همت خانه سینما برگزار شد رفت و گفت؛ دعا كنید! خدا توانی به من بدهد كه با همه حاشیه‌ها، فقط رو به روی‌ خود را نگاه كنم و دلگرم باشم كه باز هم اینجا كار كنم.
در این مراسم كه با حضور گسترده مردم و هنرمندان در موزه سینما برگزار شد، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، همایون اسعدیان كارگردان، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، محمد بزرگ‌نیا رئیس كانون كارگردانان سینمای ایران درباره اهمیت جایزه فرهادی سخن گفتند.

** وزیر آموزش و پرورش: توجه به دوره ابتدایی اساس توسعه كشور است
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه توجه به دوره ابتدایی اساس توسعه كشور است خواستار عدم دخالت تفكرات سیاسی در برنامه های این وزارتخانه شد.
فخر الدین دانش آشتیانی هفته گذشته در آیین اختتامیه گردهمایی مشترك اعضای شورای معاونان و مدیران كل استان ها كه در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، افزود: وزارت آموزش و پرورش نیازمند برنامه های بلندمدت است تا در سال های آینده و در گردهمایی های آتی، فقط در مورد موضوعات آموزشی بحث و تبادل نظر شود و این فقط در سایه برنامه ریزی هدفمند و مدیریت برنامه محور شكل می گیرد.

** واریز ٣٠٠ میلیارد ریال به حساب بازنشستگان فرهنگی
روابط عمومی صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام كرد : بیش از ٣٠٠ میلیارد ریال به حساب فرهنگیانی كه از دوم آبان ماه تا اول آذر ماه 95 به افتخار بازنشستگی نایل آمدند، واریز شد.
بنابراین گزارش ، از دوم آبان ماه تا اول آذر ماه امسال بیش از دو هزار و 800 نفر از فرهنگیان عضو موسسه بازنشسته شده و سهم الشركه خود شامل سهم عضو، سهم دولت و سود ناشی از فعالیت های اقتصادی را دریافت كردند.

** تربیت ، موجب ارتقای جامعه می شود
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: مربیان تربیتی به عنوان عنصر تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منكر باید نسبت به جامعه اسلامی حساسیت داشته و جایگاه جامعه را ارتقا دهند.
مهدی فیض در آیین تجلیل از فعالان، پیشكسوتان و خانواده شهدای امور تربیتی شهر تهران در سالن اجتماعات امام علی(ع) آموزش و پرورش منطقه پنج شهر تهران با اشاره به ضرورت امر به معروف و نهی از منكر در جامعه براساس آیات قرآن افزود: اهل معروف و نهی از منكر نسبت به محیط خود و جامعه بشری دغدغه مند هستند.

** رویكرد مدارس غیردولتی براساس برنامه های سند تحول بنیادین
رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشاركت های مردمی گفت: رویكرد مدارس غیردولتی باید براساس برنامه های سند تحول بنیادین باشد و پذیرش دانش آموزان در مدارس به صورت عام انجام شود.
مرضیه گرد در نشست با دبیر ستاد همكاری حوزه های علمیه و آموزش وپرورش اظهار كرد: مدارس غیردولتی خوبی در كشور با رویكرد تربیت اسلامی وجود دارد كه به بعد پرورشی توجه ویژه ای دارند اما لازم است خروجی این مدارس مورد بررسی قرار گیرند تا میزان پای بندی آن ها به ارزش های دینی و اسلامی با ورود به دانشگاه و جامعه مشخص شود.

** كمپین صنفی فرهنگیان 140 هزار امضا تقدیم نمایندگان مجلس كرد
عضو كانون صنفی معلمان به خبرنگار ایرنا گفت: كمپین بودجه عادلانه برای افزایش دستمزد معلمان و بهبود كیفیت آموزش در مدارس، امضای 140 هزار نفر از فرهنگیان را تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی كرد.
محمد حبیبی افزود: تعدادی از فرهنگیان از استان های مختلف همچون كردستان، زنجان، قزوین، البرز، كرمانشاه و تهران در دیدار با نمایندگان كمیسیون های تلفیق و آموزش و تحقیقات مجلس، امضای فرهنگیان در انتقاد به بودجه پیشنهادی سال 96 را در اختیار نمایندگان قرار دادند.

** شركت220 هزار فرهنگی در دوره ضمن خدمت الكترونیكی
رییس اداره آموزش‌های كوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش گفت: 220 هزار فرهنگی از ابتدای امسال موفق به گذراندن 520 ساعت دوره ضمن خدمت الكترونیكی شدند.
احمد دانشفر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دوره شامل 15 دوره ضمن‌ خدمت 32 ساعته برای كتاب های تازه‌ تالیف و یك دوره هوشمندسازی 40 ساعته بوده است.

** مشكلی در پرداخت حقوق سال آینده فرهنگیان وجود ندارد
وزیر آموزش و پرورش گفت: با توجه به تامین اعتبار برای بودجه سال 96 آموزش و پرورش، در سال آینده برای پرداخت حقوق فرهنگیان مشكلی نخواهیم داشت.
فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در حاشیه برگزاری اولین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار در گفت وگو با خبرنگاران اظهار كرد: به خاطر منابع دولت، اولویت در پرداخت حقوق فرهنگیان است.

** ترویج فرهنگ شهادت مانع بداخلاقی ها
وزیر آموزش و پرورش گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و بازگویی خاطرات شهیدان در مدارس عاملی بازدارنده برای مبارزه با بداخلاقی است.
فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در اولین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار و به مناسبت سی امین سالگرد طرح شاهد از سوی امام خمینی (ره) كه در محل دانشكده تربیت بدنی دانشگاه تهران در حال برگزاری است افزود: دانش آموزان به عنوان الگوی آینده ساز در كشور باید با ایمان و اعتقادات شهیدان، راه پیشرفت و توسعه كشور را دنبال كنند.

** برنامه های دانش آموزان در ایام نوروز
وزیر آموزش و پرورش با تاكید بر این كه ارایه تكالیف برای دانش آموزان در ایام نوروز اختیاری است، گفت: باید اجازه داده شود دانش آموزان در كنار خانواده با حضور در طبیعت برنامه آموزشی خود را داشته باشند.
فخرالدین دانش آشتیانی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال كه آیا تعطیلات نوروز به روال درسی دانش آموزان خللی وارد نمی كند؟ افزود: در این زمینه خللی وارد نمی شود، طبق سال های گذشته تعطیلات نوروزی بوده و معمولا مدارس برنامه هایی برای دانش آموزان دارند تا در مدت دو هفته در مسافرت ها برنامه های درسی را داشته باشند.

** 25 هزار مدرسه در اختیار اتباع بیگانه
رئیس مركز امور بین الملل و مدارس خارج از كشور گفت: اتباع خارجی در 25 هزار مدرسه ایران مشغول به تحصیل هستند.
خلیل الله بابالو در دیدار با آندرولا كامینارا ، مدیر منطقه ای اكو برای آفریقا، آسیا، آمریكای لاتین، جزایر كارئیست و اقیانوسیه، افزود: با دستور رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران اتباع خارجی از تمامی امكانات تحصیلی به صورت رایگان بهره مند شده اند و اگر افرادی شرایط سنی نداشته باشند، می تواند در نهضت سوادآموزی ادامه تحصیل دهد.
فراهنگ**1880**1027**خبرنگار: پروین اروجی**انتشار دهنده: جواد دهقانی
۰ نفر