در ادامه اين يادداشت به قلم حسن هاني زاده،مي خوانيم: در واقع دولت يازدهم از آغاز كار خود تاكنون تلاش كرده است كه از طريق تنش زدايي، اعتمادسازي، دوري از امنيتي شدن، بهبود چهره و پرستيژ ايران، ديپلماسي فعال و روابط با ساير كشورها و سازمانهاي بينالمللي زمينه را از يك سو براي رشد ايران و از سويي براي يك تعامل سازنده با كشورهاي جهان به ويژه منطقه مهيا سازد. اما به هر حال اين مماشات، خويشتنداري و صبوري در برابر كنشهاي تهاجمي عربستان براي ايران حدي دارد و ايران بايد شيوه متقابلي را در برابر رژيم عربستان اتخاذ كند.
رژيم آل سعود با استفاده از سياست خويشتنداري جمهوري اسلامي ايران تلاش كرد كه يك جبهه عبري، عربي و تركي عليه ايران سازماندهي كند. اظهارات مشترك اخير عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان، چاووش اوغلو وزير امور خارجه تركيه و آويگدور ليبرمن وزير جنگ رژيم صهيونيستي در حاشيه كنفرانس امنيتي مونيخ نشان مي دهد نوعي هماهنگي در سياستهاي تركيه، رژيم صهيونيستي و عربستان وجود دارد و قطعا موضع گيريهاي خصمانه اخير عليه ايران در كنفرانس امنيت مونيخ پايان ماجرا نخواهد بود، چراكه رژيم آل سعود از هر اقدامي براي انزوا و تخريب ايران فروگذار نمي كند.
سفر اخير عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان به عراق براي جدا كردن اين كشور از مجموعه جمهوري اسلامي ايران و همچنين سفر رجب طيب اردوغان رئيس جمهور تركيه به عربستان، بحرين و قطر و پيشنهاد پادشاه عربستان براي كمك مالي گسترده به تركيه در مقابل جدايي سياسي از ايران در چهارچوب سياستهاي تخريبي عربستان است كه متاسفانه اين رژيم با وجود اينكه از جايگاه سياسي و فرهنگي بالايي براي تقابل با جمهوري اسلامي برخوردار نيست اما با استفاده از فضاي بين المللي و همكاري آمريكا و رژيم صهيونيستي سعي دارد كنشهاي تهاجمي بيشتري در برابر ايران اتخاذ كند.
لذا در چنين شرايطي جا دارد كه ايران نيز شيوههاي مشابهي را در برابر عربستان در پيش بگيرد؛ چراكه سياست خويشتنداري در برابر كنشهاي تهاجمي اين كشور بيش از اين ديگر پاسخگو نيست. سفر اخير هيات سازمان حج و زيارت به عربستان براي گفتوگو با آل سعود پيرامون سفر حجاج ايراني به مكه در محل خود مناسب نبود و نبايد اين هيات به عربستان عزيمت مي كرد؛ با توجه به جناياتي كه عربستان عليه حجاج ايراني داشت و همچنين سكوت وزارت خارجه، به مفهوم واگرايي جمهوري اسلامي ايران در برابر سياستهاي عربستان است.
ملت ايران انتظار دارد كه وزارت خارجه موضع تند و شيوههاي تهاجمي در برابر عربستان اتخاذ كند و از سويي تهران ميتواند دست به يارگيري جديدي عليه عربستان در منطقه بزند. همچنان كه عربستان اكنون به دنبال تشكيل يك جبهه عبري، عربي و تركي عليه ايران است. ايران مي تواند در شوراي همكاري خليج فارس نفوذ كند؛ با نفوذ در شوراي همكاري خليج فارس، كويت، پادشاهي عمان و امارات را از مجموعه اين جريان و شورا خارج و پس از آن اتلافي عليه عربستان ايجاد كند.
*منبع: پايگاه خبري خبرآنلاين/13 اسفند 95
** اول ** 1337- انتشار دهنده: خداوردي اسدي كوردلو
تهران - ايرنا- پايگاه خبري خبرآنلاين در يادداشتي نوشت: سياست خارجي دولت يازدهم همواره طي چهار سال گذشته سياست تنش زدايي و رفع ابهام در برابر كشورهاي همسايه به ويژه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس بوده است.